-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos šefai ir konditeriai įšaldys savo meną lede

Ekaterina Buldakova, Tomas Rimydis, Ali Gadžijevas ir kiti žinomi virtuvės šefai bei konditeriai įšaldys savo gamintus patiekalus ir desertus lede. 2018 m. lapkričio 8–10 d. parodoje „BaltShop BaltHotel BaltGastro 2018“ UAB „Sangaida“, bendradarbiaudama su „Ledo meistrais“ ir 10 Lietuvos šefų bei konditerių, pristatys virtuvės šedevrus, įšaldytus ledo luituose.
Robertas Daskevičius ir Ledo meistrai „Anties krūtinėlė“
Robertas Daskevičius ir Ledo meistrai „Anties krūtinėlė“ / Partnerio nuotr.

Dabartinės gyvenimo būdo tendencijos persikelia ir į viešojo maitinimo
sritį. Naujos kolekcijos kuriamos ieškant įkvėpimo gamtoje, atkartojant
medžių ir kitų augalų motyvus. Vertinami rankų darbo gaminiai. Indų, virtuvės įrankių ir įrangos gamintojai inovatyvias technologijas derina su gilias tradicijas turinčiais gamybos metodais. Taip užtikrinamas krištolo ir porceliano tvirtumas, o kartu ir ilgaamžiškumas.

„Stiklo ir porceliano gamintojai dabar ypač vertina tradicinius gamybos būdus, rankų darbo gaminių vertę. Panaudoję modernias gamybos technologijas jie ne tik užtikrina indų atsparumą dūžiams, įbrėžimams ir skilimui. Nostalgiškos retro, užmiesčio stiliaus kolekcijos, prabangūs klasikinių raštų indai ir įrankiai vėl kuriami taip, kad turėtų ypatingą vertę ir džiugintų ne vieną giminės kartą,“ – naujausiomis tendencijomis dalinasi UAB „Sangaida“ rinkodaros vadovė Milda Poderytė.

Partnerio nuotr./Robertas Daskevičius ir Ledo meistrai „Desertas“
Partnerio nuotr./Robertas Daskevičius ir Ledo meistrai „Desertas“

Ilgaamžiškumo tema įkvėpė „Ledo meistrų“ vadovą Paulių Orlovą ir 10 Lietuvos virtuvės šefų įšaldyti įvairius patiekalus lede. Įmantrūs maisto
šedevrai skirti vienkartiniam malonumui patirti, tačiau ledas, kurio pagrindinė savybė taip pat yra laikinumas, gali išsaugoti trapius meno kūrinius lėkštėje ir leisti pasigrožėti virtuvės menu ilgiau.

„Ledo meistrai“ jau sustingdė lede gėles, indus, gėrimus, pirmieji suorganizavo ledo skulptūrų festivalį. „Ledo meistrų“ vadovas Paulius Orlovas atskleidžia, kad šiam ledo stebuklui sukurti reikėjo paruoštus patiekalus iš anksto užšaldyti prieš 4 dienas iki parodos pradžios. Be to, skaidraus ledo luitų gamyba reikalauja ne tik laiko, bet ir išmanymo. „Specialų ledo luitą reikia šaldyti 4 paras, jį paruošti reikia ne tik specialios gamyklinės įrangos, bet ir įgūdžių bei ypatingų įrankių. Kiekvienam patiekalui įšaldyti prireikė 6 valandų atidžios priežiūros ir kruopštaus darbo, kad patiekalas būtų tam tikroje pozicijoje ir tam tikru kampu. Kietas ledo luitas turi tapti gražiu meno kūriniu, o kartu išryškinti jame esantį virtuvės šefo šedevrą,“ – papasakojo P. Orlovas.

Net 10 Lietuvos virtuvės šefų ir konditerių kartu su „Ledo meistrais“ dovanos savo meno kūrinius nuo lapkričio 8 iki 10 dienos parodos „BaltShop BaltHotel BaltGastro 2018“ lankytojams. UAB „Sangaida“ stende kasdien bus pristatomi 3 nauji sušaldytų patiekalų ledo kubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius