-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokį langų dekoravimo būdą pasirinkti?

Interjero tekstilės bei dekoro įmonė „GD Creations“ siūlo platų audinių, užuolaidų, romanečių bei kitų tekstilės gaminių pasirinkimą. Kadangi įmonė specializuojasi privačių ir visuomeninės paskirties objektų interjero kūrime, užsisakius dizainerio paslaugą, šis, atvykęs į reikiamas patalpas, padės rasti geriausią interjero dekoravimo sprendimą, atsižvelgiant į poreikius, norus, galimybes bei kuriamą interjero stilių.
Užuolaidos
Užuolaidos / Fotolia nuotr.

Didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonė yra pelniusi klientų pasitikėjimą, teigiamus atsiliepimus, o dizaineriai interjerus yra kūrę tiek privatiems būstams, tiek žinomoms šalies įmonėms. Interjero tekstilės bei dekoro gaminių asortimentas yra nuolat pildomas, „GD Creations“ taip pat turi sukūrusi savo liniją, kurią gali pasiūlyti klientams. Įmonės teikiamos paslaugos: dizainerio vizitas į namus ar biurą su audinių pavyzdžiais, medžiagų, jų spalvinės gamos parinkimas, modeliavimas, romanečių, užuolaidų, lovatiesių ar kitų klientams reikalingų tekstilės gaminių siuvimas, karnizų parinkimas, montavimas, užuolaidų ar romanečių kabinimas. Dekoruojant langus skirtingose būsto ar biuro erdvėse neturi būti pamirštas praktiškumas, funkcionalumas ir estetinė išvaizda. Skirtingose būsto erdvėse rekomenduojamas skirtingas langų dekoravimo būdas. Remiantis interjero dizainerių ir specialistų rekomendacijomis aptarsime, kokiose būsto erdvėse rekomenduojama kabinti užuolaidas, romanetes, roletus ar pasirinkti tarpinį langų dekoravimo variantą.

Svetainė – universali būsto vieta, kurioje gali vyrauti tiek tradiciniai, tiek klasikiniai langų dekoravimo sprendimai. Vis daugiau žmonių svetainės kambarį paverčia būsto akcentu, kuriame nevengiama ryškių spalvų, raštų ir kitų modernių sprendimų. Norint sukurti jaukumo ir privatumo įspūdį, roletus arba romanetes galima derinti kartu su užuolaidomis. Pavyzdžiui, dienos metui pasirinkti trumpas romanetes, o vakarui jas paslėpti po naktinėmis ilgomis užuolaidomis. Šiuo atveju romanečių ir užuolaidos spalvos rekomenduojamos panašios, naktinės – šiek tiek tamsesnio tono, tačiau tarpusavyje neišsiskiriančios raštais ar ornamentais. Norint patogiai reguliuoti į namus patenkantį šviesos srautą galima rinktis ir žaliuzes, tačiau norint, kad erdvė būtų jauki, taip pat rekomenduojama kabinti užuolaidas, kurių ilgis priklauso nuo patalpos erdvės bei būsto gyventojų pageidavimų.

Miegamojo kambariui vis dažniau renkamasi romanetes. Romanetės – elegantiškas, jaukus ir ypatingos priežiūros nereikalaujantis langų dekoravimo sprendimas. Romanečių audiniai nerenka dulkių, nesielektrina, o jas nukabinti ir plauti yra ypač paprasta. Romanetes galima skalbti skalbimo mašinoje, pasirinkus atitinkamą režimą ir gręžimo stiprumą. Patogaus valdymo, daug vietos neužimančios romanetės yra modernus bei praktiškas sprendimas miegamojo kambariui, suteikiantis lengvumo, minkštumo ir erdvumo įspūdį. Dar vienas galimas pasirinkimas poilsio kambaryje – dviejų audinių roletai. Dienai yra renkamasi šviesesnius, nakčiai – tamsesnius. Priklausomai nuo erdvėje vyraujančių spalvų, roletus rekomenduojama pasirinkti neutralios, arba, priešingai, nuo viso kambario išsiskiriančios spalvinės gamos.

Jeigu vonios kambaryje yra langai, taip pat rekomenduojama sumontuoti jiems tinkamus langų dekoravimo elementus. Vonios kambaryje būtinas privatumas ir jaukumas, todėl čia specialistai siūlo įsirengti roletus arba žaliuzes. Svarbu, kad langų dekoravimo elementai būtų atsparūs drėgmei, o jų naudojimas nesukeltų nepatogumų. Prie vonios interjero derančios žaliuzės yra praktiškas ir patogus sprendimas, norintiems privatumo vakare ar šviesos dienos metu.

Vaikų kambaryje išlaisvinkite savo idėjas, nebijokite ryškių spalvų, piešinių, ornamentų ar mažųjų mėgstamų filmų herojų. Pasiteiraukite vaikų, kokios spalvos ar piešinių savo kambaryje jie norėtų, juk čia laiką leis būtent jie. Ir net jei vaikų kambarys dėl savo daiktų, spalvų ir raštų spalvos tėvams neretai primena kičą, toks interjeras mažiesiems yra mylimiausias ir jaukiausias. Vaikų kambaryje yra svarbu saugumas bei praktiškumas. Dėl šių priežasčių, vis daugiau specialistų rekomenduoja įsigyti roletus arba romanetes. Jie yra lengvai valdomi, neilgi, todėl ženkliai sumažėja tikimybė, kad mažieji namų gyventojai šiuos langų dekoravimo elementus trauks ar kitaip bandys jiems pakenkti, kaip neretai nutinka su užuolaidomis. Tačiau nepamirškite, kad vaikų kambaryje turi būti galimybė visiškai užtamsinti kambario erdvę net ir dienos metu, nes šie dažnai eina pogulio.

Darbo kambariams namuose ar biure rekomenduojama pasirinkti tokius langų dekoravimo elementus, kurie apsaugotų nuo karščio ir saulės. Dirbant pritemdytoje, vėsioje patalpoje padidėja darbingumas, tampa lengviau susikaupti, o nuo saulės akinimo apsaugoti daiktai bei įranga kaip kompiuteriai, tarnauja kur kas ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius