Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur atostogauti rudenį?

Atostogos – puikus metas pailsėti nuo darbų, atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką. Kai gimtoje šalyje orai nelepina, o norisi pasišildyti saulės spinduliuose, pasimaudyti jūroje ar vandenyne – išvyka į užsienio šalį tampa puikiu laiko praleidimo būdu.
Atostogos
Atostogos / 123rf.com

Svečioje šalyje susipažįstama su vietine kultūra, gyventojais, nacionaliniais patiekalais, o bendraujama, dažniausiai, anglų kalba. Tačiau ką daryti, jei atostogautojų anglų kalbos žinios yra prastos, o susikalbėti užsienio šalyje reikės? Tokiu atveju gali padėti anglų kalbos mokyklos „Intellectus“ rengiami anglų kalbos kursai Vilniuje, kuriuos gali lankyti visi, norintys patobulinti šnekamąją anglų kalbą, praturtinti žodyną, išmokti taisyklingai bei sklandžiai kalbėti angliškai. Kursų programos yra pritaikytos vaikams, paaugliams bei suaugusiems, o mokykloje dirbantys mokytojai turi aukštąjį anglų filologijos išsilavinimą, turi tarptautinę patirtį, stažavosi užsienyje. Mokytojai čia siekia kiekvieną besimokantį įtraukti į mokymosi procesą. Mokiniai aktyviai dalyvauja pamokose, lavina savo anglų kalbą tikrose gyvenimiškose situacijose. Pamokose, skirtose vaikams, paaugliams bei suaugusiesiems, mokoma taisyklingos ir rišlios anglų kalbos, net iki 50 % pamokos sudaro kalbėjimo įgūdžių lavinimas, o pabaigus pasirinktą kurso programą įteikiamas įgytą lygį patvirtinantis sertifikatas. Patobulinus šnekamąją kalbą, praturtinus žodyną bei susikrovus lagaminą, galima drąsiai keliauti į šiltus kraštus. Kur lietuviško rudens metu pasaulyje šviečia saulė, o pėdas kaitina karštas smėlis?

Viena populiariausių lietuvių mėgstamų krypčių rudens metu – Kipras. Čia saulė šviečia 340 dienų per metus, o Kipro paplūdimiai – vieni švariausių visoje Europos teritorijoje. Pilys, tvirtovių liekanos, antikinė architektūra, mečetės, cerkvės ir dar daug kitų archeologinių paveldų įsikūrę šioje saulėtoje šalyje. Viešint Kipre rekomenduojama išsinuomoti automobilį, apkeliauti kuo didesnę salos dalį ir pasisemti įspūdžių.

Rugsėjį ir spalį šiltais orais taip pat lepina Italija, ypač – Neapolio miestas. Norint ne tik pailsėti kurortiniuose miesteliuose, bet ir susipažinti su šalies istorija rekomenduojama nuvykti į tokius miestus, kaip Venecija, Milanas, šalies sostinė Roma ar į jau minėtą, legendomis apipintą Neapolį. Būtent šiame mieste stūkso Vezuvijaus ugnikalnis, tapęs vienu labiausiai lankomų turistų, atvykstančių į Italiją iš viso pasaulio, traukos centrų. Šis ugnikalnis vis dar aktyvus, tačiau įspūdžių ištroškusiems poilsiautojams leidžiama pakilti iki pat jo viršukalnės. Vulkaninės kilmės versmės ir paplūdimiai poilsiautojus ne tik maloniai nuteikia, bet ir garsėja savo gydomąja galia.

Kanarų salos – neabejotinai vienos lankomiausių salų rudens laikotarpiu. Kai kurias jų galima pasiekti tiesioginiais skrydžiais iš Lietuvos, o salose orai rudenį primena šiltą ir jaukų pavasarį. Vienos populiariausių Kanarų salų, kurias renkasi turistai iš viso pasaulio – Tenerifė, Fuerteventūra, Lansarotė. Kiekviena šių salų pasižymi savitu išskirtinumu, paplūdimiais ir architektūriniais miesto sprendimais. Lansarotės saloje driekiasi ugnikalniai, todėl čia įkurtas jų nacionalinis parkas, o kiekvieno turisto nepalieka abejingo nuostabaus grožio El Golfo lagūna. Salos pakrantėse išsidėsčiusios kavinės, barai, viešbučiai kasmet į salą pritraukia tūkstančius keliautojų.

Fuerteventūra – seniausia sala Kanaruose. Kalnai, paplūdimiai, kuriuos skalauja Atlanto vandenynas, ugnikalniai, įvairi augmenija ir gyvūnija – visa tai bei dar daugiau galima išvysti šioje šiltoje saloje. Tenerifės sala yra didžiausia Kanaruose, o jos centre stūkso ugnikalnis užimantis 3 vietą didžiausių pasaulio ugnikalnių sąraše. Istorinė architektūra, tvarkingi paplūdimiai, puiki infrastruktūra ir šilti orai į salą pritraukia turistų net ir žiemos metu, kadangi šis metų laikas čia taip pat itin šiltas.

Madeiros sala, priklausanti Portugalijai, vadinama ugnikalnių sala. Kaip ir Karibuose, būtent ugnikalniai klimatologiniu atžvilgiu šioms vietovėms padeda išlikti šiltoms kone ištisus metus. Įspūdinga salos panorama, kalnų, uolų viršūnės, kriokliai ir autentiški senoviniai tuneliai nepalieka abejingų Madeiroje apsilankiusių poilsiautojų. Tiesa, Madeira nėra skirta pasyvaus poilsio mėgėjams, nes čia yra vos keletas paplūdimių, tačiau lankytinų vietovių ypač daug. Atlanto salos sostinė yra Funšalis, kuriame gimęs pasaulinio garso futbolinininkas Christiano Ronaldo. Būtent čia įkurtas sportinininkui skirtas muziejus. Botanikos sodas, banginių ir delfinų stebėjimas vandenyne, įvairios turgavietės Madeiros saloje sukuria jaukumo, išskirtinumo įvaizdį ir leidžia pažinti kurorto kultūrą bei tradicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius