Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JCI Sostinė naujametinė dovana – sėkmingai įgyvendintas Valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymo bei tobulinimo projektas

JCI – Junior Chamber International taip pat žinoma kaip „the Jaycees” – yra tarptautinė visuomeninė organizacija, kurios tikslas suteikti jauniems žmonėms tobulėjimo galimybes, būtinas teigiamiems pokyčiams kurti. Junior Chamber International sudaro apie 170 000 narių, kurių amžius varijuoja nuo 18 iki 40 metų, virš milijono buvusių narių, daugiau kaip 110 pasaulio šalių. JCI buvo įkurta 1915 metais, JAV ir sėkmingai gyvuoja iki šiol.
JCI Sostinė
JCI Sostinė / „JCI Sostinė“ nuotr.

JCI Sostinė – vietinė organizacija, JCI Lietuva narė, veikianti Vilniuje ir galinti pasigirti didžiausiu narių skaičiumi bei aktyvumu tarp visų JCI Lietuva skyrių. Organizacija, subūrusi jaunus, veržlius, motyvuotus bei kurti norinčius žmones, džiaugiasi ir didžiuojasi 2016 metų rugsėjo – gruodžio mėnesiais įgyvendintu projektu ,,Valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymas bei tobulinimas“.

„JCI Sostinė“ nuotr./Birutė Vaičikauskaitė
„JCI Sostinė“ nuotr./Birutė Vaičikauskaitė

JCI Sostinė organizavo projektą jauniems valstybėms tarnautojams (22-35 metai), kurie yra iniciatyvūs ir siekia ugdyti savo kompetencijas žmogiškųjų išteklių valdymo srityse, pasinaudodami geriausia verslo sektoriaus praktika. Rugsėjo – gruodžio mėnesiais atrinkti valstybės tarnautojai sėmėsi patirties skirtingose verslo įmonėse ir įgytas žinias pritaikė darbui valstybiniame sektoriuje. Šį projektą sudarė dvi dalys: mokomųjų seminarų bei mentorystės ciklas. Projekto metu mokomuosius seminarus vedė Sodros Personalo valdymo skyriaus vedėja Rolanda Litvinienė, Baltijos koučingo centro vadovas, ICF Lietuva prezidentas 2013-2015, koučingo specialistas Povilas Petrauskas, Lietuvos banko priežiūros tarnybos finansinių paslaugų ir rinkų departamento vyriausioji specialistė Toma Grinytė, Danske banko Globalių paslaugų centro Vertybinių popierių saugojimo ir atsiskaitymo skyriaus specialistė Birutė Vaičikauskaitė bei JCI Sostinė senatorė, mokymų autorė, lektorė bei koučerė Loreta Pivoriūnaitė.

Seminarų metu buvo nagrinėjamos pasitikėjimo savimi darbe, pozityvaus mąstymo ir saviugdos valstybės tarnyboje, sėkmingos komunikacijos, savimotyvacijos temos. Projekto partneriais tapo Danske Bank, Swedbank, COWI, Konekesko, PR Service. Atrinktiems valstybės tarnautojams projekto metu buvo skirtas mentorius, dirbantis vienoje iš šių įmonių, kuris lydėjo projekto dalyvius viso projekto metu, perduodamas savo gerąją patirtį, įkvėpdamas, motyvuodamas, išklausydamas bei patardamas.

Štai ką projekto dalyviai sako apie projekto mentorystės ciklą:

„Toks įspūdis, kad suradau pažinimo lobį, skirtą tik man,“ – taip apie Liną Kontrimą (PR Service) atsiliepė Viktorija Trachimovič (Valstybinė darbo inspekcija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos).

„JCI Sostinė“ nuotr./JCI Sostinė
„JCI Sostinė“ nuotr./JCI Sostinė

„Mano mentorė Vaidilė suorganizavo susitikimą su Swedbank Akademijos atstovu Audriumi, kuris dalijosi patirtimi apie ugdymo organizavimą, renginius ir ugdymo programas. Palietėme ir vertybinius klausimus, tai kaip vertybės kinta, kaip jos išgryninamos organizacijoje ir kaip priimamos darbuotojų, be to, kaip vertinami darbuotojai vertybių atžvilgiu tiek atrankų metu, tiek veiklos tobulinimo proceso (mūsų įstaigoje jis vadinamas veiklos vertinimu) metu. Apie šį procesą ir kaip jis organizuojamas vėliau susitikusios su Vaidile papildomai pasikalbėjome.“ – Ritos Šlančauskienės (Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos) atsiliepimas apie susitikimą su Swedbank atstovu.

Pagrindinė projekto iniciatorė – JCI Sostinė 2016 – ųjų metų prezidentė Simona Bočkutė dalijasi mintimis, kaip gimė valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymo bei tobulinimo projektas: ,,Pati dirbau valstybės tarnautoja daugiau nei 5 metus, turėjau puikią vadovę ir galimybę mokytis ne tik darbo vietoje, bet ir įvairiuose įstaigos mokymuose. Vėliau sužinojau, kad yra tokių įstaigų Lietuvoje, kurios turi labai mažai pinigų arba visai jų neturi mokymams. Pirmiausia pagalvojau, kaip tokios įstaigos gali suvilioti jauną žmogų darbui valstybės tarnyboje, jei ten nėra galimybės tobulėti? Todėl pagalvojau, kad tai puikus šansas JCI Sostinei padėti toks įstaigoms ir suteikti galimybę teorinių seminarų bei mentorystės susitikimų metu valstybės tarnautojams tobulinti savo kompetencijas „minkštosiomis“ temomis. Taip gimė valstybės tarnautojų kompetencijų tobulinimo projektas su netgi 5 verslo partneriais, kurie sutiko tapti projekto dalimi ir savo žiniomis bei patirtimi pasidalinti su valstybės tarnautojais. Buvau tikrai nustebinta, kokie seminarai buvo populiarūs, nors jie vyko ne darbo metu, o po darbo. Tai tik patvirtinimo mano nuomonę, kad valstybės tarnyboje yra tiek puikių ir atsidavusių žmonių, kurie siekia tapti geresniais, nepaisant jiems lipdomos etiketės!“

Paisbaigus seminarų vei mentorystės ciklui, kiekvienas projekte dalyvavęs valstybės tarnautojas savo įstaigoje surengė baigiamąjį projekto renginį, kuriame pasidalijo įgytomis žiniomis ir patirtimi su kitais valstybės tarnautojais, dirbančiais toje įstaigoje.

„JCI Sostinė“ nuotr./Audrius Kasinskas
„JCI Sostinė“ nuotr./Audrius Kasinskas

Projektą vainikavo diskusija su Vidaus reikalų ministerijos Žmogiškųjų išteklių politikos departamento Politikos skyriaus vedėju Audriumi Kasinsku apie valstybės tarnybos dabartines problemas, alternatyvius jų sprendimo būdus, ateitį bei būtinus pokyčius joje.

Vilniuje veikianti jaunimo organizacija JCI Sostinė džiugiai skelbia šio projekto tęsinį 2017 – ųjų kovo mėnesį. Po sėkmingo projekto starto, tęsiant šį projektą pagrindiniu partneriu tapo Vidaus reikalų ministerija! Jei tau rūpi valstybės tarnybos ateitis, mokymosi bei tobulėjimo galimybės, drąsiai rašyk margarita.remeikaite@jcisostine.lt arba birute.vaicikauskaite@jcisostine.lt ir junkis prie šios šaunios bei ambicingos komandos!

Veiklių, įsimintinų bei drąsių 2017 – ųjų metų linki visa JCI Sostinė šeima!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius