-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti geriausią batutą

Jei ieškote priemonės, kuri tiesiogine to žodžio prasme priverstų jūsų šeimos narius šokinėti iš džiaugsmo, tuomet batutas gali tapti puikiu pasirinkimu. Juolab, kad batutai yra ne tik smagi pramoga mūsų vaikams, tačiau ir labai puiki mankšta suaugusiesiems. Todėl jei rinkdamiesi batutą norite neprašauti pro šalį, turėtumėte nepamiršti kelių svarbių detalių.
Batutas
Batutas / Projekto partnerio nuotr.

Batutai būna labai skirtingo dydžio, formos ir tipo, todėl turėdami galimybę rinktis iš didelio asortimento, stenkitės nepasimesti ir apgalvoti jūsų galutiniam sprendimui svarbius aspektus.

Koks yra jūsų biudžetas?

Kokybiški batutai – tai investicija, tačiau nereikėtų baimintis, kadangi šiuolaikinė rinka turi ką pasiūlyti kiekvienam vartotojui, atsižvelgiant į jo individualų biudžetą. Įprastai, kuo mažesnis batutas, tuo žemesnė ir jo kaina. Pavyzdžiui, stačiakampiai batutai kainuoja daugiau nei apvalūs batutai, o batutai, kurie parduodami be apsauginių sienelių ir yra montuojami į žemę, kainuoja mažiau nei pilnos komplektacijos batutai (tačiau vartotojai, kurie renkasi į žemę įmontuojamus batutus, turėtų įvertinti ir papildomas išlaidas, kurias teks patirti montavimo metu).

Kodėl apvalūs batutai yra pigesni už stačiakampius?

  • Pagrindinė priežastis, kodėl stačiakampiai batutai kainuoja brangiau, slypi jų konstrukcijoje. Įprastai stačiakampiai batutai gaminami su storesniais rėmais ir iš tvirtesnio metalo, tokiu būdu siekiant išvengti batuto lingavimo į šalis. Neretai stačiakampiai batutai pasirenkami tuomet, kai norima praktikuotis įvairius sudėtingesnius gimnastinius judesius.
  • Jei batutas bus naudojamas tiesiog smagiam laisvalaikio praleidimui, tuomet apvalus batutas gali būti puikus sprendimas.

Kiek turite laisvos vietos?

  • Net ir labai nedidelio ploto namo kieme gali tilpti batutas.
  • Galima įsigyti labai nedidelį batutą (pvz., 1,83 m.), puikiai tinkantį mažesnio amžiaus vaikams.
  • Jei jūsų kieme yra nedaug vietos, tačiau norite, kad batutas būtų pakankamas vienu metu naudotis dviem vaikams, galite rinktis ganėtinai kompaktišką modelį, kurio diametras yra apytiksliai 2,52 m. Tuo atveju, jei batutu vienu metu norite naudotis kartu su savo vaikais, rinkitės tokį, kurio diametras yra 4 ar daugiau metrų. Atminkite, kad kuo didesnis batuto diametras, tuo didesnį svorį gali pakelti jo danga.
  • Žinoma, jei savo namo kieme turite labai daug laisvos vietos, galite rinktis ir labai didelių išmatavimų batutą, kurio diametras siekia beveik 5 m.

Kokio amžiaus yra jūsų vaikai?

  • Visuomet atminkite, kad vaikai auga labai greitai, todėl jei norite, kad jūsų pasirinktas ir įsigytas batutas būtų naudojamas ne vienerius metus, pagalvokite apie didesnių išmatavimų batuto įsigijimą – ypač, jei jūs nujaučiate, kad jūsų vaikai batutu norės naudotis ir tuomet, kai jų svoris pasieks 35 kg.
  • Geras batutas gali tarnauti ir 15 m. Todėl renkantis batutą pravartu to nepamiršti, įsigyjant optimaliausių ir jūsų lūkesčius geriausiai atitinkančių išmatavimų batuto modelį.
  • Labai dažnai vaikai mėgsta išbandyti savo ir batuto galimybes šokinėdami kuo aukščiau, todėl batuto pasirinkimo procese atkreipkite dėmesį ir į batuto tinklelio aukštį, kuris neturėtų būti žemesnis nei 1,6 m.
  • Jei batutą renkate savo vaikams, tuomet vidutinio arba didelio diametro batutas galėtų būti tinkamiausias pasirinkimas.

Batuto pasirinkimas priklauso nuo daugybės skirtingų veiksnių, tačiau jei jūs turite pakankamai vietos savo kieme, o jūsų vaikai yra ūgtelėję – didesnis batutas savo paskirtį atliks kur kas efektyviau. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jūs neturėtumėte įsigyti mažesnio batuto modelio, kuomet jūsų vaikai yra mažesni – tai taip pat gali padėti lengviau suprasti ar jūsų vaikams tokia laisvalaikio pramoga patinka ir ar netolimoje ateityje verta investuoti į didesnį batutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius