Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“

Į darbą – kaip į šventę. Tokiu leitmotyvu gali džiaugtis ne kiekvienas Lietuvos gyventojas – dėl šios priežasties atradę sau mielą profesiją yra labiau linkę nekeisti nei darbo pobūdžio, nei darbdavio. Galimybė tobulėti ir augti darbo vietoje yra viena iš pasitenkinimo darbu sudedamųjų dalių. Kalbinti didžiausios duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojos Baltijos šalyse „Mantinga“ darbuotojai atskleidė, kas jiems yra svarbu darbe, kuriame yra dirbančių net 20 metų.
„Mantinga“ darbuotojos sesės Evelina (kairėje) ir Silvija (dešinėje)
„Mantinga“ darbuotojos sesės Evelina (kairėje) ir Silvija (dešinėje) / „Mantinga“ nuotr.

„Paskaičiavome, kad kas šeštas mūsų darbuotojas dirba įmonėje 10 metų ar ilgiau – iš viso jau turime daugiau nei 250 ilgai dirbančių darbuotojų, tad tikimės, kad jų gretos ir toliau augs. Juo labiau, kad gamyba nuolat tobulėja – diegiamos naujos technologijos, keičiasi ir gamybos darbuotojų darbas, tad ši sritis tampa vis patrauklesnė ir į darbo rinką įsiliejantiems, studijas baigusiems jauniems specialistams“, – komentuoja „Mantingos“ personalo direktorė Nijolė Daukšienė.

„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“
„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“

Pasak jos, šiuo metu virš 1,5 tūkst. darbuotojų, iš kurių apie 1,2 tūkst. dirba gamyboje, turinti įmonė aktyviai ieško naujų darbuotojų.

„Šiuo metu gamyboje labiausiai trūksta operatorių, fasuotojų, formuotojų, krovėjų ir sandėlininkų. Vien šiuo metu ieškome darbuotojų į daugiau nei 100 pozicijų, vien neseniai pradėjusiai veikti naujai sluoksniuotų gaminių linijai reikia 60-70 darbuotojų“, – teigia N.Daukšienė.

Personalo direktorės teigimu, naujų darbuotojų poreikis nėra vienadienis – augant įmonės gamybos pajėgumams, naujų specialistų ateityje reikės vis daugiau, o ilgamečiai darbuotojai gamyboje yra itin vertinami.

Dėmesys darbuotojams ir technologijoms

Kad gamyboje gera dirbti, patvirtina ir „Mantingos“ darbuotojai. Daugiau nei 20 metų įmonėje dirbanti gamybos darbuotoja Rasa Šukvietienė darbą pradėjo pirmoje įmonės gamykloje, kai buvo įrenginėjamos pirmosios gamybos linijos. Šiandien įmonė valdo 3 gamyklas Marijampolėje ir 1 pernai įsigytą Rygoje.

„Mantinga“ nuotr./Rasa Šukvietienė
„Mantinga“ nuotr./Rasa Šukvietienė

„Per 20 metų teko padirbėti įvairiausiose pozicijose ir prie pačių įvairiausių gaminių: pradėjau nuo batonų linijos, tada dirbau su duona, spurgomis, bandelėmis, rankomis sukau daniškus pyragus. Galiausiai pradėjau apmokyti naujokus. Teko ir kokybės skyriuje padirbėti, dabar dirbu prie sluoksniuotų gaminių linijos, mokau naujokus“, – pasakoja R.Šukvietienė.

Paklausta, kas labiausiai patinka darbe, moteris tvirtai atsako – bendravimas, naujos idėjos ir galimybė judėti pirmyn.

„Mėgstu sakyti, kad darbe – kaip namuose ar savoje virtuvėje. Esi atsakingas už viską: darbo kokybę, švarą, kokią darbo vietą po tavęs ras kolegos. Maisto gamyba yra labai atsakinga sritis, viskas turi būti atliekama kruopščiai, skiriant dėmesio kiekvienai detalei. Čia dirbame komandiškai – vienas kitą palaikome, patariame ir padedame“, – sako ilgametė gamybos darbuotoja, kurios dukra taip pat dirba „Mantingoje“.

Stiprybė – komanda

Jai pritaria ir 7 metus įmonėje dirbanti ir per juos sėkmingai kilusi karjeros laiptais gamybos vadovė Erika Leščišina – darbuotojai „Mantingoje“ yra itin svarbi darbo sėkmės dalis.

„Mantinga“ nuotr./Erika Leščišina
„Mantinga“ nuotr./Erika Leščišina

„Čia dirbant man labiausiai patinka žmonės, kurie atiduoda daug energijos ir laiko, kad gautų geriausią rezultatą, stebėdama juos gali daug ko išmokti. Smagu matyti, kaip neįmanoma gali virsti geru rezultatu. Tuo pačiu matau, kaip įmonė plečiasi, didėja, tampa modernesne ir labiau robotizuota, tačiau dėmesys darbuotojų gerovei vis tiek išlieka pirmoje vietoje“, – sako E.Leščišina.

Nuo vyr. fasuotojos pozicijos pradėjusi pašnekovė per 7 metus „pasimatavo“ skirtingus darbus – teko padirbėti ir prie sluoksniuotų gaminių, ir prie duonos ar spurgų. Šiuo metu moteris dirba gamybos vadove naujausioje gamykloje.

„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“
„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“

„Stengiuosi gyvenime ir darbe vadovautis tuo, kad geriau pabandysiu, net jei nepavyks, nei likusį gyvenimą galvosiu, o kaip galėjo būti. Gamybos vadovės pozicija irgi buvo dar vienas mano pasakytas „taip“, su kuriuo atėjo dar didesnė atsakomybė ir nauji iššūkiai. Nėra lengva, bet kartu su komanda tikrai galime daug ką įveikti“, – atsako E.Leščišina.

Dirba ir šeimyniniai tandemai

Didelėje įmonėje netrūksta ir šeimyninių tandemų – dirba ne tik sutuoktiniai ar užaugę vaikai, bet ir sesės, broliai, kiti giminaičiai. Vienas iš tokių pavyzdžių – „Mantingoje“ gamybos technologėmis dirbančios sesės Evelina Grincevičienė ir Silvija Stučkienė.

„Mantinga“ nuotr./Sesės Evelina (kairėje) ir Silvija (dešinėje)
„Mantinga“ nuotr./Sesės Evelina (kairėje) ir Silvija (dešinėje)

„Nepriklausomai nuo kraujo ryšio įmonėje puoselėjame šeimynišką bendravimą su visais kolegomis. Galime ir susiginčyti, nesutikti su kito nuomone dėl kokio darbinio klausimo, bet esame lankstūs – įsiklausome į kito nuomonę, o po kelių minučių jau ir šypsomės, ieškome bendrų sprendimų – juk dirbame visi dėl vieno bendro tikslo“, – tikina S. Stučkienė, įmonėje dirbanti nuo 2016 metų.

Bendrumo netrūksta ir įvairiose darbuotojams skirtose veiklose – organizuojami įvairūs renginiai, mokymai, sudaroma galimybė kelti kompetencijas vykstant į komandiruotes kitose šalyse. Inicityviausi darbuotojai yra apdovanojami ir paskatinami. Darbuotojų vaikams kasmet organizuojamos vasaros stovyklos, o visiems Marijampolės moksleiviams – įvairūs konkursai.

„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“
„Mantinga“ nuotr./„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“

„Nors iššūkių šiame darbe netrūksta – technologo sąvoka per pastaruosius 5-6 metus gerokai išsiplėtė – labiausiai padeda dialogas ir tarpusavio supratimas. Dirbame ne vien sau – dirbame kartu su visais, kad visiems būtų geriau“, – teigia prie „Mantingos“ prieš daugiau nei 6 metus prisijungusi E.Grincevičienė.

Sesės gamybos technologės vienbalsiai tikina, kad vis dėlto įdomiausia šiame darbe yra galutinis rezultatas, kurio neretai tenka palaukti ir 6-7 valandas.

„Dirbant su didele pramonine linija, kur nuo ingredientų sudozavimo iki gaminio fasavimo, yra praktiškai vientisas automatizuotas procesas, neužtenka išmanyti tik technologinę ir technines dalis, reikia „jausti“ tešlą, įdėti į šį darbą širdies. Čia gimsta ir idėjos naujiems gaminiams, ir procesų patobulinimams, ne viskas pavyksta iš pirmo karto, bet labiausiai motyvuoja šalia dirbantys pozityvūs ir atsakingi žmonės, kurie iš tikrųjų stengiasi dėl aukščiausios gaminio kokybės“, – priduria S.Stučkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius