Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip planuoti atostogas, kad joms užtektų pinigų

Keliauti mėgsta visi, bet dalis žmonių paprasčiausiai mano negalintys sau leisti šios pramogos. Keliones paprastai įsivaizduojame kaip nemažų išlaidų reikalaujantį atsipalaidavimo būdą, kuriam reikia pataupyti. Visgi keliautojas Aurimas Bikulčius sako, kad kelionei didelis biudžetas visai nebūtinas. Anot jo, norint atostogas planuoti protingai nereikia nei kelionių agentūrų pagalbos, nei ypatingų sugebėjimų. Tereikia noro.
Atostogos
Atostogos / 123rf.com nuotr.

Atostogos bei kelionės yra viena iš sričių, kurioms lietuviai dažniausiai kaupia pinigus. Rugpjūtį vartojimo kreditų bendrovės „Vivus.lt“ užsakymu „Kantar TNS“ atlikta apklausa atskleidė, jog atostogoms taupo trečdalis (31 proc.) lietuvių, o 15 proc. joms yra ir skolinęsi.

A.Bikulčius pateikia penkis patarimus, kaip planuoti atostogas, kad joms užtektų pinigų.

1. Turėkite aiškų tikslą. Niekas taip neatpigina kelionės, kaip kruopštus ir ankstyvas planavimas. Reikėtų kuo anksčiau nuspręsti, kokios kelionės norite. Galbūt jūsų tikslas yra paprasčiausiai nuskristi į Turkiją ir savaitę ilsėtis viešbutyje prie baseino? Gal norite per savaitę apkeliauti visą Graikiją, apžiūrėti jos antikinį paveldą, o po to kelioms dienoms nuskristi iki Rodo salos ir pasimėgauti ramybe? Kai tiksliai nuspręsite, ko norite, bus daug paprasčiau susiplanuoti.

2. Susidėliokite kelionės maršrutą. Planavimo procesą visuomet pradėkite nuo kelionės maršruto sudarymo. Internete susiraskite atsiliepimų apie šalies, į kurią vyksite, įžymias vietas, kelius, klimatą. Galbūt pasidarysite išvadą, kad iš taško A į tašką B geriausia skristi lėktuvu, o iš B į C bus smagiau keliauti autobusu ar traukiniu. Maršrutą susidėlioti galite naudodamiesi ir visiems puikiai pažįstamais Google įrankiais. Juose ne tik rasite visą reikiamą informaciją, bet ir visada po ranka turėsite patogų kelionės žemėlapį.

3. Ieškokite patrauklių kainų pasiūlymų. Susidėlioję kelionės maršrutą galite pradėti kainų medžioklę. Skrydžių kainos ne sezono metu ženkliai nukrenta. Visgi sezono pabaiga dar toli gražu nereiškia, kad tuo metu šalyje pasidaro nebeįdomu. Atvirkščiai. Tai netgi gali tapti privalumu, nes sumažėja žmonių srautai, kai kur sumažėja kainos, oras būna nebe toks ekstremalus. Todėl į kelionę protingiausia išsiruošti tik pasibaigus atostogų sezonui.

4. Naudokitės skrydžių paieškos sistemomis. Ieškodami geriausių skrydžių kainų patikrinkite kaip įmanoma daugiau variantų. Išsiaiškinkite ne tik tai, kiek kainuoja bilietas iš Vilniaus, bet ir iš Rygos, Varšuvos ar net Stokholmo. Ieškodami naudokitės populiariomis skrydžių paieškos sistemomis, pavyzdžiui, „Skyscanner“, „Momondo“ ar kitomis. Kuo anksčiau pradėsite medžioklę, tuo didesnė sėkmės tikimybė rasti bilietus už patrauklią kainą. Idealus laikas pradėti paieškas yra likus 4-6 mėnesiams iki skrydžio. Nebijokite pirkti bilieto tik į vieną pusę. Jeigu tokius surasite, galite būti tikri, kad visai šalia slepiasi ir pigi kelionė atgal.

5. Nebūtina apsigyventi viešbutyje. Suplanavus maršrutą ir suradus pigius skrydžio bilietus, telieka susirasti, kur gyventi. Tinkamą viešbutį už sau prieinamą kainą (kurios ne sezono metu taip pat ženkliai nukrenta) paprasčiausia surasti naudojantis didžiausiomis paieškos sistemomis: pvz. „Booking“. Apsvarstykite ir galimybę apsistoti pas vietinius žmones. Tokioms paieškoms geriausiai tinka įvairios dalijimosi platformos – viena iš tokių „Airbnb“. Neretai per jas įmanoma surasti labai patrauklių pasiūlymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius