Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pradėta naujo logistikos komplekso statyba: investuojama 15 mln. eurų

Klaipėdoje, šalia Jakų žiedo pradėti 26 000 kvadratinių metrų ploto logistikos ir paslaugų komplekso statybos darbai. Projektą įgyvendinanti „AUG Rent“ čia planuoja įkurdinti sandėlius, automobilių remonto centrą, biurus ir prekybai skirtas patalpas. Projekto vertė siekia 15 mln. eurų, pranešė bendrovė.
Klaipėdoje pradėta naujo A+ energinės klasės logistikos komplekso statyba.
Klaipėdoje pradėta naujo A+ energinės klasės logistikos komplekso statyba. / „AUG Rent" nuotr.

Projektą įgyvendinti planuota etapais, tačiau sparčiai besikeičianti aplinka ir auganti sandėliavimo objektų paklausa pakoregavo plėtotojo planus – nuspręsta statyti visą kompleksą iškart. Darbus planuojama užbaigti per 22 mėnesius. Statybos darbus 6,5 ha ploto sklype atlieka bendrovė „Sivysta“.

„Įgyvendindami projektą pirmiausia siekiame savo įmonių grupės tikslų, tačiau aš tikiu, kad mūsų kompleksas padės išjudinti šios miesto dalies ir Tilžės gatvės gyvenimą. Strategiškai patogi vieta kol kas nėra pakankamai išnaudojama, nors jos įveiklinimo potencialas yra labai didelis. Besikeičianti situacija lėmė ir sprendimą atsisakyti etapais padalintos komplekso plėtros – manome, kad naujojoje, pandemijos konstruojamoje realybėje kompleksas iš karto bus aktualus kaip visuma“, – sakė „AUG Rent“ vadovas Darius Gedgaudas.

A+ energinės klasės komplekse didžiąją dalį ploto (20 000 kv m) užims sandėliai, tačiau ryškiausias jo akcentas bus penkių aukštų, apie 2500 kv metrų ploto administracinis pastatas.

„Objektas bus išsidėstęs šalia miesto vartais vadinamo Jakų žiedo, puikiai matomas, tačiau mes sąmoningai vengėme itin ryškių akcentų. Jakų žiedas yra vienas sudėtingiausių ir masyviausių kelių inžinerijos kūrinių Lietuvoje, todėl norisi, kad šalia esantys objektai derėtų su supančia aplinka ir nerėžtų akies. Kita vertus, santūri išvaizda slepia moderniausius energetinius sprendimus – šilumai ir vėsai gaminti naudojami siurbliai, naujausios sandarinimo priemonės ir medžiagos. Šalia pastato numatytos želdynų juostos. Kitaip tariant, svarbiausi komplekso akcentai yra efektyvumas ir tvarumas“, - sakė projektą rengusios architektų studijos „2L Architects“ direktorius Paulius Latakas.

Pasak jo, projektui parengti ir statyboms valdyti naudojamas 3D projekto informacinis modelis, kuris statybos metu padeda eliminuoti galimus netikslumus, užtikrina sklandžią vykdytojų ir priežiūros komandos komunikaciją ir padeda tiksliai laikytis suplanuoto darbų grafiko.

Komplekse įsikurs transporto ir logistikos įmonės, tarp kurių yra ir „AUG Rent“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius