LOGIN 2019 pristato programą – kas žengs ant festivalio scenos?

Birželio 6–7 dienomis tryliktą kartą organizuojamas technologijų ir inovacijų festivalis LOGIN skelbia šių metų konferencijos programą – išgirsime daugiau nei 100 pranešimų. Festivalio dalyviai užsienio ir Lietuvos pranešėjus galės išvysti ant aštuonių festivalio scenų, kur dėmesys bus skiriamas verslo, technologijų ir kūrybiškumo sritims.
LOGIN konferencija
LOGIN konferencija / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Login Technologijos

„Sudarinėdami šių metų programą ir toliau telkėme dėmesį į tris esmines ašis, vedančias visuomenę į priekį – tai technologijos, kūrybiškumas ir verslas. Jų tarpusavio sąsajos ne tik leidžia diskutuoti aktualiausiomis pastarųjų metų ar šiandienos temomis, bet kartu padeda padaryti įžvalgas apie svarbiausias ateities tendencijas. Šiomis linijomis apjungsime keturiolika skirtingų temų nuo dirbtinio intelekto iki politikos, o pagrindinis festivalio tikslas ir toliau išlieka priminti, kad už visų novatoriškų sprendimų stovi žmogus, be kurio inovacijos neegzistuotų“, – sako LOGIN festivalio direktorė Indrė Petrauskė.

Festivalis sugrįžta į „Litexpo“ erdves, kur dalyvių lauks aštuonios skirtingos scenos:

Pagrindinė SEB scena. Šioje erdvėje išgirsime visus pagrindinius šių metų pranešėjus – čia dalyviai galės išvysti tokias asmenybes kaip lygių konkurencinių teisių Europoje policininkę – Europos konkurencijos komisarę Margrethe Vestager, „Facebook“ tinklą supurčiusį skandalistą Christopher Wylie, muzikinės platformos „Shazam“ įkūrėją Dhiraj Mukherjee, neįvykusio „Fyre“ festivalio prodiuserį Andy King, Estijos prezidentą Toomas Hendrik Ilves, kuris dalinsis patirtimi, kaip skaitmenizuoti šalį, ir kitus.

Projekto partnerio nuotr./Dhriaj Mukherjee
Projekto partnerio nuotr./Dhriaj Mukherjee

Verslo ir startuolių / pinigų ateities scena („Pigu.lt“ scena). Birželio 6 dieną šioje scenoje verslo ir startuolių temomis kalbės užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas, tokių Lietuvos startuolių kaip glotnučių plaktuvo „Millo“ įkūrėjas Ruslanas Trakšelis ar išmaniuosius echolotus žvejybai kuriančios bendrovės „Deeper“ inovacijų vadovas Donatas Malinauskas, „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė ir kt. O birželio 7 dieną pinigų ateities tema pranešimus skaitys SEB banko vyriausias analitikas Tadas Povilauskas ir kt. Taip pat dalyviai bus kviečiami pasiklausyti panelinės diskusijos „Kaip toli esame nuo ekonomikos be grynųjų pinigų?“, kurioje į auditorijos klausimus atsakys Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius, grynųjų pinigų atsisakiusio kavinių tinklo „Huracan Coffee“ įkūrėjas Vytautas Kratulis ir kt.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Zalatorius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Zalatorius

Dirbtinio intelekto (DI) / tvarios visuomenės scena („Lietuvos energijos“ scena). Šioje scenoje birželio 6 dieną daugiausia dėmesio bus skirta dirbtinio intelekto temai, kurią savo pranešimuose vystys duomenų automatizavimo ir dirbtinio intelekto pagrindu sukurtų analitikos programų įmonės „Beyond Analysis“ generalinis direktorius Paul Alexander, teisinių paslaugų tinklo „Deloitte Legal“ advokato padėjėja Arpine Babayan, programinės įrangos „Cujo AI“ vyriausias technologijų vadovas Santeri Kangas ir kt. Tuo tarpu birželio 7 dieną bus atsigręžta į tvarios visuomenės tematiką. Pranešimus skaitys genotipo audinių projekto „GTeX“ bendraįkūrėjas Simone Vincenzi, Lietuvos valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ Inovacijų centro vadovas Vytautas Kieras, skaitmenizacijos ir robotizavimo vadovas Gediminas Buivydas, „Energijos tiekimo“ e. mobilumo plėtros vadovas Andrius Šeršniovas ir kt.

Skaitmenino marketingo scena („Good one“ scena). Čia pirmąją festivalio dieną bus kalbama skaitmeninio marketingo tema, tarp pranešėjų išvysime virtualiojo mentorių tinklo „Intercells“ vadovą Girtą Polį, skaitmeninės rinkodaros agentūros „Good one“ vadovą Tomą Varną ir kt. Antrąją dieną scenoje vyks panelinė diskusija apie infuencerių galią kartu su Nagliu Bierancu, „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovu Valdu Lopeta ir „Huawei Technologies“ projektų vadove Judita Baltakyte, diskusiją moderuos Lietuvos marketingo asociacijos (LIMA) valdybos pirmininkas Linas Šiautkulis. Taip pat išgirsime Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos narės ir komunikacijos ekspertės Barboros Suisse pranešimą, kuriame ji dalinsis autistus vaikus auginančių tėvų komunikacine patirtimi, ir kt.

Asmeninio archyvo nuotr./Marketingo ekspertas Girtas Polis
Asmeninio archyvo nuotr./Marketingo ekspertas Girtas Polis

Moterų IT ir darbo ateities tendencijų / medijų ir politikos scena („15min“ scena). Birželio 6 dieną scenoje pašnekovai daug dėmesio skirs moterims IT ir ateities darbo temoms. Scenoje galima bus išgirsti prekės ženklų konsultavimo įmonės „Be&Do“ verslo strategės Aurelijos Urbonavičiūtės, inovacijų centro „Communitech“ programų ir tarptautinės strategijos vadovės Lisa Cashmore ir kt. pranešimus. Kitą dieną scenoje dėmesys bus sutelktas medijų ir politikos temai, tarp pašnekovų išgirsime Lino Kojalos pristatymą, netradicinių viešųjų ryšių agentūros „Black Unicorn PR“ steigėjos ir vadovės Julijos Jegorovos pranešimą ir kt.

Geresnės ateities / pramogų / kūrybiškumo scena („Žmonės Cinema“ scena). Pirmąją festivalio dieną šioje scenoje pranešėjai kalbės geresnės ateities ir pramogų temomis, o antrąją dieną dėmesys bus sutelktas kūrybiškumo puoselėjimui. Tarp pagrindinių šios scenos pranešėjų galima išskirti netipinio restorano „Pirmas Blynas“ įkūrėją Tim van Wijk, NYLA podkasto vedėją Karolį Vyšniauską, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovą Robertą Badarą, „Mo“ muziejaus direktorę Mildą Ivanauskienę.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Milda Ivanauskienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Milda Ivanauskienė

Klausimų ir atsakymų scena („LRT Q&A“ scena). Šioje scenoje vyks klausimų ir atsakymų sesijos, kurių metu pranešėjai atsakys į labiausiai rūpimus auditorijos klausimus. Scenoje išvysime atlikėją, dainų ir muzikos autorių, prodiuserį ir visuomenės veikėją Jurgį Didžiulį; „Google“ startuolių Didžiojoje Britanijoje vadovę Martą Krupinską ir kitus pagrindinės scenos pranešėjus.

#Startup Pitch scena („Baltic Sandbox“ scena). Erdvėje pagrindinis dėmesys bus sutelktas startuoliams. Skirtingų sesijų metu įvairūs pranešėjai turės galimybę pristatyti savo startuolius ir atsakyti į auditorijos klausimus diskusijose.

Festivalio metu daug dėmesio bus skiriama ir darbdavių su potencialiais darbuotojais suvedimu – bus pristatyta LOGIN JOB MARKET erdvė. Taip pat vyks „Lietuvos energijos“ inicijuotas penktasis hakatonas energetikos inovacijų tema. „Išmaniosios energetikos“ hakatono metu skirtingų sričių entuziastai: programuotojai, dizaineriai, verslo vystytojai, energetikos profesionalai, bursis į komandas, dalinsis idėjomis ir kurs realius sprendimus bei produktus naujosios energetikos iššūkiams spręsti.

Pirmąją festivalio dieną vainikuos iškilmingi Interneto apdovanojimai, kur tarp 26 kategorijų bus nominuoti geriausi šių metų inovatyvūs interneto projektai bei labiausiai nusipelnę interneto kultūros plėtrai mūsų šalyje žmonės. Visą festivalį uždarys tradicija tapęs LOGOUT vakaras – antrąją festivalio dieną Halės turguje lauks „Baltic Balkan“ koncertas.

Išsamią LOGIN 2019 programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius