Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių gidas: kodėl verta rinktis šiuolaikinį autobusą?

Daugelis žmonių jaučia aistrą keliauti, pažinti naujas vietas, kultūras ir žmones. Ne paslaptis, kad anksčiau dauguma keliautojų rinkdavosi keliones autobusu arba automobiliu. Vėliau tapo populiarios pigių skrydžių bendrovių siūlomos kelionės. Šiuo metu kiekvienas gali pasirinkti jam tinkamiausią keliavimo būdą, bet pastebima, kad keleiviniai autobusai vėl grįžo į madą ir išgyvena tikrą „aukso amžių“.
Kelionė autobusu
Kelionė autobusu / 123rf.com

Per keletą dešimtmečių jie pasikeitė neatpažįstamai – tapo modernūs, erdvūs ir pritaikyti keleivių patogumui.

Jau šešerius metus didžiausiame Baltijos regiono tarptautinių maršrutų vežėjo „Ecolines“ stiuardese dirbanti Ona Gerbatavičiūtė pastebi, kad ženkliai pagerėjusios sąlygos tarptautinių maršrutų autobusuose padarė įtaką žmonių apsisprendimui rinktis šį kelionės būdą. Pasak stiuardesės, jų apsisprendimą ne visada lemia kaina, bet vis dažniau – įvairios pramogos ar galimybės, ką veikti keliaujant ir komfortabili kelionė moderniais, saugiais bei naujais autobusais .

Kelionės metu – gausybė įvairių užsiėmimų

Keliaujant autobusu įmanoma pamatyti kur kas daugiau negu, pavyzdžiui, skrendant lėktuvu. Dažnai pažintinės kelionės būna suplanuotos taip, kad keliautojai tarpinėse stotelėse gali apsižvalgyti nepažįstamame mieste, pasivaikščioti ir įsiamžinti įspūdingo grožio vietoje, prie istorinių paminklų ar architektūrinių šedevrų. Pro autobuso langą galima išvysti nematytus kraštovaizdžius, kurortinius kalnų kaimelius ar net senovines pilis.

Anksčiau taip pat buvo manoma, kad autobusai nėra lanksti transporto priemonė, o kelionė jais vasarą ir ypač su mažais vaikais gali virsti bloga patirtimi. O. Gerbatavičiūtė sako, kad šiuolaikiniuose autobusuose diskomforto jausti neįmanoma, nes juose yra įrengta moderni įranga – nuo įmantrių sėdynių iki puikiai ištobulintos klimato kontrolės.

Šiuolaikiniuose autobusuose galima klausytis muzikos, žiūrėti filmus, žaisti kompiuterinius žaidimus ir naudotis internetu. Dar visai neseniai kelionės metu nebūtume galėję apie tai svajoti, tačiau dabar galima išsirinkti pageidaujamą muzikos stilių – nuo klasikos ar džiazo iki sunkiojo roko. Absoliuti naujovė autobusuose – audio knygos, tad keliautojai gali perklausyti seniai planuotą perskaityti knygą.

Kiekviename autobuse sėdynių atlošuose yra įrengti lietimui jautrūs ekranai, kuriais keleiviai iš karto nevaržomai gali naudotis. Tai reiškia, kad kiekvienas savo asmeniniame ekrane gali peržiūrėti filmą pasirinkę iš itin plataus sąrašo – nuo komedijų iki siaubo filmų ar dokumentikos. Autobusuose taip pat rasite elektros lizdą kiekvienai sėdynei, todėl išsikrovęs mobilusis telefonas nebesukels didelio galvos skausmo. Taip pat autobusuose veikia nemokamas internetas, kuris visiems keleiviams prieinamas laisvai, be jokio slaptažodžio.

Į pagalbą – draugiškai nusiteikęs personalas

Dar vienas akivaizdus kelionių autobusais privalumas – juose dirba draugiškas ir visuomet pagelbėti nusiteikęs personalas. Tarptautinių pervežimų bendrovėje „Ecolines“ kelionių metu dirba stiuardesės. Tiems, kas nežino, O. Gerbatavičiūtė paaiškina, kuo skiriasi autobusų ir avialinijų stiuardesių pareigos. Visų pirma, darbas tarptautiniuose autobusuose trunka ilgiau – į vieną pusę keliaujama nuo 15 iki 46 valandų, todėl tiek laiko praleisti su žmonėms gali ne kiekvienas.

Ilgą laiką stiuardese dirbanti moteris pasakoja, kad ilgesnėse kelionėse su keleiviais yra susipažįstama artimiau, todėl galima sužinoti apie jų pomėgius ar profesinę veiklą. Šios žinios vėliau padeda užmegzti nuoširdų ryšį ir suburti lojalių klientų ratą.

Kas kartą vykdami autobusu, daugelis susimąsto apie tai, kokį maistą geriausia rinktis tokios kelionės metu. Ankstesnė patirtis rodo, kad keleiviai dažnai pradeda valgyti vos tik išvažiavus ir į krepšius būna prisikrovę daugybę maisto, kuris kelionės metu genda. Taip elgtis tikrai nėra reikalo, nes stiuardesės padės užsisakyti maisto – tiek karštų, tiek šaltų patiekalų ar įvairių užkandžių, pasiūlys kavos ar arbatos.

Planuokite maršrutą kelionės metu

Nauji šiuolaikiniai autobusai keleiviams gali pasiūlyti daug daugiau galimybių negu anksčiau, dėl to neprailgsta ir pati kelionė. O. Gerbatavičiūtė primena, kad keliaujant autobusais galima ne tik užsiimti norima veikla ar miegoti, tačiau ir iš arčiau susipažinti su valstybe, į kurią vykstama.

Keliavimas autobusu yra puikus sprendimas, kai norisi taupyti laiką, nes, pavyzdžiui, keliaujant naktį galima sutaupyti kelionės išlaidas ir patį kelionės laiką – žmogus jau atsibunda ten, kur ir norėjo nukeliauti. Dažnas iki kelionės nespėja susiplanuoti tikslaus atostogų maršruto, todėl tą padaryti gali autobuse susidėliojęs tikslų kelionės planą.

Šiuolaikiniams keleiviams – didesnis komfortas

Ilgą laiką komfortas autobuse buvo tarsi neįgyvendinama užduotis – ilgose kelionėse žmonės miegojo sėdėdami ar susirietę, tad daug kam buvo pažįstami nugaros, kaklo ir galvos skausmai. Prieš leisdamiesi į kelionę, žmonės internete skaitydavo patarimus apie tai, kaip reikia išsirinkit tinkamą sėdimą vietą autobuse ar ką daryti jei priešai sėdintis kaimynas „pagrobė“ visą erdvę.

O. Gerbatavičiūtė sako, kad šiuolaikiniuose keleiviniuose autobusuose miego ir vietos stokos problemų gerokai sumažėjo. Moderniuose autobusuose yra įmontuotos atlenkiamos sėdynės su daugiau vietos kojoms, o atramos rankoms yra iš abiejų pusių, todėl keleivis, esantis prie lango, gali patogiai atremti alkūnes tiek iš dešinės, tiek ir kairės pusės. Neverta nerimauti ir dėl klimato kaitos – šiuolaikiniuose autobusuose būna įdiegti pažangūs kondicionieriai ir puikios šildymo sistemos.

Pirmą kartą gyvenime ruošiantis į kelionę patiriama nemažai streso, ieškomi geriausi galimi kelionių variantai, tad žmonėms, pasirinkusiems keliones autobusu nereikėtų pamiršti, kad tai vis tik yra ilga kelionė, reikalaujanti nemažai laiko. Tačiau pasirinkus šį variantą, galima pamatyti daugiau negu tikėtasi, o tarptautinių autobusų kainos yra kur kas mažesnės ir stabilesnės nei dažnai „gaudomi“ pigūs lėktuvų bilietai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius