Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į statybų rinką žengianti „Helstomm Group“: „Filigrann“ ir „Double wall“ surenkamų monolitinių konstrukcijų elementai įsilies į Lietuvos statybų rinką

Lietuviško kapitalo statybų valdymo įmonė „Helstomm Group“ pradeda surenkamų monolitinių konstrukcijų elementų gamybą Lietuvoje. Pagrindiniai įmonės produktai yra „Double wall“ sienų ir „Filigrann“ perdangų sistemos, kurios jau gerą dešimtmetį yra naudojamos Skandinavijos ir Vakarų Europos šalyse. Taip pat „Helstomm Group“ gamins ir kitas surenkamas konstrukcijas – sijas, laiptus, laiptų aikšteles ir kitus konstrukcinius elementus.
Įmonės įkūrėjai Andrius ir Mindaugas
Įmonės įkūrėjai Andrius ir Mindaugas / „Helstomm group“ nuotr.

Pagrindinis šių surenkamųjų monolitinių konstrukcijų privalumas yra tas, jog dar plokštės projektavimo etape yra numatomos visos būsimos inžinerinės sistemos – elektros instaliacija, santechnika, vandentiekis. Į statybų aikštelę atvežtos plokštės jau yra paruoštos montavimui ir tai gerokai palengvina statybų eigą ir sutrumpina procesą.

Įmonei vadovauja patyrę statybų srities profesionalai

Pagrindiniai „Helstomm Group“ akcininkai – Mindaugas Dagys ir Andrius Guzaitis. Daugiau nei 15 m. patirtį statybų srityje turintys verslininkai sėkmingai vadovauja Lietuvoje veikiančioms projektavimo ir statybų bendrovėms.

„Helstomm group“ nuotr./Į statybų rinką žengianti „Helstomm group“
„Helstomm group“ nuotr./Į statybų rinką žengianti „Helstomm group“

Mindaugas Dagys vadovauja pastatų konstrukcijų projektavimo ir technologinių procesų įmonei UAB „Descon“, kuri užsiima gyvenamųjų namų, prekybos centrų, mokyklų, pasyvių namų ir kitos paskirties pastatų projektavimu Skandinavijos šalyse. Tuo tarpu Andrius Guzaitis yra UAB „Veikus“ vadovas – įmonė teikia generalinės rangos ir statybų valdymo paslaugas. Šiuo metu įmonė baigia statyti vieną prabangiausių ir naujausių gyvenamųjų namų projektų Lietuvoje „Upės apartamentai“, kuriame buvo pasirinkta kombinuota karkaso sistema – sienoms ir perdangoms projekte naudojamos surenkamos monolitinės konstrukcijos „Filgrann“ ir „Double wall“.

„Helstomm group“ nuotr./Filigrann perdanga
„Helstomm group“ nuotr./Filigrann perdanga

Veiklą padiktavo sparčiai augantis šių elementų poreikis

„Helstomm Group“ vadovai pastebi, jog surenkamų monolitinių konstrukcijų elementų sistemos dar tik skinasi kelią į užsakovų, projektuotojų ir rangovų darbo lauką, tačiau jų matomas potencialas nuteikia pozityviai.

Kaip teigia įmonės technikos direktorius Mindaugas Dagys, „Filigrann“ ir „Double wall“ surenkamų monolitinių konstrukcijų elementų sistemų išskirtinumas yra tame, jog šiuose gaminiuose susilieja monolito ir surenkamojo gelžbetonio elementų panaudojimo savybės.

„Pavyzdžiui, vieni iš „Filigrann“ perdangų privalumų – galimi sudėtingi konstrukciniai sprendimai, maži įrengimo ir transportavimo kaštai ir net iki trijų kartų sutrumpintas statybos laikas lyginant su monolitine perdanga. Taip pat, perdangos į statybos objektą atvežamos jau su elektros instaliacija ir net 70 proc. komunikacijų (vėdinimas, šildymas, šaldymas ir kanalizacija), kurios įrengiamos prieš monolitinant.

„Helstomm group“ nuotr./Siena su apšiltinimu
„Helstomm group“ nuotr./Siena su apšiltinimu

Kalbant apie „Double wall“ sienos gaminius, šios plokštės reikalauja mažesnių įrengimo kaštų lyginant su kitomis konstrukcijomis, taip pat mažesnės darbo jėgos sąnaudų statybos aikštelėje. Sienos atlaiko bet kokį vandens slėgį bei sulaiko drėgmę. Matydami kitų šalių praktiką ir naudojamų medžiagų statybose populiarumą, tikime, kad mūsų gaminiai, kurie yra kaip vienas sprendimas naudojamam monolitui ir surenkamam gelžbetoniui, atkreips ir Lietuvos statybų rinkos dalyvių dėmesį“, – pasakoja „Helstomm Group“ technikos direktorius.

Ateiname pakeisti tradicinius ir Lietuvoje nusistovėjusius statybos metodus

Į B2B sektorių, NT vystymo kompanijas, architektus bei konstruktorius – projektuotojus besiorientuojanti „Helstomm Group“ vieną iš savo konkurencinių pranašumų įvardija nuo 5 proc. iki 15 proc. mažesnius projekto kaštus.

„Mūsų paslaugas perkantis užsakovas vietoj daugybės atskirų sutarčių pasirašys vieną sutartį su rangovu – tokiu būdu rangovas, projektuotojai, subrangovai ir užsakovas, kaip viena komanda, kuria projektą, telpantį į suplanuotą biudžetą ir terminus.

Dirbdami siekiame sumažinti darbo resursus, kuriame geresnės darbų kokybės statybos aikštelėje sistemą bei mažiname statybvietės išlaidas – užsakovui nebereikia rūpintis atskirais statybų proceso sprendimais ir jis gali susikoncentruoti į kitas veiklas. Toks modelis ypatingai tinka NT projektų vystymo kompanijoms“, – teigia M.Dagys.

VIDEO: Į statybų rinką žengianti „Helstomm Group“: „Filigrann“ ir „Double wall“ surenkamų monolitinių konstrukcijų elementai įsilies į Lietuvos statybų rinką

Naujai atrasti BIM sistemos pranašumai gamybos ir statybos organizavime

„Helstomm Group“ įmonė visą projektavimo ciklą nuo koncepcijos, resursų planavimo, kainos skaičiavimo iki gamybos ir statybos procesų įgyvendina remdamasi BIM (angl. „Building Information Modeling“) technologija ir sprendimais.

„Siekdami klientams kurti didesnę vertę, surenkamojo monolito konstrukcijų elementų sistemų projektus įgyvendiname informacinio pastato modeliavimo BIM sistemoje. Tai yra procesas, kurio metu kuriama ir valdoma visa statinio informacija visais jo gyvavimo ciklais: nuo pirminės projekto koncepcijos iki statybos ir užbaigimo. Tokiu būdu galime prisiimti atsakomybę už pastatų konstrukcijų projektavimą, gamybą, transportavimą į statybų aikštelę ir konstrukcijų sumontavimą“, – įmonės veiklos modelį pristato „Helstomm Group“ vadovas Andrius Guzaitis.

Didelis dėmesys įmonės veikloje skiriamas tvarumui

Ne paslaptis, jog betonas ir statybų pramonė sukuria nemažai CO2 ir tokiu būdu prisideda prie klimato kaitos, tad savo veikloje šiai sričiai „Helstomm Group“ skiria ypatingą dėmesį.

„Tvarumas yra viena iš svarbių mūsų veiklos dalių, tad siekiame sukurti sistemą, kuri prisidėtų prie taršos mažinimo. Tą daryti įpareigoja ir lapkričio mėnesį įsigaliojantis ES reglamentas, kurio vienas iš punktų numato, jog visi viešieji pastatai turės būti statomi naudojant 50 proc. organinių medžiagų.

„Helstomm group“ nuotr./Į statybų rinką žengianti „Helstomm group“
„Helstomm group“ nuotr./Į statybų rinką žengianti „Helstomm group“

Klimato taršos valdymo planą mūsų įmonėje sudaro dvi sritys – transportavimas ir gamyba. Pirmoji sritis užtikrinama gana paprastai – kadangi mūsų gaminamos surenkamųjų gelžbetonio konstrukcijų elementų sistemos yra lengviau transportuojamos, jų pristatymo procese bus išmetamas mažesnis CO2 kiekis. Taip pat turime unikalų sprendimą ir antrajai – gamybos – sričiai: jau visai netrukus rinkai pristatysime produktą, kurio emisija bus 50 proc. mažesnė lyginant su tradiciniu betonu“, – ateities planais dalinasi „Helstomm Group“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius