Grožio parodą „Pelenė 2016“ okupuoja profesionalai

Registracija į 23-ąją tarptautinę grožio industrijos parodą „Pelenė 2016“ dar nesibaigė, o parodos organizatoriai jau skaičiuoja rekordus: daugiau nei 360 dalyvių, 17-kos šalių geriausi kirpimo, makiažo meistrai, beveik visos Lietuvos grožio specialistų mokymo įstaigos, Atvirasis Lietuvos čempionatas, tarptautinės klasės teisėjai, Metų pedagogo rinkimai, daugybė seminarų, mokymų ir kūrybos dirbtuvių. Balandžio 8-10 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti paroda vis labiau atsigręžia į profesionalus.
„Pelenė 2015“
„Pelenė 2015“ / Projekto partnerio nuotr.

„Grožio pasaulyje nauji vėjai ypatingai jaučiami, – sako parodos „Pelenė“ projekto vadovė Dovilė Vertelytė-Saldukienė.  – Jau dabar matome, kad šiais metais dalyvių bus kur kas daugiau – augimas 22%. Tai puikūs rezultatai. Mūsų sumanymas – vis daugiau dėmesio skirti grožio profesionalams – pasiteisino. Ypatingai džiaugiamės, kad parodoje šiais metais dalyvaus viena didžiausių grožio industrijos kompanijų „L‘Oreal“. Šią bendrovę kalbinome dalyvauti ir pernai, tačiau jos atstovai tik atvyko į parodą apsižvalgyti. Šiemet jie atkeliauja su trenksmu, su didžiule komanda ir įspūdingais renginiais. Parodai tai – svarbus tarptautinis pripažinimas“.

Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“
Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“

Siekdama šalyje atgaivinti nacionalinių konkursų tradicijas, „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija“ kartu su Lietuvos parodų ir kongresų centru „Litexpo“ rengia Atvirąjį Lietuvos čempionatą „Pelenė 2016“.  Čempionatas vyks profesionalų erdvėje, kuriai atiduoti visi pirmieji centro rūmai.

„Profesionalų renginiai  lyg ir bus atsiskirti nuo kitų parodos erdvių, tačiau tikiu, kad toks eksperimentas pasiteisins, – neabejoja Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė. – Praėjusiais metais bendroje erdvėje netilpome, šiais metais turėsime daugiau vietos, pagrindinė čempionato aikštelė bus padalinta į atskiras zonas, kuriose įsikurs plaukų kirpimo ir šukavimo specialistai, manikiūrininkai, blakstienų priauginimo specialistai. Sekame geriausiomis pasaulinių parodų tradicijomis – Milane, Paryžiuje grožio parodas lydintys konkursai ir čempionatai taip pat vyksta atskirose erdvėse“.

Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“
Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“

Lietuvos atvirasis čempionatas vyks pagal pasaulinės organizacijos „OMC“ (Organisation Mondiale Coiffure) – didžiausios pasaulyje grožio organizacijos, vienijančios daugiau kaip 500 000 salonų savininkų iš 60 pasaulio valstybių – čempionatų bei atvirųjų šalies taurių, nuostatus. Čempionatą pradės studentai, o baigs patyrę šalies kirpėjai, visažistai bei manikiūrininkai.  

Geriausius iš geriausių čempionate rinks iš užsienio atvykę, tarptautinės klasės atestuoti OMC teisėjai bei Europos ir Pasaulio čempionatų prizininkai.

Parodoje savo sugebėjimais, žiniomis, naujausiomis mados tendencijomis dalinsis ir savo šou parodys pasaulyje pripažinti meistrai: tarptautinės klasės kirpimo meno meistras, „Selective Professional“ akademijos meno direktorius Rusijoje Aleksejus Barinovas. Drabužių, šukuosenų, aksesuarų kūrėjas, žmogus menininkas, „WELLA“ kosmetikos Top stilistas Dmitrijus Vinokurovas. Apie nuotakos makiažų tendencijas seminare pasakos ir savo sukurtus aksesuarus demonstruos Natalija Pavlova.  Vizažo naujienas dėstys prestižinių konkursų ir čempionatų laimėtojas, lektorius, makiažo mokymus visame pasaulyje dėstantis Denisas Kartashevas.  Šis meistras parodoje taip pat kurs makiažus Dmitrijaus Vinokurovo  „Gala šou“ programai bei teisėjaus Lietuvos atvirajame čempionate, vizažo sektoriuje.

Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“
Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“

Pristatymą savo stende rengia ir žymus graikų profesionalios plaukų priežiūros bei plaukų kosmetikos  technologas – Thodoris Holezas.  Savo programoje jis supažindins su naujausiomis pavasario plaukų dažymo tendencijomis, produktų naujienomis.

Jaunatvišką stendą parodoje turės Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centras kartu su Šv.Ignaco Lojolos kolegijos studentais. Čia galima tikėtis itin drąsių ir originalių pasirodymų ir pristatymų.

Pirmą kartą parodoje „Pelenė“ bus renkamas geriausias pedagogas. „Metų profesijos pedagogas 2016“ titulas atiteks labiausiai nusipelniusiam grožio profesijos mokytojui.

Balandžio 9 dieną bus paskelbti fotografijos konkurso „Metų kirpėjas 2016“ laureatai.

Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“
Projekto partnerio nuotr./„Pelenė 2015“

Parodoje „Pelenė 2016“ taip pat vyks VII atvirasis Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų konkursas bei „Baltic Nail festival“ – antrą kartą organizuojamas festivalis nagų industrijos specialistams.

Kitose „Litexpo“ erdvėse taip pat karaliaus grožis. Penktojoje salėje įsikurs bendrovės, pristatančios grožio paslaugas ir priemones, skirtas profesionalams. Ketvirtojoje salėje lankytojų lauks stiliaus detalių, papuošalų ir išskirtinių juvelyrinių dirbinių gamintojai. Trečioji salė atiduota bendrovėms, kurios pristatys grožio paslaugas ir priemones, skirtas grožio naujienomis besidomintiems pirkėjams. 

„Nors mūsų parodą okupuoja profesionalai, tačiau ir grožiu besidomintiems  žmonėms, ypač moterims čia bus ką veikti. Parodos stenduose nuolat vyks pasirodymai, pamokos, naujų tendencijų, naujų produktų pristatymai“, – užsukti į „Pelenę 2016“ kviečia Dovilė Vertelytė-Saldukienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius