TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Enefit“ įrengs 250 viešojo įkrovimo stotelių „Norfa“ prekybos tinklo aikštelėse

Viena didžiausių energetikos bendrovių Baltijos šalyse „Enefit“ pasirašė sutartį su prekybos tinklu „Norfa“ dėl viešojo įkrovimo stotelių įrengimo. 107 skirtingose prekybos tinklo stovėjimo aikštelėse visoje Lietuvoje iš viso bus įrengta mažiausiai naujų 250 įkroviklių, kuriuose vienu metu bus galima krauti net 500 elektromobilių. Priklausomai nuo vietos, elektros tinklų pajėgumo ir prognozuojamo užimtumo, įkrovimo stotelių galia sieks nuo 22 iki 320 kW. Visus įkroviklius planuojama įrengti iki 2024 metų pabaigos.
Enefit įkrovimo stotelės
Enefit įkrovimo stotelės / „Enefit“ nuotr.

„Įkrovimo stotelių tinklas apims visą Lietuvą. Įkroviklius bus galima rasti tiek didžiųjų miestų prekybos centrų „Norfa“ aikštelėse, tiek šalia tinklo parduotuvių mažesniuose miesteliuose. Iš esmės elektromobilį „Enefit“ įrengtose stotelėse bus galima įkrauti bet kuriame mieste – pradedant Vilniumi ir baigiant Klaipėda. Be to, neskirstysime regionų į svarbesnius ir mažiau svarbius – stotelių įrengimo darbai vienu metu vyks visoje šalyje“, – komentuoja „Enefit“ Viešojo įkrovimo stotelių tinklo vystymo vadovas Tomas Žilionis.

„Enefit“ nuotr./Tomas Žilionis
„Enefit“ nuotr./Tomas Žilionis

Stotelių įrengimą 100 proc. finansuos „Enefit“. Energetikos įmonė į elektromobilių infrastruktūros plėtrą Lietuvoje per dvejus metus ketina investuoti daugiau nei 10 mln. eurų.

„Aiškiai matome, kokia kryptimi vystosi Europos Sąjunga ir visas pasaulis. Elektrifikuotam transportui būtina gerai išvystyta įkrovimo infrastruktūra. Norėdami tuo pasirūpinti vien Lietuvoje siekiame turėti mažiausiai 1000 stotelių. Artimiausias didelis mūsų tikslas – patogi kelionė nuo Talino iki Varšuvos klientams naudojantis vien „Enefit“ stotelėmis. Pasirinkome „Norfą“, nes tai leis mums pasiekti dar daugiau vartotojų“, – kalba „Enefit“ pardavimų vadovė Žana Klusovskienė.

„Enefit“ nuotr./Žana Klusovskienė
„Enefit“ nuotr./Žana Klusovskienė

Per 2024 metus „Enefit“ planuoja įrengti 300, o iki 2026-ųjų – iš viso daugiau nei 1000 įkrovimo stotelių visoje šalyje. Panašūs infrastuktūros plėtros projektai vykdomi ir Latvijoje bei Lenkijoje.

„Norfa“ yra pripažinta viena iš energijos taupymo lyderių Lietuvoje. Mums pavyko įgyvendinti išmaniojo prekybos centro idėją, kur visi inžineriniai, energiją vartojantys tinklai yra apjungti į bendrą efektyviai naudojamą energijos valdymo sistemą parduotuvių pastatuose ir jų teritorijose. Visos naujos ar rekonstruojamos parduotuvės statomos ir įrengiamos vadovaujantis aukštais, energiją taupančiais standartais, keliose jų veikia saulės elektrinės. „Norfa“ vartodama „Enefit“ žaliąją energiją, per 2022 metus sutaupė 19 742 tonas CO2 emisijos. Tai prilygsta kelionei automobiliu iš Vilniaus į Lisaboną 29 660 kartų“, – sakė „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Pasak D.Dundulio, „Norfos“ prekybos tinklas siekia suteikti kuo įvairesnių paslaugų savo pirkėjams ir pagerinti jų aptarnavimą. „Elektroninis mobilumas yra jau nebe ateitis, o dabartis. Vis daugiau žmonių persėda į elektromobilius. Pastačius „Enefit“ įkrovimo stoteles šalia „Norfos“ prekybos centrų, mūsų pirkėjai, vairuojantys elektromobilius, galės ne tik apsipirkti, bet ir įkrauti elektromobilių baterijas“, – prideda „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas.

„Enefit“ nuotr./Enefit įkrovimo stotelės
„Enefit“ nuotr./Enefit įkrovimo stotelės

„Enefit“ Viešojo įkrovimo stotelių tinklo vystymo vadovas T.Žilionis priduria, kad kiekvienoje stovėjimo aikštelėse veiks mažiausiai dvi įkrovimo stotelės ir bent viena iš jų bus greitojo krovimo. Išskirtinio dizaino stotelės turės po dvi jungtis, taigi šiose „Norfa“ aikštelėse vienu metu bus galim krauti mažiausiai keturis elektromobilius.

„Siekiant supaprastinti naudojimąsi paslauga, tiek namuose įrengti įkrovikliai, tiek viešosios stotelės ilgainiui bus valdomos per tą pačią „Enefit“ programėlę. Tai palengvins kasdienį elektromobilių naudojimą, nes nereikės papildomos programėlės arba kortelės“, – apibendrina „Enefit“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius