Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kauniečiai ragina Susisiekimo ministeriją nežlugdyti „RailBaltica 2” projekto

Baltijos valstybėms derantis dėl bendros „RailBaltica“ įmonės steigimo, pagrindinis ginčas kyla dėl Vilniaus prijungimo į maršrutą. Vėžės įgyvendinimo partneriai, Europos komisija aiškiai ir nedviprasmiškai pasakė, jog kategoriška Lietuvos pozicija dėl vėžės atšakos į Vilnių gali visiškai sužlugdyti „RailBaltica 2” projektą. Tačiau LR Susisiekimo ministerijos atstovai savo pozicijos nekeičia ir toliau, todėl derybos dėl greituminės vėžės (240 kilometrų per valandą) įgyvendinimo nejuda iš mirties taško.

Trečiadienį, balandžio 23 d., visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ organizavo teatrališką akciją, kurios pavadinimas „Nestabdykite važiuojančio Railbaltica traukinio!“.

„Šia akcija dar kartą siekiame paraginti už „RailBaltica 2” įgyvendinimą atsakingus valdininkus ir politikus nebestabdyti greituminės vėžės įgyvendinimo. Kaunas yra strateginis šalies transporto ir logistikos centras, turintis unikalią sausumos, oro ir geležinkelio transporto jungtis. Neveltui greituminės vėžės projekto rengėjai pasirinko šį miestą. Esame įsitikinę, kad apie 1 mlrd. litų Lietuvai kainuosiantis Vilniaus prijungimas į “RailBaltica 2” maršrutą nėra tikslingas“,- teigia „Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis.

Akcijos organizatorių teigimu, neatsitiktinai pasirinkta ir akcijos vieta, bei dalyvių apranga.

„Tarpukarį menantys rūbai bei senovinis garvežys primena tuos laikus, kuomet Kaunas buvo reikšmingas ir įtakingas šalies miestas. Gal ir dabar kauniečiams pavyks išjudinti stabdomą „RailBaltica 2“ traukinį?“,- teigia „Vieningo Kauno“ narys Grantas Pažėra.

2013 m. gruodžio 27 d. Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno“ frakcija kartu su „Liberalų sąjūdžio“ frakcija inicijavo rezoliuciją Vyriausybei. Rezoliucijoje išdėstyti argumentai, kodėl „RailBaltica 2“ vėžė neturėtų keisti krypties ir eiti per Kauno miestą. Šią rezoliuciją palaikė visi Kauno miesto tarybos nariai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius