-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiams įgriso parkavimo problemos

Į Kauno klinikas kasdien atvyksta tūkstančiai pacientų, kurie susiduria su automobilio statymo problema. Aplink sveikatos priežiūros įstaigą gyvenantys kauniečiai taip pat vargsta nuo transporto kamščių gatvėse ir užstatytų įvažiavimų į kiemus. Šiandien su Klinikų vadovu susitikę visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai aptarė parkavimo vietų trūkumo sprendimo būdus.
Nuotr.  Igno Gaižausko
Nuotr. Igno Gaižausko

„Vieningo Kauno“ valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio teigimu, domėtis šia problema paskatino nuolatiniai kauniečių skundai dėl užstatytų kiemų.

„Norime padėti gyventojams pasiūlydami konkrečius sprendimus Klinikų teritorijai. Tai ypatingai jautri vieta mieste. Be to, čia žmonės atvyksta turėdami sveikatos sutrikimų, dažnai reikalinga skubi pagalba. Todėl spręsti parkavimo problemą būtina ne kiek dėl patogumo, kartais tai gyvybės arba mirties klausimas“,- sakė V. Matijošaitis.

 Nuotr.  Igno Gaižausko
Nuotr. Igno Gaižausko

Susitikimo metu Klinikų vadovas prof. Renaldas Jurkevičius pristatė planus pastatyti net dvi daugiaaukštes automobilių statymo aikšteles, kuriose tilps 600 ir 1000 automobilių. 2009 m. Kauno miesto taryba perdavė Sukilėlių pr. 19B esantį žemės sklypą Valstybės nuosavybėn, o 2011 m. birželį Vyriausybės sprendimu žemės sklypas perduotas Sveikatos apsaugos ministerijai.

Pasak prof. R.Jurkevičiaus artimiausiu metu prasidės sklypo planavimo procedūros ir dviaukščių aikštelių projektavimas. Klinikų vadovas pabrėžė, jog siekiant sklandaus projektų įgyvendinimo, būtinas aktyvus bendradarbiavimas su miesto savivaldybe.

 

Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai pasiūlė apsvarstyti galimybę Klinikų miestelyje esančias neužstatytas erdves pritaikyti antžeminėms parkavimo aikštelėms. Prof. J.Audėjaičio teigimu tokių aikštelių atsiradimas būtų ekonomiškas ir greitas problemos sprendimo būdas, tačiau jų įgyvendinimą gali varžyti paveldosauginiai reikalavimai.

Kauno klinikose dirba daugiau nei 6000 ir mokosi apie 1500 studentų. Į Klinikas kasdien atvažiuoja daugiau nei 5000 pacientų ir jų lankytojų iš visos Lietuvos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius