-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio verslininkai ieškos lietuviškų maisto produktų

Lietuvoje kitą savaitę lankysis Izraelio verslininkai, kurie ieškos lietuviško maisto tiekėjų. Agentūra „Versli Lietuva“ pranešė, kad į Lietuvą atvyks 20 Izraelio atstovų iš 13 įmonių. Anot agentūros, juos labiausiai domina organiniai, ekologiški, vegetariški, ilgo galiojimo ir šalies rinkai nauji produktai.
Logistikos centro atidaryme
Siuntiniai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nors prasiskinti kelią į šią rinką nėra paprasta, kai kurių industrijų lietuviška produkcija jau yra žinoma šioje šalyje. Bendras lietuviškos produkcijos eksportas į Izraelį pernai augo 38,5 proc. Pagal eksporto augimą į Izraelį tarp ES valstybių mūsų šalį aplenkė tik Airija“, – pranešime teigė ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Izraelio delegacijoje bus jautieną ir avieną importuojančios įmonės „Kobi Meat Products Marketing“ atstovai, kavą ir alkoholį importuojančios „G.IL.S Coffee“, Baltijos šalių maisto produktų platintojos „Latfood“, desertų gamintojos „Natalie Plus“, kepinių ir saldumynų platintojos „Junior Sweets“ bei kitų įmonių atstovai. Jie susitiks su Lietuvos bendrovėmis, dalyvaus Verslo forume.

Pernai gegužę Tel Avive vykusiame pirmajame Izraelio ir Lietuvos maisto pramonės verslo forume pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp „Verslios Lietuvos“ ir Izraelio federacinių prekybos rūmų.

Anot pranešimo, beveik 40 proc. Lietuvos eksporto į Izraelį sudaro žemės ūkio ir maisto produktai, tarp kurių daugiausia – pieno gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius