Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinus domina ir lietuviški lazeriai

Naujų rinkų ieškantys Kinijos gamintojai Lietuvą linkę išnaudoti ne tik kaip tarpinę stotelę tolyn į Europą, mūsų šalyje juos vilioja ir elektrotechnikos pramonei reikalingos pažangiausios technologijos, sako aukštųjų technologijų ir lazerių srityje dirbantis nepriklausomas konsultantas Algirdas Rukšėnas. Eksperto teigimu, viena geriausių galimybių patenkinti šiuos poreikius yra tarptautinė inžinerinės pramonės paroda „Balttechnika 2015“.
Lazeriai
Lazeriai

Kinams Lietuvos rinka, nors ir mažytė, yra labai įdomi. Visą pasaulį elektrotechnika aprūpinančiai Kinijai būtini pramoniniai, taip pat ir moksliniai lazeriai, o čia mūsų gamintojai labai stiprūs.

Gegužės 20-22 d. parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksianti ir dalyvius iš 9 valstybių subursianti paroda sulauks ir Kinijos verslininkų dėmesio. „Kinams Lietuvos rinka, nors ir mažytė, yra labai įdomi. Visą pasaulį elektrotechnika aprūpinančiai Kinijai būtini pramoniniai, taip pat ir moksliniai lazeriai, o čia mūsų gamintojai labai stiprūs. Todėl jie suinteresuoti plėsti ryšius ir net steigti savo atstovybes Lietuvoje. Viena iš geresnių progų tam gali būti inžinerinės pramonės paroda, kur susiburia daugelis gamintojų, pardavėjų, mokslininkų, atsiranda terpė prisistatyti, išbandyti produktus, bendrauti“, – sakė nepriklausomas konsultantas A. Rukšėnas.

2009-aisiais įkurtai vienos pirmaujančių Lietuvos lazerių gamintojų UAB EKSPLA atstovybei Šanchajuje vadovavęs ekspertas pastebėjo, kad mūsų lazerininkai sėkmingai konkuruoja su stambiausiais JAV ir Vokietijos gamintojais, kartu – ir Kinijos rinkoje. A. Rukšėno teigimu, pavyzdžiui, kompanija EKSPLA, įsteigusi atstovybę Kinijoje, savo pardavimus Rytų rinkose (Japonija, Indija, Taivanas, Pietų Korėja, Kinija) padidino nuo 2 mln. dolerių 2009-aisiais, iki beveik 6 mln. dolerių 2012 m.

Taip pat skaitykite: Parodoje „Balttechnika 2015“ inžinieriai mokysis išnaudoti technologinę pažangą

„Pasaulyje lazerių rinka kasmet išsiplečia nuo 5 iki 10 procentų, Kinijoje šie skaičiai dar didesni. Tad ši sritis turi milžiniškas perspektyvas, o žinant Lietuvos gamintojų įdirbį lazerių gamyboje, itin aukštos kvalifikacijos personalą, mūsų galimybės dar didėja. Be to, kai kurie lietuviški lazeriai tam tikrais komponentais lenkia ir amerikietiškuosius bei vokiškuosius gaminius. Kinams patrauklu ir tai, kad Lietuvoje galima rasti ir patyrusių platintojų bei vadybininkų, turinčių ryšių Vakarų rinkose “, – teigė A. Rukšėnas.

Pasaulyje lazerių rinka kasmet išsiplečia nuo 5 iki 10 procentų, Kinijoje šie skaičiai dar didesni.

Pasak eksperto, nors apie 95 proc. Lietuvoje pagaminamų lazerių yra eksportuojama, nišų atsiranda ir vietos rinkoje. „Maža to, jų vis daugėja. Pavyzdžiui, prieš penkiolika metų Lietuvoje nebuvo nei vienos įmonės, kuri naudotų lazerius metalo lakštų pjaustymui. Šiandien tokių įmonių suskaičiuoju mažiausiai dešimt. Tad aukštųjų technologijų poreikis mūsų šalyje didėja bei toliau didės. Žinodami tai, inžinerinės pramonės parodoje viliamės rasti potencialių partnerių ne tik iš užsienio“, – sakė A. Rukšėnas.

Parodoje „Balttechnika 2015“ A. Rukšėnas atstovaus neseniai įkurtą įmonę „Oriental Technology Solutions“, kurios ekspozicijoje bus pristatyta lietuviška lazerinė įranga, skirta metalo apdirbimui, pjaustymui, ženklinimui. Įmonė taip pat pademonstruos specialius įrengimus lengvajai pramonei – tekstilės, odos, įvairių medžiagų apdirbimui, ekspozicijoje bus ir pažangios reklamos gamybos priemonės.

Tarptautinėje parodoje „Balttechnika 2015“ naujausius inžinerinės pramonės pasiekimus pristatys ir patirtimi dalysis specialistai ne tik iš Lietuvos ir Kinijos, bet ir Vokietijos, Austrijos, Lenkijos, Šveicarijos, Latvijos, Suomijos. Iš viso parodoje dalyvaus 90 įmonių, jų ekspozicijos išsidėstys 6757 kv. m. plote. Paroda vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, gegužės 20-22 dienomis.

Daugiau informacijos:

LITEXPO spaudos centras

+370 620 81798, r.keliuotyte@litexpo.lt

www.litexpo.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius