Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litexpo“ prasidėjo inžinerinės pramonės paroda  „Balttechnika“

Trečiadienį, gegužės 16 d. prasidėjo tarptautinė gamybos, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika“. Jau 26-tą kartą rengiama paroda yra vienintelis specialistams skirtas renginys, kuriame dalyvauja 80 įmonių iš dvylikos šalių. Šiemet parodoje aktyviai dalyvauja ne tik verslo, bet ir mokslo institucijų atstovai.
„Balttechnika“ paroda
„Balttechnika“ paroda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš viso per tris parodos dienas vyks 20 skirtingų renginių, skirtų gamybos, technikos naujovių bei tendencijų pristatymui ir aptarimui. Pagrindiniai šių metų renginiai – „Pramonė 4.0. Pridėtinės vertės kūrimas“ ir pirmasis Baltijos klasterių forumas.

Vienas iš parodos dalyvių, „OY ATLAS COPCO TOOLS AB“ atstovas Vitalij Legenzov pasakojo, kad nors apie ketvirtąją pramonės revoliuciją kalbama daug, ne visi klientai ryžtasi diegti šias naujoves. „Vienas iš šios parodos ir konferencijos tikslų yra įvertinti, kiek galime adaptuoti Industry 4.0 viziją ir kokios yra priežastys, kurios stabdo šį procesą. Mūsų tikslas yra savo įranga padėti klientams pasiekti aukščiausią kokybę, nes jos nebuvimas gali kainuoti labai brangiai. Todėl ir siekiame supažindinti su naujausiais sprendimais bei pateikti optimaliausius“, – kalbėjo pašnekovas.

Antrą kartą parodoje dalyvaujančios Prancūzijos kompanijos „Mecanumeric“ atstovės Danos Arnaud teigimu, praėjusiais metais didelio susidomėjimo sulaukė staklės, pjaunančios vandeniu. Jos pritaikomos ne tik metalo bei kitų medžiagų pjovimui, bet ir maisto pramonėje. „Šis susidomėjimas ne tik lėmė sprendimą dalyvauti parodoje ir šiemet, bet kartu buvo ir paskata steigti įmonės padalinį Baltijos Šalyse“, – pasakojo „Menumeric“ atstovė.

Tuo tarpu Baltijos klasterių forumas, organizuojamas Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) yra pirmasis tokio tipo renginys Baltijos šalyse. Jo metu Lietuvos ir užsienio ekspertai supažindina su svarbiausia informacija ir įžvalgomis, susijusiomis su klasterių politika, finansavimo galimybėmis ir klasteriams skirtomis programomis.

Pasak parodos organizatorių, nors klasterizacijos procesai Lietuvoje yra vis dar naujas reiškinys, nedidelę rinką turinčiai šaliai jis yra labai aktualus.

Parodos organizatoriai pabrėžia, kad šiemet aktyviai dalyvauja ne tik verslo, bet ir mokslo institucijų atstovai. „Balttechnika“ parodoje Klaipėdos universiteto studentai pristato pačių sukonstruotus pneumobilius, Šiaulių kolegija – sportinį bolidą bei elektrinį kartingą, o Kauno technikos kolegijos studentai – sportinį automobilį, perdarytą iš „MAZDA RX8“ modelio.

„Akivaizdu, kad mokslas yra neatsiejamas nuo pramonės bei gamybos procesų, nes daugybė inovacijų, robotizacijos procesų tobulinimo ir naujų technologijų idėjų gimsta būtent jaunų kūrėjų galvose. Kartu su mokslo bendruomene yra įgyvendinami realūs projektai, kurie vėliau tampa startupais ir sėkmingais verslais. Tą galime pamatyti ir parodoje“, – kalbėjo parodos „Balttechnika“ projekto vadovė Greta Barysaitė.

„Balttechnika“ paroda truks iki penktadienio, gegužės 18 d., tad organizatoriai kviečia visus, besidominčius technologijomis atvykti ir susipažinti su aktualiausiomis mokslo, technikos ir pramonės naujovėmis. Paroda yra nemokama, tačiau būtina registracija. Tą galima padaryti iš anksto apsilankius “Litexpo” internetiniame puslapyje arba atvykus į pačią parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius