Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kodėl mokytis ir mokyti darbe apsimoka?

Mokantis laikas sustoja ir lėtai ima suktis atgal, tikina poetai. Nors šis posakis skamba mažų mažiausiai fantastiškai, net ir mokslininkai pripažįsta, kad sužinant naujų dalykų aktyvinama smegenų veikla, o tai gerina atmintį ir atitolina senatvę. Pridėkime dar, kad mokymai – puikus būdas pažinti kolegą, tobulinti įgūdžius ir kilti karjeros laiptais.
„Rimi Lietuva“ mokymai
„Rimi Lietuva“ mokymai / Projekto partnerio nuotr.

Per 9 mėnesius – 1,4 metų mokymų

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ darbuotojai gali džiaugtis, nes senatvė jiems tikrai negresia. Įvairių kursų kompanijoje organizuojama daug, kokybiškų ir pritaikytų konkrečių specializacijų darbuotojams. Vidutiniškai per mėnesį „Rimi“ mokosi iki 4000 valandų. Tai reiškia, kad teoriškai, jei visur dalyvautų tas pats darbuotojas, jis 2017 metais vidutiniškai mokytųsi 1,4 metų, neskaitant e-mokymų... Taigi, laikas „Rimi“ tikrai sukasi atgal...

Galimybė pažinti kolegas

Pasak Dovilės Buinickaitės-Struckienės, „Rimi Lietuva“ Personalo vadovės, darbuotojų tobulėjimas bet kuriai įmonei visapusiškai apsimoka – darbuotojai turi galimybę augti, ir, atsitraukę nuo kasdieninių reikalų, kitaip pažiūrėti į savo darbo sritį, įvertinti situaciją iš šalies ir pritaikyti darbe naujas idėjas. Maža to, tai – galimybė susidraugauti.

„Didelėje organizacijoje, tokioje kaip „Rimi“, tai – puiki galimybė susipažinti su kolegomis iš kitų departamentų, su kuriais galbūt nėra galimybės dirbti tiesiogiai“, – sako D. Buinickaitė-Struckienė.

Projekto partnerio nuotr./„Rimi Lietuva“ mokymai
Projekto partnerio nuotr./„Rimi Lietuva“ mokymai

Tobulinami procesai

„Rimi“ mokymų vadovė A.Stunžėnaitė papildo, kad mokymų metu tobulėja ne tik darbuotojai, bei ir tobulinami verslo procesai. „Dažnai per sesijas susikuria vidinės komandos, kurios efektyviai tobulina įmonės procesus. Iš to laimi visi – atskiriems padaliniams lengvėja procesai, prekės į lentynas patenka paprasčiau, o pirkėjus aptarnaujame vis geriau“.

Mokymų naudą jaučia ne tik darbuotojai ir jų vadovai, tačiau tai atsiperka ir įmonei. „Mūsų prekybos centrų klientų aptarnavimas išskirtinis mažmeninės prekybos rinkoje, taigi klientai išeina su šypsena, o mūsų darbuotojai – labai lojalūs. Manome, kad tai tinkamo darbuotojų ugdymo rezultatas“, – priduria A.Stunžėnaitė.

Būdas kilti karjeros laiptais

A.Stunžėnaitė akcentuoja, kad „Rimi LIetuva“ darbuotojai ne tik mokosi, bet ir moko. „Mokymams samdome lektorius, bet vis labiau skatiname savo darbuotojus dalytis savo žiniomis ir įgūdžiais su kolegomis. Taip darbuotojai gauna iš kolegų informacijos, kuri yra arčiau jų kasdieninių darbų, tad ir aktualesni. Perduodami bendradarbiams savo asmeninę patirtį, mūsų kolegos tobulina savo asmeninius įgūdžius, o tai didina jų profesionalumą ir gali prisidėti prie jų ateities karjeros galimybių mūsų įmonėje“, – sako A.Stunžėnaitė.

Projekto partnerio nuotr./„Rimi Lietuva“ mokymai
Projekto partnerio nuotr./„Rimi Lietuva“ mokymai

Inga Monkevičienė, SAP HCM koordinatorė, prisideda prie kolegų mokymo ir tikina, kad mokydama kolegas įgyja daugiau pasitikėjimo savimi ir drąsos. „Jaučiu, kaip tobulėju, sužinau naujų dalykų, vis geriau sekasi kalbėti prieš auditoriją. Malonu, kad kolegos į mane kreipiasi pagalbos, per susitikimus pasako, kaip patobulinti sistemas, padaryti jas patogesnes, kartais sugrįžta ir po mokymų pasidžiaugti naujomis idėjomis ir pasiekimais“.

Ryšys su vadovu

Už savo darbuotojų tobulėjimą yra atsakingas kiekvienas „Rimi“ vadovas. „Per kasmetinį veiklos įvertinimo pokalbį mūsų įmonėje kiekvienas vadovas su savo darbuotoju nutaria, kokie mokymai yra aktualūs pačiam darbuotojui, skyriui, departamentui, įmonei. Vėliau įmonė padeda vadovui tuos tikslus įgyvendinti. Dažnai susiduriame su situacija, kai tobulėjimas konkuruoja su būtinybe atlikti kasdienius darbus. Čia labai svarbu, kad vadovai suprastų mokymų vertę ir ne tik palaikytų kaupiančius žinias darbuotojus, bet ir skatintų juos tai daryti, – sako A. Stunžėnaitė, – Taip pat mes ieškome būdų, kad vadovai patys dalytųsi savo patirtimi ir tarpusavyje, ir su savo darbuotojais.

Pasisekusi iniciatyva yra „Rimi“ įkurtas Vadovų klubas, kuriame susirinkę skirtingų skyrių vadovai dalijasi patirtimi, vienas kitam pataria, ir ieško efektyviausių sprendimų motyvuoti ir ugdyti koleg

Apibendrindama mokymosi praktikas, „Rimi“ mokymų vadovė A.Stunžėnaitė duoda patarimą kiekvienam, kaip mokytis nesimokant: „Sužinokite ar išmokite kasdien po vieną naują dalyką ir pasidalinkite juo su kolegomis. Laimės visi – ir jūs, ir jūsų kolegos, ir jūsų įmonė. Mes tai praktikuojame.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius