-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kas išmaniau naudojasi telefonais – vyrai ar moterys?

Vasara – tai įnirtingas kelionių bei nuotykių metas, kai visus metus laukę atostogautojai pasineria į linksmybes. Ruošiantis į ilgesnę ar trumpesnę kelionę, išmanusis telefonas tampa ne tik pagrindine susisiekimo priemone, bet ir įrenginiu, lydinčiu mus kiekviename žingsnyje – kelionių gidu, kamera bei išmaniąja pinigine. Pasirodo, atostogaudami vyrai ir moterys telefonus naudoja skirtingai – šias tendencijas atskleidė „Huawei“ vasaros barometras.
„Huawei P9 Lite“
„Huawei P9 Lite“ / Projekto partnerio nuotr.

Moterys – išmaniųjų programėlių guru

Šiais laikais pagrindiniu modernių žmonių įrenginiu tapo telefonas. Todėl „Huawei“ nusprendė atidžiau panagrinėti, kaip savo išmaniaisiais naudojasi Vidurio ir Rytų bei Šiaurės Europos šalių gyventojai. Paaiškėjo, kad daugumai vyrų telefonas yra pirmiausia statuso simbolis, tuo tarpu moterys aktyviau išnaudoja telefonų funkcijas.

Projekto partnerio nuotr./Moterys – išmaniųjų  programėlių guru
Projekto partnerio nuotr./Moterys – išmaniųjų programėlių guru

Tyrimų bendrovės „Ipsos“ atliktas „Huawei“ vasaros barometras atskleidė, jog beveik visomis išmaniųjų telefonų funkcijomis moterys yra linkusios labiau naudotis nei vyrai – 61 proc. vyrų ir 67 proc. moterų savo išmaniuosiuose naudojasi GPS navigacija ir žemėlapiais, atitinkamai 13 proc. bei 16 proc. – telefonu vykdo elektroninius mokėjimus.

Vyrai šiek tiek atsilieka ir vykdydami rezervacijas kelionėms išmaniuoju telefonu – šia funkcija naudojasi vos 25 proc. vyrų ir net 34 proc. moterų. Be to, tyrimas parodė, jog kelionių programėlėmis, kurios tampa itin populiarios vasaros atostogų metu, kur kas dažniau naudojasi moterys nei vyrai (atitinkamai 26 proc. bei 20 proc.). Vyrai ne itin aktyvūs ir naudodamiesi įmantresnėmis išmaniųjų telefonų funkcijomis, pavyzdžiui, greitojo atsako (QR) kodų nuskaitymu – šia programėle naudojasi 9 proc. vyrų ir 19 proc. moterų.

Nors vyrai įvairiomis telefono funkcijomis naudojasi rečiau nei moterys, tyrimo metu atskleista, jog net 26 proc. vyrų tiesiog negali įsivaizduoti vasaros atostogų be savo išmaniųjų telefonų. Tuo tarpu taip teigiančių moterų buvo vos 20 proc.

Neišsenkanti baterija svarbiausia savybė

Tiek vyrams, tiek moterims svarbu, jog atostogų metu telefonu būtų galima naudotis kuo ilgiau ir nereikėtų nerimauti dėl senkančios išmaniojo baterijos. „Huawei“ vasaros barometras patvirtino, jog net 83 proc. europiečių ilgai veikianti baterija yra svarbiausia telefono savybė atostogaujant. Tačiau svarbu nepamiršti, jog dažniausia problema, su kuria susiduriama išvykus į kalnų žygį ar plaukiant baidare, yra tai, kad sunku rasti elektros tinklą telefonui pakrauti.

Projekto partnerio nuotr./„Huawei Supercharge“ technologija leis greitai įkrauti telefoną
Projekto partnerio nuotr./„Huawei Supercharge“ technologija leis greitai įkrauti telefoną

„Huawei“ siūlo net kelis sprendimus, kurie išgelbės nuo nemalonumų. Telefonuose naudojama „SuperCharge“ technologija, kuri leidžia vos per pusvalandį įkrauti telefoną tiek, kad šis veiktų visą dieną. Jei dažnai keliaujate automobiliu, pravartu su savimi turėti ir automobilinį įkroviklį, palaikantį „Huawei Supercharge“ technologiją – taip galėsite itin greitai įkrauti telefoną net ir trumpų kelionių automobiliu metu. Jei poilsiaujate gamtoje ar vaikštinėjate nepažįstamo miesto gatvėmis, tikru išsigelbėjimu taps „SuperCharge“ išoriniai įkrovikliai-akumuliatoriai.

Taigi, naudojant „Huawei“ telefoną su bet kuriuo iš „SuperCharger“ įkroviklių, galėsite ramiai atostogauti bei pamiršti apie daug streso reikalaujančias elektros lizdo paieškas. Netgi būdami nepažįstamame mieste galėsite ieškoti kelionių maršrutų, įamžinti šimtus nuotraukų, o bateriją įkrausite greičiau nei spėsite užėję į kavinę išgerti dvigubą espreso kavos puodelį.

Be to, „Huawei“ turi specialų vasaros atostogų sezono pasiūlymą tiek vyrams, planuojantiems papildyti savo išmaniojo telefono aksesuarų kolekciją, tiek technikos naujovėmis besidominčioms moterims. Įsigiję pasirinktą „Huawei“ išmanųjį telefoną, dovanų gausite nemokamą priedą: išorinę bateriją, asmenukių lazdą, kuri gali transformuotis į nedidelį trikojį, ar automobilinį įkroviklį.

Daugiau informacijos apie pasiūlymą galite rasti apsilankę HUAWEI interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius