Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone 6“ prieš „iPhone 6S“ – jokio skirtumo?

Kartais telefonų savybes skiria vos viena raidė ar skaičius. Apple išmanieji kaip tik tokie ir yra. Juos skiria viena raidelė gale – S. Tai nėra naujas modelis – iPhone 6S yra atnaujintas iPhone 6. Painu? Pasiaiškinkime kai kuriuos skirtumus ir pasižiūrėkime, ar šie telefonai vienodi, ar skiriasi.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 iPhone

Patys gamintojai teigia, kad tai nauja versija, o ne naujas modelis. Patobulinimas ir tiek...

iPhone forma

Iš pažiūros abiejų modelių forma yra vienoda. Tie patys nugludinti kraštai, kamera toje pačioje vietoje, jungtys – taip pat. Forma čia nelabai skiriasi, tad iš pirmo žvilgsnio atskirti kur kuris modelis yra sunkoka, ypač, jei nesate nuolatinis vartotojas. Skiriasi tik ekrano užsklanda reklamose. Dėl to susidaro įspūdis, kad tai kiek kitoks telefonas, nors taip nėra. iOS 9 operacinė sistema yra tokia pati.

iPhone metalas

Kai atsirado iPhone 6 prieš daugiau nei metus, jis iš karto tapo nepelnytu pajuokos ir pseudo eksperimentų objektu. Kažkas pasiskundė, kad „šeštas aifonas“ linksta kišenėje. Tinklaraštininkai atliko daugybę bandymų ir tikrino – ar tikrai. Deja, tikrai dėl silpnesnio metalo iPhone 6 išlinkdavo. LG tai net panaudojo savo reklamoje pristatydama savo lenktą telefoną LG Flex. Žodžiu, kalbų buvo apsčiai ir ne itin malonių.

iPhone 6S modelis šioje vietoje buvo iš esmės atnaujintas. Buvo pasirinktas tvirtesnis aliuminio lydinys, daroma daugybė eksperimentų, ar tikrai naujasis modelis nelinksta. Ir iš tikrųjų, dabar jau niekas nebegali apkaltinti, kad iPhone gamina besilankstančius telefonus. Skirtumo plika akimi vėl nematyti, nors jis ir yra.

iPhone spalva

Scanpix nuotr./„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio
Scanpix nuotr./„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio

Kodėl jaunimui taip patinka Microsoft Lumia telefonai? Dvi priežastys – gera kamera ir besikeičiantis spalvotas dangtelis. Apple dar neina jų pramintu keliu, tačiau pirmųjų ženklų, kad kažkas keičiasi yra. iPhone 6S yra gaminamas 4 spalvų dangteliais. 3 iš jų buvo ir senesniame modelyje. Atsirado nauja –„auksinė rožinė“ spalva. Akivaizdu, kad ji orientuota į moterišką auditoriją, kuri itin teigiamai priima rožinę spalvą. Dangtelių spalvos keisti negalima, tačiau šiokia tokia naujovė yra. Kol vienas šalia kito nesudėsite 4 modelių, skirtumo nesuprasite... Beje, atsirado ir auksinė spalva.

iPhone ekranas

Ekrano dydis liko tas pats – 4,7 colio įstrižainė. Ta pati Retina, tik yra vienas svarbus skirtumas. iPhone 6S turi unikalią 3D Touch technologiją, kuri gali pamatuoti paspaudimo jėgą ir atitinkamai reaguoti su tam tikromis funkcijomis. Pavyzdžiui, paspaudus ant nuorodos ir palaikius ilgiau, atsidaro naršyklė, tada pirštą galima atleisti ir puslapis užsikrauna.

Talpa

Skirtumas žinomas tik 128 GB talpyklos savininkams, nes iPhone 6 modelis turi tik 16 arba 64 GB talpą. iPhone 6S modelis gali turėti 16, 64 ir 128 GB talpą. Čia skirtumas itin menkas. Aišku, 128 GB modelis kainuoja kur kas brangiau nei 16GB.

Lustas

iPhone 6S modelyje įdiegtas A9 lustas, o senajame iPhone 6 A8. Tai daro naująjį modelį šiek tiek našesniu ir efektyvesniu, nors pastebimo skirtumo nėra – lustas juk įmontuotas viduje.

iSight kamera

iPhone 6 turi 8 megapikselių raiškos iSight kamerą, o iPhone 6S – 12 megapikselių.

Čia skirtumas tarp šių dviejų modelių yra akivaizdus. iPhone 6 turi 8 megapikselių raiškos iSight kamerą, o iPhone 6S – 12 megapikselių. Tai reiškia, kad kamera dar geresnė ir daro dar aukštesnės kokybės nuotraukas. Be to iPhone 6S turi unikalią savybę – „Live Photos“. Tai 1,5 filmuota medžiaga, kurią galima peržiūrėti, kaip nuotraukas. Tokiu būdu atrodo, kad nuotrauka rėmelyje yra judanti – visai kaip iš Hario Poterio serijos filmų. Labai įdomi funkcija. Filmavimo kamera taip pat pagerinta, nes filmuoja 4K raiška. Tiesa, abu modeliai turi galimybę filmuoti 120 arba 240 kadrų per sekundę dažniu (HD raiška).

Naujoji kamera taip pat gali fotografuoti tuo pačiu metu, kaip ir filmuojama. iPhone 6S modelis tai daro kokybiškiau, nes filmavimo metu nuotraukos daromos 8 megapikselių raiška.

Skiriasi ir priekinė kamera. iPhone 6 senasis modelis turėjo 1,2 megapikselio raiškos priekinę kamerą, o naujasis iPhone 6S – net 5 megapikselių su blykste. Skirtumas akivaizdus.

Kaina

Kurį verta pirkti? Jei reikalinga geresnė kamera – tada pirkti verta naujesnį modelį. Jei kamera tenkina, rinkitės pigesnį variantą. 3D Touch technologija dar neištobulinta, todėl dar reikės palaukti pora metų. Tada jau sulauksime iPhone 7 modelio, nes Apple turi tendenciją telefonų modelius keisti kas 2 metus.

Daugiau ryškių skirtumų šiuose modeliuose kaip ir nėra. Keista, kad naujajame iPhone 6S modelyje montuojama ta pati baterija. Kas metai baterijos talpa didėja ir tobulėja energijos taupymo rėžimai. Apmaudu, kad iPhone kūrėjai nepatobulino šios esminės išmaniųjų telefonų detalės. Ypač, kai baterija yra neišimama.

Panašūs skirtumai yra ir didesnėse versijose iPhone 6S+ ir iPhone 6+ telefonuose. Jie skiriasi nuo minėtųjų savo ekrano įstrižaine, kuri yra 5,5 colio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius