Iki šiol kruopščiai saugomi alaus daryklos rūsiai – seniausias statinys Šiauliuose. Susirinkę renginio svečiai galėjo grožėtis gotikos ir baroko architektūra, susipažinti su ant sienos iškabintais dokumentais, pasakojančiais seniausios Lietuvos alaus daryklos istoriją.
„Labai malonu matyti per jubiliejinius metus mus lydėjusius žmones ir artimiausius partnerius, kurie padėjo šiuos mums išskirtinius metus dar labiau įprasminti. Svarbiau už viską yra tikėjimas tuo ką darai ir įsitikinimas, kad pasiseks. Mūsų alaus daryklai per amžius tai garantavo išlikimą“, - susirinkusius svečius sveikino seniausios alaus daryklos Lietuvoje generalinė direktorė Vijoleta Dunauskienė.
Sujungė praeitį ir dabartį
Renginio metu praeities akcentai derinti su šiuolaikiškomis pramogomis. Alaus buteliuose degusios žvakės ir senovinės nuotraukos tapo fonu novatoriškų virtuvės meistrų „Čiop Čiop“ pasirodymui. Iš pradžių jie svečiams pasiūlė prieskoniuoto alaus su dešrainiais, vėliau – prie alaus puikiai derančių jautienos ir žuvies troškinių. Desertui patiektas specialus patiekalas „Birramisu“ – iš alaus pagamintas itališkas tiramisu.
Didelio svečių susidomėjimo sulaukė įspūdinga ilgojo alaus rūsio erdvė – ten esančios šoninės nišos buvo įrengtos jaukiai leisti vakarą.
„Kiekvienoje nišoje stengėmės sukurti skirtingą skonių ir kvapų kompoziciją. Pavyzdžiui, viena niša papuošta vainikais su citrinų griežinėliais, kita – su raudonaisiais pipirais ir taip toliau. Kiekvienas svečias galėjo išsirinkti vietą pagal savo skonį“, – sakė V. Dunauskienė.
Svečiai nenuobodžiavo
Į „Gubernijos“ padėkos vakarą susirinko svečiai iš visos Lietuvos. Tarp bendrovės valdybos narių buvo ir verslo bei politikos atstovų.
Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susirinkusiems svečiams pasakojo besididžiuojantis, kad būtent Šiauliuose veikia nepaprastai senas tradicijas puoselėjanti bendrovė, kurios vienas iš veiklos tikslų tikslų – nuolatinės mecenatystės idėjos ir darbai.