-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingrida Damulienė: senjorai gali ir puikiai šokti, ir kopti į kalnus

Beveik visą rudenį Vilniuje vykusio projekto „Susitikim, mieli senjorai“ net 300 dalyvių, mokęsi šokti, tapyti bei kurti rankdarbius, jo iniciatorius stebino entuziazmu bei drąsa. Pasak pagrindinio projekto rėmėjo vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkės Ingridos Damulienės, vyresnės kartos žmonės Lietuvoje neretai yra aktyvesni už jaunimą.
Ingrida Damulienė
Ingrida Damulienė / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Senatvė Senjorai

Kaip teigia I.Damulienė, senjorai – vieni dažniausių vaistinių tinklo lankytojų, todėl ilgai svarstyti neteko – „Eurovaistinė“ nusprendė prisijungti prie projekto, norėdama suteikti jiems visokeriopą pagalbą.

„Mūsų vaistinėse senjorams sukuriamas ypatingas dėmesys. Senjorai – mūsų draugai, mūsų pašnekovai, kartais net tie, kurie papasakoja daugiau nei patys spėjame sužinoti. Vaistinėje mes rūpinamės jų sveikata, o šiame projekte – fizine bei emocine būsena. Remdami tokias iniciatyvas padedame vyresniesiems nugyventi turiningesnį ir aktyvesnį gyvenimą – senjorai jaučiasi reikalingi ir suprasti“, – sako vaistinių tinklo valdybos pirmininkė.

Projekto partnerio nuotr./Senjorai
Projekto partnerio nuotr./Senjorai

Pasak vienos iš projekto rėmėjos, iniciatyva leido įsitikinti, kad kad senjorai nestokoja idėjų bei noro veikti, o didžioji dalis vyresnio amžiaus gyventojų tikrai nėra pasyvūs ir neretai netgi aktyvesni už jaunus žmonės.

Kas antras Lietuvos senjoras turi net po kelis hobius

„Projekto pradžioje pasiteiravome visuomenės, ar jų artimieji senjorai, gyvena aktyviai ir ar turi kokį nors hobį. Rezultatai maloniai stebina. Paaiškėjo, kad kas antras pagyvenęs žmogus turi net po kelis mėgiamus užsiėmimus“, – pasakoja I.Damulienė.

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkės teigimu, apklausa atskleidė, kad senjorų užsiėmimai labai įvairūs. Vieni mėgsta tvarkytis sode ar darže, kiti užsiima rankdarbiais, medžio drožinėjimu ar anūkų priežiūra. Labiausiai nustebino, kad dalis senjorų aktyviai keliauja ir netgi lipa į kalnus.

„Iš senjorų vertėtų pasimokyti kūrybingumo ir drąsos. Rezultatai, kuriuos matome projektui pasibaigus, yra stulbinantys. Jie ne tik puikūs šokėjai, bet ir kūrybingi dailininkai. Derėtų pabrėžti, kad kai kurie iš jų teptuką į rankas paėmė pirmą kartą“, – senjorų talentais džiaugiasi I.Damulienė.

Turiningesnio gyvenimo nusipelnė ir kitų miestų senjorai

Pasak I.Damulienės, dalyvių gausa rodo, kokie entuziastingi visuomenės veikėjai yra Lietuvos vyresnieji. „Susitikim, mieli senjorai“ paneigia visus stereotipus apie, tai, kad vyresnioji karta Lietuvoje yra neįvertinta ir nustumta į šalį.

„Rudens pradžioje į kvietimą prisijungti prie projekto suskubo atsakyti šimtai vilniečių. Mes neabejojame šio projekto verte, todėl tikimės, kad tai taps kasmetine iniciatyva. Tokie projektai turėtų burti vyresniuosius ne tik sostinėje, bet kituose Lietuvos miestuose, kuriuose senjorai taip pat nusipelnė turiningesnio gyvenimo“, – apie projekto ateitį kalba I.Damulienė.

Pagrindinis projekto partneris: „Eurovaistinė“. Projekto partneriai: akių klinika „Lirema“ ir Vilniaus miesto savivaldybė. Projekto informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min, LRT, radijo stotis „Lietus“ ir žurnalas „60+“. Organizatoriai: VšĮ „Sėkmės idėja“ ir VšĮ „Azzara“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius