-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Moody’s“ – šimtatūkstantinė parama gabiausiųjų mokslams ISM universitete

Pasaulinė finansinių paslaugų kompanija „Moody’s Corporation“ bendradarbiaus su ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu bei ISM Fondu ir gabiausiųjų mokslui finansuoti skirs 200 tūkst. eurų.
Iš „Moody's“ – šimtatūkstantinė parama gabiausiųjų mokslams ISM universitete
Iš „Moody's“ – šimtatūkstantinė parama gabiausiųjų mokslams ISM universitete / Partnerio nuotr.

Kartu planuojama ISM universitete steigti „Moody’s Lab“ – pirmąją tokio tipo laboratoriją, skirtą kredito reitingų studijoms ir tyrimams.

„Glaudus verslo ir švietimo bendradarbiavimas yra modernios, plačiai mąstančios visuomenės bei atsakingo ir sėkmingo verslo varomoji jėga. ISM universitetas ugdo kritiškai mąstančius, prie besikeičiančios aplinkos prisitaikančius studentus, todėl džiaugiamės prisidėdami prie jaunųjų talentų lavinimo Lietuvoje”, – sako Mariano Andrade Gonzalez, „Moody’s” padalinio Lietuvoje vadovas.

ISM universitete gabiausi jaunuoliai studijuoja nemokamai. Jų mokslai finansuojami „100 talentų” programos stipendijų dėka. Tai unikalus projektas, grįstas verslo ir aukštojo mokslo bendradarbiavimu. Nuo 2011 metų jas yra gavę daugiau nei 300 ISM universiteto studentų. Skirdamas 200 tūkst. eurų sumą gabiausiųjų mokslams, „Moody’s” tampa didžiausiu ISM „100 talentų” programos mecenatu bei pagrindiniu ISM rėmėju.

„Moody’s” sprendimas prisidėti prie šios programos yra didžiulis mūsų veiklos įvertinimas, rodantis, jog darbdaviai vertina aukštą studijų kokybę ir gebėjimą ugdyti kritiškai mąstančius studentus. Didžiuojamės, kad „Moody’s” ne tik skiria finansinę paramą, bet ir suteikia įrankius gilinti finansų žinias. Mūsų universitete steigiamoje „Moody’s Lab” labaratorijoje ISM studentai turės išskirtinę prieigą prie verslo lyderių naudojamų duomenų ir analizės.

Megzdamas ryšius su tokio aukšto lygio verslo organizacijomis ir jų lyderiais ISM universitetas yra neabejotinai geriausia platforma studentams iš arti susipažinti su iššūkiais, su kuriais susiduria įmonės ir jų vadovai”, – sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Dalius Misiūnas.

ISM Fondo direktorė Aneta Šlekytė-Kaminienė džiaugiasi augančiu socialinių partnerių skaičiumi ir vis stiprėjančiu verslo įsitraukimu į švietimo veiklą.

„Mes manome, kad verslo parama iš tokių įmonių kaip „Moody’s” prisidės prie vertės kūrimo ir atneš realų pokytį visuomenėje . Tokie bendradarbiavimo pavyzdžiai įkvepia stengtis ir tampa dar stipresniu stimulu pildyti jaunųjų talentų svajones mokytis, augti ir tobulėti. Filantropijos tradicijomis grįsta ISM Fondo veikla keičia gyvenimus, atneša džiaugsmą ir visuomenėje palieka svarbų pėdsaką”, – sako ji.

ISM universiteto rektorius bei „Moody’s” padalinio Lietuvoje vadovas A. Gonzalez taip pat užtvirtino sprendimą ISM universitete kurti „Moody’s Lab“.

Atlikdami tyrimus ir mokydamiesi apie įmonių, pramonės sektorių ir šalių reitingus ISM studentai ir tyrėjai turės prieigą prie „Moody’s” viešų ataskaitų ir reitingų metodikų, specializuotų tik „Moody’s” klientų naudojamų duomenų bazių. ISM bendruomenei bus užtikrinta visapusiška prieiga prie viešo „Moody’s” internetinio tinklalapio mokslams ir tyrimams atlikti. Moody’s” laboratorijoje vyksiančių seminarų turinys bus integruotas į ISM universiteto Finansų ir Ekonomikos programų dėstomų dalykų turinį. „Moody’s” ekspertai taip pat prisidės prie tam tikrų studentams skirtų užduočių kūrimo ir vertinimo. Informacija, prie kurios studentai turės prieigą, nėra konfidenciali ar patentuota.

Paramos organizacijos ISM Fondas tikslas suteikti galimybę jaunuoliams studijuoti ISM universitete nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių bei vystyti filantropijos tradicijas universiteto bendruomenėje. Nuo 2011 metų ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas drauge su ISM Fondu ir verslu vykdo „100 talentų” stipendijų programą, kuria sudaromos sąlygos geriausiais balais mokyklas baigusiems jaunuoliams nemokamai gauti aukščiausios kokybės išsilavinimą ISM universitete. Kiekvienais metais apytiksliai 20 proc. stipendijų įsteigia mecenatai, o likusiems studijas finansuoja ISM universitetas. Nuo 2011 m. ISM „100 talentų“ stipendiją yra gavę daugiau nei 300 jaunuolių.

Apie „Moody’s” socialinės atsakomybės iniciatyvas

„Moody’s” tiki, kad žinios sukuria galimybes. Mūsų verslo esmė yra teikti kredito rizikos įvertinimus, atlikti įvairius tyrimus ir suteikti įrankius bei analizę, kurie įgalintų globalios finansų rinkos dalyvius suprasti riziką ir vadovautis svarbiomis įžvalgomis. Mūsų įmonės socialinės atsakomybės (ĮSA) iniciatyvos remiasi tuo pačiu požiūriu. Mes stengiamės suteikti galimybes jauniems žmonėms augti ir tobulėti. Tai pasiekiame partneryste su įvairiomis mokyklomis ir ne-pelno siekiančiomis organizacijomis visame pasaulyje – ruošiame jaunus žmones sėkmingoms karjeroms finansų, technologijų ir ekonomikos srityse, ugdome įvairialypę talentų bazę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius