-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias finansų valdymo inovacijas taiko Lietuvos įmonės?

Kaip automatizavimo, robotizavimo ir kitas inovatyvias technologijas praktiškai taikyti savo veikloje, sprendžia pažangiausios Lietuvos įmonės ir organizacijos. Gegužės 22 d. metinėje „Finansų direktorių konferencijoje 2019“ finansininkai ir įmonių vadovai diskutuos apie finansų valdymo inovacijas.
Didžiųjų duomenų specialistas
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Ekonomistai akylai stebi pasaulio bei Lietuvos ūkio raidą ir klausia, ar augimas jau pasiekė „lubas“. Vienuoliktojoje metinėje „Finansų direktorių konferencijoje 2019“ pagrindines makroekonomines tendencijas, didžiausias grėsmes ekonominiam stabilumui ir Lietuvos ūkio augimo perspektyvas pristatys „Luminor“ banko vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas. Pasak jo, centriniai bankai jau ruošia „pagalvę“ krentančiai ekonomikai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Mauricas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Mauricas

Blokų grandinių technologiją jau praktiškai diegia įvairaus dydžio ir veiklos pobūdžio įmonės. Bendrovės „Devynios inovacijos“ vadovas Paulius Tarbūnas pripažįsta, kad ši (ne)technologija pritaikoma skirtingose industrijose, ne vien tik finansų sektoriuje.

Vienas iš būdų padidinti įmonės apskaitos efektyvumą yra automatizuoti arba robotizuoti jos procesus, teigia ekspertai. Apskaitos tobulinimo praktines priemones ir galimybes konferencijoje apžvelgs „Deloitte Lietuva“ Finansų ir apskaitos paslaugų departamento direktorė Baltijos šalims Olga Savčuk.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. atsiradusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) „gėdos lenta“ neduoda ramybės ne tik mokesčius vengiančioms mokėti įmonėms, bet ir sąžiningiems mokesčių mokėtojams. Be to, iki š.m. liepos 1 d. galioja mokesčių amnestijos laikotarpis, kurio metu galima ištaisyti padarytas klaidas bei susimokėti mokesčius be baudų ir delspinigių. Verslo konsultacijų bendrovės PwC mokesčių ekspertė Lina Banytė-Surplienė sako, kad abi šios priemonės, kurių tikslas yra ištraukti verslą iš šešėlio, daro įtaką ir sąžiningoms įmonėms. Joms svarbu suprasti ir valdyti galimas rizikas, kad nepatektų į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą – VMI „gėdos lentą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvoje prasidėjo pajamų deklaravimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvoje prasidėjo pajamų deklaravimas

Lietuvos įmonės diegia inovacijas įvairiose funkcinėse srityse, siekdamos didinti veiklos efektyvumą. Bendrovės „Lietuvos draudimas“ finansų vadovas Dainius Brandišauskas pabrėžia, kad inovacijos, kurios įmonės procesus daro greitesnius, paprastesnius ir efektyvesnius, galiausiai lemia santykinai mažesnes veiklos išlaidas. „Finansų direktorių konferencijoje 2019“ jis pristatys praktinę patirtį, kaip inovacijos diegiamos per visą organizaciją ir skirtingas funkcines sritis didžiausioje Lietuvos draudimo bendrovėje.

Kaip keičiasi Lietuvos atlyginimų rinka ir kokios numatomos jų augimo prognozės, konferencijoje pasakos vadybos konsultacijų bendrovės „Korn Ferry“ vyriausioji konsultantė Loreta Bitė.

Išsami „Finansų direktorių konferencijos 2019“ programa skelbiama Vilniaus konferencijų centro tinklalapyje.

Konferencija vyks gegužės 22 d. Trakuose.

Vilniaus konferencijų centras nuo 2007 metų organizuoja verslo konferencijas ir seminarus, kurių tikslas – sudaryti galimybes dalyviams efektyviai plėtoti verslo ryšius, užmegzti naujų kontaktų, apsikeisti naudinga informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius