Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką daryti, kai šypsena nebedžiugina?

Kai žurnalų viršeliai ir televizijos laidos mirga nuo kerinčių šypsenų savininkų vis dažniau sutrinkame ir pradedame kompleksuoti dėl savosios „netobulos“ šypsenos. Nuskilęs dantis, pernelyg didelis tarpas tarp dantų, o gal nudilę, aptrupėję ir gražią formą praradę dantys ? Šie trūkumai priverčia ne tik rečiau šypsotis, bet ir jaustis nepilnavertiškai. Tad kokių priemonių galime griebtis, kad šypsena keltų džiaugsmą, o ne diskomfortą?
Kaip išvengti dantų skausmo
Ką daryti, kai šypsena nebedžiugina? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Dantys

Estetinis plombavimas – jaučiantiems diskomfortą dėl savo šypsenos

Šiuolaikinės technologijos leidžia neskausmingai ir greitai patobulinti savo dantis ir atsikratyti nemalonių pojūčių, kurie kyla kai vengiame šypsotis visuomenėje. Estetinis plombavimas – sąlyginai nebrangus metodas, kuriuo atkuriama dantų forma, spalva bei proporcijos. Šios procedūros plombavimo galimybes aptarsime kartu su Kaune įsikūrusios odontologijos klinikos UAB „Angitia“ vadovu Mindaugu Gaučiu.

Kada reikalingas estetinis plombavimas?

Net ir atsakingai prižiūrintiems dantis, gali prireikti estetinio plombavimo. Viena iš priežasčių – danties vainikelio nuskilimas ar nulūžimas dėl traumų. Tokiu atveju UAB „Angitia“ specialistai siūlo atkurti danties audinius pagal greta esančių dantų formos pavyzdį.

Turint taip vadinamą švarplę, kai yra ryškiai matomas tarpas tarp priekinių dantų , taip pat taikomas estetinis plombavimas. Atlikti procedūrą rekomenduojama tuomet, kai tarpdantyje kaupiasi maisto likučiai, yra sunku ištarti, kai kuriuos garsus. Net jei ir nejaučiate fizinių požymių, tačiau vengiate šypsotis dėl didelio tarpdančio, galite pagerint savo gyvenimo kokybę pasirinkę estetinio plombavimo procedūrą.

Estetinis plombavimas neretai naudojamas dantims, pažeistiems karieso. Šiuo atveju svarbu suskubti ir kreiptis į odontologus kuo greičiau, kol nepasikeitė danties spalva ir neatsirado įdubimas. Iš pradžių dantys yra sutaisomi, tuomet atstatomi pažeisti dantų audiniai, sugrąžinama pirminė išvaizda ir forma.

Nudilę dantys gali varginti tiek vyresnio amžiaus žmones, kurių dantys jau „tarnavo“ ne vieną dešimtmetį, tiek jaunesnius, kurie griežia dantimis ar turi netaisyklingą sąkandį . Dėl nudilusio dantų paviršiaus atsiranda jautrumas saldžiam, šaltam maistui ar gėrimui, o vėliau ir kramtant, bet kokį maistą nudilę paviršiai tampa jautrūs, be to keičiasi ir gilėja sąkandis. Šie procesai paskatina dar didesnį dilimą, tad estetinis plombavimas gali užkirsti kelią rimtesnėms problemoms.

Dantys apsinuoginusiais kakleliais reikalauja ypatingos priežiūros. Ši problema atsiranda dėl griežimo dantimis, gausaus ir dažno rūgščių produktų, gazuotų gėrimų, kurių sudėtyje yra įvairių rugščių ar netinkamos dantų priežiūros. Išdilusius dantų kaklelius UAB „Angitia “ specialistai padengia plombine medžiaga, kuri apsaugo dantis nuo padidėjusio jautrumo ir neleidžia toliau dilti.

Kaip vyksta estetinio plombavimo procedūra?

Prieš estetinį plombavimą atliekama burnos higiena, pagal poreikį ir dantų balinimas. Svarbu balinimo metu iš karto pasiekti norimą dantų spalvą, nes ateityje plombos spalvos pakeisti neįmanoma. Atlikdami estetinį plombavimą preciziškai tiksliai, odontologai sluoksnis po sluoksnio atkuria prarastus danties audinius, pamažu atgamina ir tobulina danties formą ir dydį, pagal dantų spalvos skalę parenka identišką spalvą. Ilgalaikiai estetinio plombavimo rezultatai gaunami naudojant saugius, patvarius ir kokybiškus šveicariškus kompozicinius laminatus „Componeer“ ir „Edelweiss“. Šios procedūros išskirtinis privalumas yra natūraliai ir sveikai atrodantys dantys.

Kiekvienas turime teisę į nuostabią šypseną ir pilnavertį gyvenimą, todėl estetinė plombavimo procedūra - kelias į drąsią ir žavią šypseną!

Daugiau informacijos apie estetinį plombavimą rasite www.angitia.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius