-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26 /2016 08 01

LVŽS: rengiama Vyriausybės programa pagrįsta 5D principais

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) skelbia svarbiausias nuostatas, kurios taps pagrindu šiuo metu rengiamai Vyriausybės programai.
LVŽS konferencija
LVŽS konferencija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šias nuostatas kartu su rinkimų programos preambule bei kita informacija galima rasti ką tik startavusiame puslapyje www.darnilietuva.lt. Svetainėje artimiausiu metu taip pat bus galima susipažinti su visais LVŽS kandidatais, Seimo rinkimų kampanijos naujienomis, tapti sąjungos savanoriu ar rėmėju.

Rengdami Vyriausybės programą vadovaujamės dviem esminiais principais: profesionalumu ir tikslų įvairiose srityse suderinimu

„Rengdami Vyriausybės programą vadovaujamės dviem esminiais principais: profesionalumu ir tikslų įvairiose srityse suderinimu. Kaip jau sakėme anksčiau, bendradarbiaujame su geriausiais įvairių sričių profesionalais, ekspertais, nevyriausybinėmis organizacijomis, institutais ir kitais lyderiais“, – sako Ramūnas Karbauskis, LVŽS pirmininkas.

Strategines programines nuostatas sudaro 5D – arba penkios Darnos. Skirtingai nuo kitų partinių programų jos orientuotos į problemas, o ne į atskirų ministerijų kuruojamas šakines sritis. „Taip yra todėl, kad rengiame programą, kuri yra skirta ne ministerijoms, o žmonėms. Mūsų vizija ir siūlomi sprendimai paremti šiais 5D principais: darnus žmogus, darni visuomenė ir aplinka, darnus švietimas ir kultūra, darni ekonomika bei darnus valstybės valdymas. Pati Vyriausybės programa kartu su potencialiais kandidatais į Vyriausybės narius bus pristatyta rugsėjo 10 dieną“, – teigia LVŽS sąrašo lyderis Saulius Skvernelis.

R. Karbauskis pabrėžia, jog LVŽS ambicija pasitelkti profesionalus, kurie spręstų konkrečias problemas bei išgryninti 5D principai padės pamatus į socialinį teisingumą orientuotai politikai, kurios stygius lemia, kad vis dar daug Lietuvos gyventojų savo šalyje nesijaučia laimingi. Tą liudija savižudybių, priklausomybių, smurto bei skurdo mastai. Grėsmingiausia nepasitenkinimo gyvenimu Lietuvoje išraiška – nedidelis gimstamumas bei masinė emigracija.

Kartu su šiais darbais jau startavo LVŽS turas per Lietuvą. Jo metu per 12 savaičių planuojama surengti daugiau nei 200 susitikimų su vietos bendruomenėmis visoje šalyje. Susitikimų metu žmonės pristatomos LVŽS programos nuostatos, tariamasi dėl konkrečių darbų, kurie suguls į rengiamą Vyriausybės programą, pristatomi kandidatai į būsimosios Vyriausybės narius ir vienmandatėse apygardose.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijos sąskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius