Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl verta prisiminti dujinius katilus: privalumai stebina net išrankiausius

Statantys ar renovuojantys namą anksčiau ar vėliau, visi susiduriame su kokios nors svarbios namų įrangos susidėvėjimu, šildymo sistema – ne išimtis. Išsirinkti naują įrangą gali būti tikras iššūkis, todėl labai svarbu nepamiršti investuoti šiek tiek laiko ir papildyti žinių bagažą nauja informacija. Šį kartą, visas dėmesys – dujų katilams apie kurių pranašumus ir naudą plačiau pasakoja „Vaillant Group International GmbH Baltics filialo“ techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse Gintautas Gaudinskas ir šio gamintojo katilų oficialus importuotojas UAB AQUA JAZZ.
dujinis katilas protherm Aquajazz
dujinis katilas protherm Aquajazz / Įmonės nuotr.

Susidūrusiems pirmą kartą, kyla daug klausimų

Klysta net ir architektai ar statybų specialistai įsitikinę, kad dujinis katilas nesiderina ar neįmanoma įrengti A++ klasės pastatuose. Dujinį katilą galima puikiai įrengti tiek naujuose, tiek rekonstruojamuose pastatuose. Dujinius katilus galima aptikti daugelyje namų ir darboviečių – jie patikimai šildo pastatus ir tiekia šiltą vandenį, tačiau dažniausiai būna paslėpti katilinėse, spintelėse ar sandėliuose, todėl jų veikimas ir nauda daugeliui žmonių išlieka paslaptimi.

Dujų katilai yra naudojami patalpų šildymui ir karšto vandens ruošimui

„Vaillant Group International GmbH Baltics filialo“ techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse Gintautas Gaudinskas pasakoja, kad dujiniai katilai atlieka dvi pagrindines funkcijas: „Dujų katilai yra naudojami patalpų šildymui ir karšto vandens ruošimui. Abejojantiems dėl efektyvumo, vertėtų nepamiršti, kad toks šildymo būdas naudojamas jau daugybę metų, todėl šiais laikais technologijos jau gerokai pažengusios, dujų katilai veikia efektyviai, tyliai ir tausoja aplinką. Nauji dujinių katilų modeliai pasiruošę naudoti ne tik gamtines, suskystintas, bio dujas bet net ir vandenilį, prisitaikyti prie skirtingų dujų. Tobulėja ir efektyvėja ne tik automobiliai, telefonai, bet ir dujiniai katilai. Gamintojų patirtis ir plius dirbtinis intelektas maksimaliai priderina kliento poreikius prie katilo galimybių. Tokiu būdu gauname maksimalų komfortą ir mažiausius eksploatacinius kaštus.“

Įmonės nuotr./peotherm dujiniai katilai Aquajazz
Įmonės nuotr./peotherm dujiniai katilai Aquajazz

Privalumai stebina net išrankiausius

Paprastai, įrenginėjant šildymo įrangą, reikalinga skirtingų specialistų komanda, atliekami tiek vidaus, tiek išorės paruošimo darbai. Pasirinkus dujų katilo šildymo sistemą, montavimo darbai – gerokai paprastesni, pati įranga užima nedaug vietos, tiek pirminė investicija ženkliai mažesnė nei renkantis šilumos siurblį, tiek eksploataciniai kaštai nėra didesni nei šilumos siurblių. Kaip ir minėjom, dujinis katilas ženkliai paprastesnis už šilumos siurblius ir jo priežiūra, aptarnavimas ir remontas kainuoja ženkliai pigiau. Dujinis ir įranga montuojama tik pastato viduje, todėl nereikia atlikti jokių lauko darbų ir pirkėjas sutaupo pinigų. Be to, dujų katilo sistema gali užtikrinti net ir didelius šilumos ir karšto vandens poreikius bei tinka naudoti A++ klasės namuose,“ – teigia techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse Gintautas Gaudinskas.

Svarstantiems apie ateities perspektyvas, specialistas taip pat turi gerų žinių ir sako, kad šiuolaikiniai dujų katilai jau yra tinkami naudoti net ir su vandeniliu. „Ateityje, kai pastatai bus šildomi vandeniliu ar kitomis gamtinėmis dujomis, šiuolaikiniai dujų katilai ir toliau bus tinkami naudojimui. Kokybiški dujų katilai tarnauja išties ilgai ir garantuoja malonią naudojimosi patirtį,“ – neslepia pašnekovas.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad šiuolaikinių technologijų dėka, naujoviški dujų katilai veikia labai efektyviai ir tyliai, o tai aktualu visiems vertinantiems ramybę ir komfortą. UAB AQUA JAZZ atstovas, Mindaugas Buinickas, taip pat skuba pridurti, kad dujų katilai yra draugiški aplinkai – pasirodo, kad jie veikia ypač efektyviai sunaudodaja mažai dujų ir beveik neteršia aplinkos.

Svarbiausia – pasirinkti geriausią ir patikimą gamintoją

Jeigu nusprendėte atsinaujinti jau turimą dujinį katilą ir žvalgotės į galimus variantus, patariame neskubėti ir išsirinkti tokį gamintoją, kuris turi ilgalaikę patirtį ir jau spėjo užsitarnauti gerą vardą tarp vartotojų. Vienas tokių – dujų katilų gamintojas „Protherm“. Partnerių dėka galime pasiūlyti ne tik produktą (dujinį katilą), bet ir teisingą parinkimą, sumontavimą ir priežiūrą. Tokie sprendimai geriausiai atitinka klientų lūkesčius.

Šie šilumos šaltiniai puikiai dera su kitais atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

Techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse Gintautas Gaudinskas teigia, kad vargu ar Lietuvoje galima rasti geresnį dujų katilų gamintoją: „Savo produktus Lietuvoje „Protherm“ platina jau daugelį metų. Iš patirties galiu pasakyti, kad šis gamintojas populiarus ne tik didmenininkų ir montuotojų tarpe, bet taip pat ir tarp vartotojų (klientų). Savo patikimumu, kokybe ir ilgaamžiškumu, „Protherm“ jau seniai užsitarnavęs gerą vardą ir ne veltui yra vienas pirmaujančių tiekėjų Lietuvos rinkoje.“ Šie šilumos šaltiniai puikiai dera su kitais atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

Priklausomai nuo klientų poreikių dujinius katilus galima lengvai derinti su elektriniais katilais, šilumos siurbliais ir saulės sistemomis. Vieno valdiklio pagalba ne tik lengvai, bet ir efektyviai užtikrinamas komfortas bei mažiausias energetinių resursų naudojimas.

Įmonės nuotr./peotherm dujiniai katilai Aquajazz
Įmonės nuotr./peotherm dujiniai katilai Aquajazz

Svarbu paminėti ir tai, kad „Protherm“ dujų katilai yra gaminami tik Europos sąjungoje, jų gamyboje naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos, todėl gamintojas garantuoja ilgaamžį prietaisų veikimą, tylų funkcionavimą, energijos taupymą ir maksimalų komfortą.

Pasikliaukite profesionalų pagalba

Išsirinkus patikimą ir kokybišką dujų katilą, telieka paskutinė užduotis – pasisamdyti dujų katilų sistemos montavimo specialistus. „Dujų katilo sistemos montavimo darbai apima ne tik dujų ir elektros pajungimą, bet ir daugybę kitų darbų, todėl visuomet rekomenduojame kreiptis į specialistus, kurie turi patirties, elektrosaugos, darbų su dujomis licencijas ir specialius įrankius. Taip darbai bus atlikti kokybiškai, įranga tinkamai sumontuota, sureguliuota ir prijungta naudojimui, o vartotojas galės džiaugtis puikia investicija ir ilgaamžia įranga, kuri veiks nepriekaištingai,“ – pataria ir UAB AQUA JAZZ atstovai, ir „Vaillant Group International GmbH Baltics filialo“ techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius