Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įmonės rūpinasi savo pirkimų funkcijos tobulinimu

Pirkimų valdymo optimizavimas, efektyvumo didinimas – tokie klausimai Lietuvos įmonių pirkimo, tiekimo ir komercijos vadovams rūpi labiausiai. Kovo 22 d. septintojoje metinėje „Pirkimų vadovų konferencijoje 2018“ specialistai diskutuos apie pirkimų optimizavimą.
Finansai
Finansai / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Lieknosios“ vadybos sistemos „Lean“ pagalba įmonės tobulina įvairias sritis – nuo gamybos iki administracijos. „Lean“ principus pirkimų padalinyje jau praktiškai taiko moderniųjų technologijų kompanija „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Pirkimų grupės vadovas Joris Bendorius konferencijoje papasakos, kaip „Lean“ principus galima naudoti įgyvendinant pirkimų tikslus ir kaip „Lean“ sistema leidžia optimizuoti pirkimų valdymą.

Įmonių grupėje pirkimų sritis yra kompleksiška, todėl pirkimų specialistai susiduria su iššūkiu, kaip efektyviai valdyti daug ir įvairių pirkimų. Koncerno „Achemos grupė“ pirkimų specialistė Gintarė Eidimtė teigia, kad pagrindinis uždavinys yra pirkimų konsolidavimas ir centralizavimas įmonių grupės mastu.

Išlaidos, kurios nėra tiesiogiai susijusios su pagrindine įmonės veikla, sudaro 10-25 proc. bendros pirkimų sumos. Netiesioginių išlaidų pirkimus įmonėse dažniausiai prižiūri ne pirkimų specialistai. Konsultacijų bendrovės „Pirkimų valdymas“ direktorius Dominykas Gustainis teigia, kad optimizavus netiesiogines išlaidas, galima sutaupyti net iki 50 proc. ir daugiau sąnaudų. O tam reikia, kad pirkimų specialistai nepaliktų šių pirkimų neprofesionalams – administratoriams, buhalteriams ar ūkvedžiams.

Metinėje „Pirkimų vadovų konferencijoje 2018“ bus aptartos dažniausios klaidos, kurias įmonės daro rengdamos sutartis. Advokatų kontoros JUREX vadovaujančioji partnerė Jurgita Judickienė atkreipia dėmesį į ikisutartinius santykius ir derybas, pagrindinius „geros“ sutarties bruožus, sutarčių „saugiklius“ bei aiškinimą.

Pirkimų specialistai bene kasdien susiduria su derybomis ir įtakos darymu. Pasak mokymų ir konsultacijų bendrovės „OVC Consulting“ konsultantės Jūratės Žalienės, yra trys įtakos darymo pirkimų-pardavimų srityje principai: kurti pasitikėjimą, užsitarnauti pagarbą ir suprasti sprendimų priėmimo „kelią“. Pasak jos, pirkimų specialistai turėtų žinoti, kuo skiriasi įtakos darymas nuo manipuliavimo ir patys nuspręsti, ką geriau naudoti santykiuose su partneriais ir tiekėjais.

Išsami „Pirkimų vadovų konferencijos 2018“ programa skelbiama Vilniaus konferencijų centro interneto svetainėje. Konferencija vyks kovo 22 d. Trakuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius