Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gražuolių aukso amžius

Technologijos kūnui ir grožiui padės efektyviai ir greitai siekti tobulo vaizdo veidrodyje. Ir tas veidrodis ne tik parodys, kaip atrodote, bet ir pasufleruos, ką naudoti nuo raukšlių, spuogų ar tamsių ratilų.
Gražuolių aukso amžius
Gražuolių aukso amžius / Projekto partnerio nuotr.

Jei įvairūs išmanieji technologiniai įrenginiai jau seniai puikiai pritapo virtuvėje, automobilyje ar ant darbo stalo, taikyti juos savo kūnui prižiūrėti ir tobulinti dar nėra įprasta. Na taip, lazeriniai depiliatoriai ar bėgiko pulsą matuojantys laikrodžiai jau įsiveržė į mūsų kasdienybę, o elektriniai džiovintuvai šukuosenas gelbėjo ir mamos jaunystės laikais. Tačiau tai – lyg akmens amžius palyginus su tuo, ką dabar siūlo išmaniųjų įrenginių kūnui kūrėjai.

Išmanieji grožio įrenginiai padeda išspręsti net tokias sveikatos bei išvaizdos problemas, dėl kurių anksčiau tekdavo bėgti pas specialistą. Jie išanalizuoja netobulumus ir pataria, kaip elgtis, kad problema išnyktų.

„HiMirror“ – veidrodis, kuris gelbsti tavo veidą

Jau kelis tūkstantmečius veidrodis yra priemonė, į kurią žiūrėdama moteris gali sėkmingai gadinti veido odą dengdama ją įvairiais gražiai atrodančiais cheminiais junginiais. Šiemet pristatytas išmanusis veidrodėlis „HiMirror“ moko siekti to paties rezultato elgiantis priešingai.

Veidrodyje įrengta kamera padaro veido nuotrauką ir analizuodama nustato visus odos trūkumus: poras, raukšles, saulės sukeltus pažeidimus, sausumą ar riebumą, bei pateikia rekomendacijas, kaip geriausia su tuo kovoti. Be to, veidrodis seka, kaip kinta jūsų oda, tad galima stebėti, ar pasitelkti metodai veikia.

Modelis „HiMirror Plus“ turi įrengtą apšvietimą, simuliuojantį bet kurį paros laiką ar aplinką ir parodantį, kaip realiai atrodysite pritemdytame restorane ar pasitikdami saulėtekį prie jūros.

Kartu veidrodžio kūrėjai siūlo nedidelį kiaušinio formos į delną telpantį įrenginį „HiSkin“. Pridėtas prie veido, jis įvertina odos drėgnumą, pigmentacijos pokyčius, juodus ratilus, spuogus ir perduoda veidrodžiui dar tikslesnę informaciją, nei fiksuoja kamera.

„HiMirror Plus“ ir „HiSkin“ vartotojui suteikia informaciją, kurią iki šiol buvo galima gauti nebent apsilankius pas dermatologą, ir taip padeda kovoti su matomais senėjimo požymiais“, – sako „HiMirror“ vadovas Simonas Shenas.

Gamintojo nuotr./„HiMirror“
Gamintojo nuotr./„HiMirror“

„Samsung S-Skin“ – subadyk senėjimą

„Mikro ir nanotechnologija savarankiškai odos priežiūrai.“ Štai taip pristatomas įrenginys, kuris iš šalies atrodo lyg ateivių technologijos artefaktas. Konuso formos daikčiukas analizuoja odą, nustato jos drėgnumą, dėmes, surinktą informaciją siunčia į išmanųjį telefoną, kuriame įdiegta speciali „S-Skin“ programėlė pateikia rekomendacijas, ką daryti.

Programėlė veikia ne aklai – įdiegus reikia į ją suvesti duomenis apie save, tad siūlomi sprendimai pritaikyti būtent jums. Ir į vaistinę ji nesiųs. Prietaise įrengtos specialios keturių spalvų LED lemputės kai kurias odos problemas gali gydyti šviesa. Be to, komplekte yra specialūs pleistrai su mikroadatėlėmis, kurios giliai susminga į odą ir taip padeda veiksmingai įsisavinti siūlomas naudingas medžiagas.

Kiekvienas pleistras turi NFC žymę, tad telefonas tiksliai parodys, kurį ir kaip naudoti. Pleistro spalva keičiasi reaguodama į odos temperatūrą, tad iškart matysite, ar gerai prispaudėte. Mikroadatėlės, perdavusios naudingas medžiagas, ištirpsta.

Gamintojo nuotr./„Samsung S-Skin“
Gamintojo nuotr./„Samsung S-Skin“

„Lumini“ – tavo veido šviesa

Dar vienas „Samsung“ laboratorijos „C-Lab“ kūrinys veikia panašiai kaip išmanusis veidrodis. Tačiau tai nėra veidrodis. „Lumini“ – mažytis nešiojamas įrenginys, galintis aptikti odos problemas anksčiau, negu jos pradės gadinti jūsų gyvenimą.

Veikimo principas gana paprastas: „Lumini“ fotografuoja veidą, analizuoja nuotrauką pasitelkęs įdiegtą algoritmą ir persiunčia duomenis į išmanųjį telefoną. Ten speciali programėlė nustato problemas – raukšleles, spuogelius, paraudimus – ir rekomenduoja kosmetikos produktus. O esant poreikiui gali net susisiekti su dermatologu, kuris pakonsultuos nuotoliniu būdu.

Tai tik koncepcinis produktas, rodantis technologijų galimybes, o ne padedantis be eilės patekti pas odos specialistą.

Gamintojo nuotr./„Lumini“
Gamintojo nuotr./„Lumini“

„Nokia“ ir „L’Oreal“ plaukų treneris

Technologijomis „L’Oreal“ susidomėjo jau prieš kelerius metus ir, atrodo, ši meilė greitai nesibaigs. Tapusi pirmąja kompanija pasaulyje, kosmetikos tyrimams perkančia specialiu spausdintuvu spausdinamą odą, praėjusiais metais parodoje CES pristatė plonytį širdelės formos išmanųjį pleistrą „My UV Patch“, kuris, priklijuotas prie odos, keičia spalvą per ilgai užsibuvus saulės atokaitoje.

Šiemet „L’Oreal“ technologijų inkubatorius pristatė „Kerastase“ plaukų trenerį, kurį sukūrė kartu su „Nokia“ padaliniu „Withings“. Iš pažiūros šis „treneris“ labiausiai primena paprastą plaukų šepetį. Anekdotas, ne kitaip – išmanusis plaukų šepetys. Tačiau iš tiesų tai labai subtilios technologijos prikimštas daikčiukas.

„Grubus plaukų šukavimas juos žaloja, rauna ir skatina galiukų šakojimąsi. „Kerastase“ išmanusis šepetys šias rizikas sumažina minimaliai. Jame įdiegti jutikliai pateikia tikslią informaciją apie tai, ar teisingai šukuojame plaukus“, – skelbiama „L’Oreal“ mokslininkų pranešime.

Šepety įdiegtas mikrofonas fiksuoja šukavimosi metu sklindantį garsą ir iš jo nustato, ar teisingai braukiame, ar mūsų plaukai labai veliasi, ar jie lūžta, ar yra pernelyg sausi. Trijų ašių apkrovos daviklis matuoja, kiek jėgos naudojame šukuodamiesi, ar labai braižome galvos odą. Judesio daviklis ir giroskopas tiksliai matuoja, kiek kartų perbraukėme šukuodamiesi, ar nebuvome pernelyg agresyvūs. Dar vienas jutiklis nustato, ar šukuojame sausus, ar drėgnus plaukus, taip užtikrindamas kitų jutiklių pateikiamų duomenų tikslumą.

Visi tie duomenys perduodami programėlei išmaniajame telefone, kuri viską analizuoja ir teikia tikslius patarimus savininkui, kaip šukuotis, kad plaukai supykę nepaliktų galvos.

Taigi gal idėja ir atrodo juokinga, tačiau ir čia technologija daro tai, ko iš jos niekas nesitikėjo – moko mus elgtis protingiau ir gyventi sveikiau, o ne slėpti plaukų trūkumus po laku ar peruku.

Gamintojo nuotr./Išmanusis plaukų šepetys
Gamintojo nuotr./Išmanusis plaukų šepetys

„Hubble Hugo“ – kamera, kuri žino, kaip jautiesi

Na gerai, ši kamera nėra žmogaus kūno priežiūrai skirtas įrenginys, tačiau tai, kaip ji tą kūną moka skaityti, vis tiek stulbina. Iš esmės „Hugo“ yra judanti (lyg mažas robotukas) ir balsu duodamas komandas suprantanti namų saugos kamera, kuri dar ir sugeba skaityti žmogaus emocijas! Pyktį, džiaugsmą, liūdesį, pasišlykštėjimą, nuostabą, siaubą atpažįsta akimirksniu.

Paklausite: o kokia iš to nauda? Ogi nemaža. Pavyzdžiui, supratusi, kad nubudęs kūdikis yra išsigandęs, kamera gali jam paskaityti pasaką ar padainuoti lopšinę. Jei pro duris įėjęs paauglys atrodo labai susirūpinęs, ji gali apie tai įspėti tėvus. Jei esate piktas – įjungs raminančią muziką. Ji puikiai skiria katiną nuo įsilaužėlio ir gali veikti kaip nuotolinis pokalbio įrenginys.

Kūrėjai sako, kad pagrindinė emocijas skaitančios kameros užduotis yra užtikrinti, kad jūsų išmanieji namai tarnautų kuo geriau ir prisitaikytų prie jūsų poreikių tuo momentu. Be to, ją įmanoma išmokyti skubiai kviesti greitąją pagalbą, kai šeimininkas paklaikusiomis akimis krenta ant žemės. Ir ji supras, kad niekur skambinti nereikia, jei jis, tai padaręs, pradės juoktis.

Nors kai įsivaizduoju išmanųjį namą, kuris desperatiškai mėgina įtikti nirštančiam žmogui, tai atrodo taip kvaila, kad ima juokas... Kita vertus, jei pavyks įniršusį prajuokinti, galima sakyti, kad tikslas pasiektas.

Gamintojo nuotr./„Hubble Hugo“
Gamintojo nuotr./„Hubble Hugo“

Šį ir kitus žurnalo „Elektrolife“ straipsnius skaitykite www.elektrolife.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius