Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J. Norvaišienė: nepramiegokime progos tapti Europos kultūros sostine

Kauno savivaldybė šiandien svarsto projektus, kurie siūlo dalyvauti konkursuose dėl 2022 m. Europos kultūros sostinės ir 2018 m. Lietuvos kultūros sostinės vardų. Ir vėl artėjant rinkimams ištraukiama idėja, kurią siūlė ir nagrinėjo visuomenininkai dar prieš metus.
Jūratė Norvaišienė
Jūratė Norvaišienė

Džiaugiuosi, kad šis projektas pagaliau budinamas ir naiviai viliuosi, kad tik žodžiais viskas nepasibaigs. Visų pirma miestui reikia kultūrinės strategijos - juk be jos tapti Europos kultūros sostine miestas negali. Šios strategijos gaires dar 2011 m. parengė Kauno miesto Kultūros ir meno taryba, kuriai vadovauja mano kolegė Ina Pukelytė, tačiau taip viskas ir pasibaigė. Tikiuosi, kad miesto ilgalaikio kultūros plano nereikės laukti tiek pat, kiek ir Laisvės alėjos rekonstrukcijos.

Strateginės kultūros gairės tik ilgo ir sunkaus darbo pradžia. Norint laimėti šiuos garbingus titulus, reikia suburti visuomenininkų ir šviesių miestiečių komandą, kuri jau dabar pradėtų planuoti pasiūlymus, renginius, paraiškas. Dar prieš pateikdamas tarybai šiuos projektus, meras jau turėjo ne kartą būti apsilankęs Vilniuje, stengęsis užsitikrinti viso Lietuvos kultūros elito paramą. Net neverta minėti susitikimų su ambasadoriais, į miestą užsukančiais Europos meno šviesuliais – juk kiekvienas šiltas žodis apie Kauną padės mums priartėti prie tikslo.

Pernai „Vieningo Kauno“ nariai buvo susitikę su Lietuvos kultūros tarybos pirmininke Daina Urbanavičiene, kuri pasidalino patirtimi vykdant Europos kultūros sostinės projektus Vilniuje. Ji akcentavo, kad svarbiausia – iš anksto pasiruošti, todėl darbų būtina imtis jau dabar. Kaunas privalo suspėti pasiruošti, nepramiegoti ir, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga, padovanoti savo gyventojams pabudusį miesto kultūrinį gyvenimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius