Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvių verslo sėkmė – užsienio reklamų filmavimas Lietuvoje

Eksportas į užsienio rinkas – daugelio lietuviškų įmonių siekis, itin prisidedantis prie gerėjančių finansinių rodiklių. Tai liudija ir vaizdo reklamos gamybos paslaugas teikiančios įmonės „The Magic“ pavyzdys: jos apimtys dėl eksporto 2017-aisiais išaugo 30 proc.
Filmavimas
Filmavimas / Projekto partnerio nuotr.

Nuo 2012-ųjų veikiančios įmonės „The Magic“ vadovas Marius Maniušis pasakoja, kad pastaruoju metu išgrynino įmonės veiklą: paslaugas nuo A iki Z teikia į Lietuvą atvykstančioms užsienio įmonėms bei klientams, filmuojantiems reklamas. „Paslaugos apima tokią techninę dalį kaip lokacijos suradimas, jei filmuojama paviljone – ir jo įrengimas su dekoracijomis, reikalingos kameros, apšvietimas ir panašiai. Ir, žinoma, visapusiškas aptarnavimas filmuojant: neretai su reklamos gamyba atvyksta ir reklamos užsakovai, taigi būna apie 20–30 žmonių grupė, kuria reikia pasirūpinti“, – pasakoja M. Maniušis. 30 proc. įmonės eksportas išaugo būtent dėl minėtų užsakymų.

„The Magic“ šiuo metu dirba su Europos ir Skandinavijos klientais, tačiau artimais kaimynais neapsiriboja: šiuo metu prisistatinėja ir Jungtinių Amerikos Valstijų rinkai.

Padėjo parodos

Veiklos pradžioje įmonė paslaugas teikė tik Lietuvos klientams, tačiau po keleto metų, pasinaudojusi ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) teikiamomis finansinėmis investicijomis, sudalyvavo užsienio parodose. Aplankytos Didžiosios Britanijos, JAV ir kitų šalių parodos, užmegzti kontaktai vienu ar kitu keliu atvedė ir užsienio klientus.

„Mūsų darbo specifika išsiskiria tuo, kad parduodame ne kažkokį konkretų produktą, o santykį – čia viską lemia asmeninis ryšys, kaip jį užmezgi ir kokį sukuri. Parodos ir suteikė galimybę tuos ryšius užmegzti, per vienus kontaktus surasti kitus. Parodėme save ir, žinoma, pamatėme kitus, juk tokiose vietose susirenka šios srities profesionalai“, – pasakoja pašnekovas.

Trūksta erdvių filmavimui

Kalbėdamas apie darbo sąlygas Lietuvoje, M.Maniušis mūsų šalyje pasigenda erdvių, kurios galėtų pritraukti didesnius užsakymus iš užsienio. Dažnai reklamos filmuojamos viduje – paviljonuose, kurių trūksta, todėl reikia nuolat ieškoti privatiems asmenims priklausančių tinkamų patalpų.

O kaipgi su Vilniaus kino klasteriu? Pasak „The Magic“ vadovo, jis puikus, bet mažas – jo plotas siekia 1000 kvadratinių metrų. Norint pritraukti didesnius klientus, didesnį užsakymą, kuriam, pavyzdžiui, būtų filmuojama dvi savaites, reikėtų kokių 3–5 tūkstančių kvadratinių metrų paviljono.

Visgi pašnekovas nusiteikęs optimistiškai ir teigia, jog įmonė ir toliau sau kelia tikslą stiprinti pozicijas būtent užsienio rinkose. „Turbūt versle natūralu, kad einama būtent eksporto kryptimi ir mes siekiame kurti kokybišką paslaugą užsieniui“, – pokalbį baigia M. Maniušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius