Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune trečią kartą vyks pažangių idėjų konferencija „TEDxKaunas 2018“

Lapkričio 18 dieną Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje, vyks pažangių idėjų konferencija „TEDxKaunas 2018“. Tai jau trečią kartą Kauno mieste organizuojamas nepriklausomas „TEDx“ renginys.
„TEDxKaunas 2018“
„TEDxKaunas 2018“ / Organizatorių nuotr.

Šių metų konferencijos tema – „Terra incognita“ – kvies dalyvius atrasti jiems dar nepažįstamas kultūros, mokslo, technologijų ir verslo sritis ir naujais rakursais pažvelgti į tai, ką įdomiausio, reikšmingiausio ir įstabiausio žmonės, gyvenantys šalia mūsų, daro kiekvieną dieną. Vienos dienos renginys vyks anglų kalba.

Kur yra jūsų terra incognita?

Nors kartografai žemės paviršių dokumentuoti baigė dar IX amžiaus pradžioje, neatrastų ir mums nežinomų vietų pilna visur – kosmoso platybėse, vandenyno gelmėse. Tiesa, nereikia keliauti toli, kad atrastum ką nors naujo. Žmonės visai arti – gal net jūsų kaimynai – daro nuostabius, kvapą gniaužiančius ir pasaulį keičiančius dalykus, kuriuos kvies atrasti „TEDxKaunas 2018“ pažangių idėjų konferencija.

„Siauresnis šoninis keliukas ir žingsnis per nežinomą slenkstį gali suteikti daugiau žinių, supratimo, įkvėpimo, bendradarbiavimo ir laisvės“, – išlikti smalsiems kviečia renginio organizatoriai.

Tarptautinei „TEDx“ bendruomenei priklausantys ar jai prijaučiantys, bei konferencijose besilankantys žmonės yra smalsūs ir atviri savo pažiūromis; neretai jie idėjų ir įkvėpimo semiasi iš renginių metu sutiktų pranešėjų ir kitų dalyvių. Šių metų konferencijos tema „Terra Incognita“ kviečia kiekvienam užduoti sau klausimą „kas yra mano neatrasta teritorija ar sritis?“, o atsakymų ieškoti visiems drauge. „TEDxKaunas 2018“ svečiai išvys ne tik daugiau kaip 10 pranešimų ir teatralizuotų pasirodymų pagrindinėje renginio programoje, bet ir galės įsitraukti į praktinius pramoginius ir edukacinius užsiėmimus pertraukų metu.

Organizatorių nuotr./„TEDxKaunas 2018“
Organizatorių nuotr./„TEDxKaunas 2018“

VDU Didžioji salė talpins triskart daugiau dalyvių

„TEDxKaunas 2018“ organizatoriai renginiui pasirinko Vytauto Didžiojo Universiteto Didžiąją salę, esančią šalia Laisvės alėjos, pačiame Kauno centre. Renginį pasiekti bus patogu ir kauniečiams, ir čia studijuoti atvykusiems studentams, ir iš kitų miestų atvažiuojantiems svečiams.

Tikime, kad iš mūsų konferencijos žmonės išeis ne tik įkvėpti idėjų, bet ir pakylėti bei pailsėję vienu ypu.

„Matydami 2017 metų „TEDxKaunas“ konferencijos pasisekimą, registracijų kiekį ir žmonių susidomėjimą, šiemet konferenciją užsimojome padaryti keliskart didesnę bei turiningesnę, o tuo pačiu pasirūpinti gausesniu veiklų bei pramogų kiekiu pertraukų metu, todėl tikime, kad iš mūsų konferencijos žmonės išeis ne tik įkvėpti idėjų, bet ir pakylėti bei pailsėję vienu ypu“, – pasakojo vienas iš „TEDxKaunas“ organizatorių Paulius Bakutis.

Ketinantys dalyvauti šiais metais organizuojamoje konferencijoje turėtų suskubti, nes renginio dalyviai bus atrenkami atsižvelgus į jų užpildytas registracijos anketas – pirminė idėja atrinkti motyvuočiausius vis dar išlieka.

Apie „TED“ organizaciją ir „TEDx“ renginius

Pasaulyje „TED“ (angl. „Technology Entertainment Design“) pirmą kartą suorganizuota 1984 m. kaip konferencija skirta technologijų, pramogų ir dizaino suartėjimui. Konferencijos šūkis – „idėjos, kurias verta skleisti“.

Konferencijoje sakomos kalbos aprėpia platų temų spektrą: mokslas, menai, dizainas, politika, kultūra, verslas, globalūs klausimai, technologijos bei pramogų sfera. „TEDx“ konferencijos vyksta 79 pasaulio šalyse.

„TEDxKaunas“ „Terra Incognita“ – lapkričio 18 dieną, Vytauto Didžiojo Universiteto Didžiojoje salėje (S.Daukanto g. 28). Daugiau informacijos ir dalyvių registracija – oficialioje konferencijos svetainėje arba „TEDxKaunas“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius