Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LVŽS lyderis R.Karbauskis: valdantieji spjovė į žmones

Atmesdami Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir atverdami kelią naujojo Darbo kodekso įsigaliojimui Seimo valdantieji spjovė į veidą didžiajai daliai Lietuvos visuomenės.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip šiandieninį Parlamento sprendimą vertina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Seimo valdantieji tikrai spjovė į veidą Lietuvos žmonėms. Pasakyti, jog jie nuvylė visuomenę, būtų pernelyg švelnu ir neatspindėtų realybės.

„Retai kada vartoju aštrius posakius, tačiau šįkart kitaip pasakyti negaliu. Seimo valdantieji tikrai spjovė į veidą Lietuvos žmonėms. Pasakyti, jog jie nuvylė visuomenę, būtų pernelyg švelnu ir neatspindėtų realybės. Jie pademonstravo, kad visuomenė jiems nė kiek nerūpi“, – sako R.Karbauskis.

Jo žodžiais, atmetant Prezidentės veto pademonstruotas absoliutus nihilizmas ir šiandienos situacijos darbo rinkoje nesuvokimas. „Visų pirma – darbo santykių liberalizavimas pagal patvirtintą ydingą modelį tik dar labiau paskatins emigraciją. Visų antra, tai neišspręs darbuotojų problemų, priešingai – jų tik pridarys ir įvarys žmones į kampą“, – piktinasi LVŽS lyderis.

Jis akcentuoja, jog dominuojantis darbdavių požiūris ir nusiteikimas Lietuvoje yra labai aiškus ir paprastas: reikia vežtis „pigią darbo jėgą“ iš užsienio. „Dabar jie tą galės daryti – kai lengvai ir greitai atleis esamus darbuotojus. Labai įdomu, ką valdantieji pasiūlys jų dėka darbo netekusiems žmonėms?“, – klausia R.Karbauskis.

Labai įdomu, ką valdantieji pasiūlys jų dėka darbo netekusiems žmonėms?

LVŽS pirmininko nuomone, vienu iš pirmųjų naujai išrinkto Seimo sprendimų turės tapti Darbo kodekso persvarstymas: atsižvelgiant į Prezidentės ir Trišalės tarybas išsakytas pastabas. „Kodeksas turi tapti socialiai teisingesnis ir subalansuotas, o ne naudingas išimtinai tik vienai pusei“, – pabrėžia R.Karbauskis.

VIDEO: Skursta kas penktas – ką daryti?

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijos sąskaitos.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius