Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti vonios kambario baldus?

Naujo vonios kambario projektavimas ir įrenginėjimas gali atrodyti sudėtinga užduotis, tačiau įdėjus šiek tiek pastangų ir pasidomėjus vonios kambario įrengimo būdais bei galimybėmis, tai gali tapti įdomiu ir maloniu procesu.
Vonios kambarys
Vonios kambarys / Vida Press nuotr.

Tiek projektuojant naują vonios kambarį, tiek atnaujinant seną, viena svarbiausių užduočių – baldų pasirinkimas. Vonios kambario baldai yra tokie pat svarbūs kaip ir bet kurie kiti namų baldai. Pavyzdžiui, naujos vonios spintelės gali tarnauti tiek kaip jūsų kosmetinio staliuko dalis, tiek kaip pagrindinis vonios kambario akcentas, nustatantis interjero toną bei stilių. Kalbant apie vonios kambario baldus, pasirinkimo galimybės beveik neribotos, todėl čia aptarsime pagrindinius niuansus, kuriuos turėtumėte žinoti, kad pasirinkimas būtų lengvesnis.

Ką reiktų žinoti, prieš pradedant rinktis baldus?

Kambario matmenys

Racionalus erdvės suplanavimas – raktas į sėkmingą rezultatą. Tam prireiks žinoti tikslius kambario matmenis. Nesvarbu, ar tai didelis vonios kambarys visai šeimai, ar kompaktiškas kambarėlis, išmatavimai yra labai svarbūs sprendžiant, kaip viskas atrodys ir funkcionuos. Kad būtų paprasčiau, galite nusipiešti kambario planą – brėžiniai gali būti visiškai primityvūs, tačiau jie pagelbės geriau įsivaizduoti galimą baldų ir kitų objektų išdėstymą bei gali praversti konsultuojantis su pardavėju.

Svarbiausi matmenys, kuriuos turėtumėte žinoti:

  • grindų;
  • langų (jei jų yra);
  • durų (svarbu ir tai, į kurią pusę atsidaro durys – vidų ar į išorę);
  • dušo ir / ar vonios.

Kas ketina naudotis šiuo vonios kambariu?

Ar vonios kambarys bus skirtas suaugusiems, ar vaikams? O gal jis bus bendras? Kiek žmonių naudosis šiuo kambariu? Ar jums reikia vonios maudyti vaikams? Kiek vietos jums reikės, susidėti vonios reikmenims? Atsakymai į šiuos klausimus yra labai svarbūs, norint tinkamai suplanuoti vonios kambarį. Nėra nieko blogesnio nei daugybė produktų ir tualeto reikmenų, sukrautų aplinkui – tai gali paversti betvarke net ir gražiausią vonios kambarį.

Tinkamo stiliaus baldų pasirinkimas

Vonios kambario baldų stilius gali būti įvairus – nuo standartinių grindinių spintelių iki kabančių ar įmontuojamų sieninių baldų. Vonios spintelių stilių įvairovė labai didelė, todėl galima rasti įvairių variantų, pritaikytų skirtingų tipų erdvėms. Galite rinktis stilių, kuris papildytų likusį kambario dekorą, arba pasirinkti išsiskiriančios išvaizdos baldus, kurie taptų centriniu kambario akcentu.

Apdaila

Jūsų pasirinkta vonios baldų apdaila lems viso vonios kambario išvaizdą ir atmosferą. Jei jūsų vonios kambarys yra nedidelis ir norėtumėte, kad jis atrodytų didesnis ir prabangesnis, geriausia būtų rinktis šviesių spalvų baldus. Ir atvirkščiai, tamsūs ir dramatiški atspalviai idealiai tiks erdviam vonios kambariui.

Vonios praustuvo stilius

Dar vienas ne mažiau svarbus uždavinys – išsiaiškinti, kokio praustuvo norėtumėte savo vonioje ir kiek jų turėtų būti. Pavyzdžiui, vonios kambaryje šalia pagrindinio miegamojo paprastai įrengiami du praustuvai, o svečių kambariui puikiai užteks ir vieno. Jei vonios kambario dydis pakankamai dėkingas, rinkitės didesnę vonios spintelę, ant kurios tilptų du praustuvai. Toks variantas ne tik estetiškas, bet ir itin praktiškas. Jei nusprendėte pasirinkti vieną praustuvą, galite jį derinti su sieninėmis spintelėmis ar plaukiojančiomis lentynomis.

Įprasti ar moduliniai baldai?

Įprasti vonios kambario baldai dažniausiai apsiriboja serija vienodo tipo spintelių, išrikiuojamų viena šalia kitos, panašiai kaip virtuvinių baldų komplektas. Savo ruožtu, moduliniai vonios kambario baldai – tai skirtingų paskirčių, tačiau tarpusavyje suderintų baldų komplektas.

Pakabinami ar pastatomi baldai?

Pakabinami vonios baldai – idealus pasirinkimas, jei norite lengvo ir organizuoto vaizdo. Tokie baldai palieka daug laisvos erdvės, todėl vonios kambarys vizualiai atrodo kur kas didesnis. Be to, toks apstatymo būdas padės išvengti baldų apgadinimo, valant kambario grindis.

Kita vertus, ant grindų pastatomi baldai yra ideali santechninių mazgų bei kitų nepageidaujamų detalių uždanga. Jie suteiks jūsų vonios kambariui tvarkingą išvaizdą.

Pabaigai

Projektuojant vonios kambarį, svarbiausia gerai apsvarstyti ir nuspręsti, kas jums tiktų geriausiai. Perkant baldus internetu atsiveria daugybė galimybių, įskaitant platų spalvų, medžiagų ir dizainų pasirinkimą. b-a.eu internetinėje parduotuvėje vonios baldus išsirinkti bus lengva ir patogu. Čia ne tik rasite išsamius prekių aprašymus su aukštos kokybės nuotraukomis, bet ir galėsite rinktis iš itin plataus asortimento. b-a.eu – pirk pigiau ir patogiau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius