-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mantingos labdaros ir paramos fondas“: verslas turi atriekti duonos riekę geriems darbams

Paremti stokojančius ar prisidėti prie bendruomenių veiklos – toks verslo požiūris jau seniai nebestebina. Šį mėnesį jau 16-us veiklos metus minėsiančio „Mantingos labdaros ir paramos fondo“ įkūrėjo Klemenco Agento teigimu, kiekvieno verslo pareiga yra ieškoti būdų ne tik padėti tiems, kuriems reikalinga pagalba, bet ir inicijuoti visuomenei naudingus pokyčius.
Mantinga labdaros ir paramos fondo organizuojamos vaikų stovyklos
Mantinga labdaros ir paramos fondo organizuojamos vaikų stovyklos / Įmonės nuotr.

2007 m. įsteigtas labdaros ir paramos fondas daugiausiai dėmesio skiria dviem prioritetinėms sritims: pažangiems ir inovatyviems ugdymo metodams bei pokyčiams Marijampolės švietimo įstaigose, taip pat miesto ir bendruomenės veikloms.

„Tai yra mūsų, kaip inovatyvios ir kūrybiškos įmonės, įsipareigojimas bendruomenei bei Marijampolei – būti patikimu verslu, prisidėti prie visapusiškos gerovės kūrimo bei prireikus ištiesti pagalbos ranką. Ši verslo filosofija atsispindi ir mūsų labdaros bei paramos fondo veikloje“, – teigia K.Agentas.

Įmonės nuotr./Klemencas Agentas įteikia dovanas Marijampolės ligoninės Vaikų ligų skyriui
Įmonės nuotr./Klemencas Agentas įteikia dovanas Marijampolės ligoninės Vaikų ligų skyriui

Didžiausios duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojos Baltijos šalyse „Mantinga“ įkūrėjas dėl savo altruistiškos veiklos yra apdovanotas įvairiais Marijampolės apdovanojimais: K. Agentas yra Marijampolės garbės pilietis, jam įteiktas Šv.Jurgio ordinas bei kiti įvertinimai.

Išskirtinis dėmesys švietimui

Verslo skiriamą ypatingą dėmesį švietimui „Mantingos labdaros ir paramos fondo“ įkūrėjas K.Agentas apibūdina kaip vieną iš svarbiausių tikslų: „Laikomės filosofijos, kad švietimo įstaigos yra pamatai, nuo kurių prasideda kiekvieno žmogaus gyvenimo kelias. Nuo šių pamatų kokybės priklauso, kur mūsų jaunimas norės studijuoti ir dirbti. Tad investuodami į jų ateitį norime užauginti ne tik gerus darbuotojus, bet ir gerus žmones visai Lietuvai.“

Iki šiol „Mantingos labdaros ir paramos fondas“ Marijampolės švietimo įstaigoms jau yra padovanojęs įvairios įrangos: LEGO robotų konstruktorių komplektų, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms skirtų edukacinių bitučių-robotų „Bee-Bot“, lazerinių staklių, integruoto ugdymo vadovėlių, fizinio lavinimo pamokoms skirtų mažojo golfo įrangos komplektų, istorijos vadovėlių, naujų planšetinių kompiuterių ir kitų inovatyvių ugdymo priemonių.

Įmonės nuotr./Mantinga prisidėjo prie kompiuterinio raštingumo mokyklos LISPA įkūrimo
Įmonės nuotr./Mantinga prisidėjo prie kompiuterinio raštingumo mokyklos LISPA įkūrimo

„Norime, kad Marijampolės mokyklos nenusileistų Lietuvos didmiesčių švietimo įstaigoms, kad mūsų vaikai turėtų visas galimybes naudotis naujausiomis technologijomis ir siekti geresnių rezultatų“, – komentuoja fondo vadovė Žaneta Grašienė.

Pasak pašnekovės, pokyčių inicijavimas švietimo srityje apima kur kas ambicingesnius tikslus – tarp jų ir nuo šių metų rugsėjo 1-osios startuosianti progresinio verslumo ugdymo programa.
Sujungus jėgas kartu su Marijampolės savivaldybe įgyvendinamas projektas, kuris leis miestui būti pirmuoju Lietuvoje, kuriame visos mokyklos turės „Lietuvos Junior Achievement“ sukurtą verslumo ugdymo programą. Ji bus taikoma visų klasių moksleiviams – nuo priešmokyklinės klasės iki abiturientų.

Įmonės nuotr./Švietimas yra fondo prioritetas. Kairėje fondo vadovė Žaneta Grašienė
Įmonės nuotr./Švietimas yra fondo prioritetas. Kairėje fondo vadovė Žaneta Grašienė



Vasario mėnesį pagal programos metodiką buvo apmokyti 59 mokytojai iš skirtingų Marijampolės mokyklų. Sekančius mokymus organizuosime balandį ir birželį. Tikslas – kad visi mokytojai būtų pasiruošę ugdyti vaikus pagal progresinio verslumo ugdymo programą, kuri apima ne tik finansinį raštingumą, bet ir verslumui reikalingą lyderystės formavimą, tam tikrų kompetencijų, kaip viešasis kalbėjimas ar kūrybiškumas, lavinimą“, – sako Ž.Grašienė.

Įmonės nuotr./Vaikų tovyklos akimirka
Įmonės nuotr./Vaikų tovyklos akimirka

Įmonė skatina darbuotojų vaikus lankyti kompiuterinio raštingumo LISPA mokyklą ir įgauti robotikos bei programavimo žinių – kiekvieną mėnesį 70 vaikų gauna papildomą finansavimą būrelio išlaidoms padengti. Prie LISPA įkūrimo prisidėjo ir pati „Mantinga“, jos įkūrimui skyrusi ne tik finansinę paramą, bet ir veiklos pradžiai reikalingas konsultacijas. LISPA patalpose organizuojama ir dalis „Mantinga“ darbuotojų vaikams organizuojamų vasaros stovyklų veiklų.

Dėmesys aktualioms problemoms

„Mantinga“ veikla neatsiejama ir nuo nuolatinės paramos „Maisto bankui“ – nuo 2012 m. kiekvienais metais šiai organizacijai skiriama produkcijos daugiau nei už 100 tūkst. eurų.

„Kaip didžiausi duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojai esame itin suinteresuoti tvaresniu vartojimu – patys to laikomės ir skatiname kitus nešvaistyti dar tinkamų vartoti maisto produktų. Dėl šios priežasties tuos gaminius, kurie neatitinka išvaizdos, svorio ar kitų pardavimams skirtos produkcijos reikalavimų, tačiau vis dar yra tinkami vartoti, atiduodame „Maisto bankui“ bei kitoms organizacijoms. Taip pat įvairiais kepiniais paremiame ir švietimo, kultūros, meno, sporto ir kitus renginius“, – vardija Ž.Grašienė.

Pasak jos, neapsieinama ir be finansinės paramos – įvairioms veikloms kasmet skiriama daugiau kaip 100 tūkst. eurų, tačiau tokie netikėti įvykiai, kaip COVID-19 pandemija ar Rusijos karas Ukrainoje, koreguoja ne tik paramos planus, bet ir fondo biudžetą.

Įmonės nuotr./Parama Maisto bankui neatsiejama nuo Mantingos veiklos
Įmonės nuotr./Parama Maisto bankui neatsiejama nuo Mantingos veiklos

„Prasidėjus pandemijai kai kuriuos socialinius projektus teko pastumti į šalį, nes visas dėmesys buvo skiriamas pandemijos valdymui ir pagalbai Marijampolės ligoninei, nors tai nėra susiję su tiesiogine įmonės veikla. Skyrėme 95 tūkst. eurų paramą ir prisidėjome prie Marijampolės „Rotary“ klubo renkamos paramos, kad ligoninė galėtų įsigyti tuo metu itin reikalingą specialų rentgeno aparatą ir didelės tėkmės deguonies aparatą. Džiaugiamės, kad ši įranga yra naudojama ir šiuo metu, pandemijai atslūgus“, – sako „Mantingos labdaros ir paramos fondo“ vadovė.

Kaip dar vieną sveikatinimo iniciatyvą pašnekovė įvardina pernai Marijampolėje atidarytą skausmo gydymo kliniką, kurioje taikoma skausmo diagnostika, medikamentinis gydymas bei reikalingos procedūros lėtinį skausmą kenčiantiems žmonėms.

Vienas iš praėjusių metų „Mantinga“ prioritetų buvo pagalba Ukrainai ir nuo karo bėgantiems ukrainiečiams – skirta ne vien finansinė parama, bet ir dovanota produkcija, pabėgėliams reikalingi įvairūs daiktai.

Įmonės nuotr./Fondas aktyviai remia ukrainiečius
Įmonės nuotr./Fondas aktyviai remia ukrainiečius

„Tokiomis akimirkomis lengva pamatuoti ne vien savo, bet ir aplinkinių žmonių gerumą, atsidavimą bei ryžtą padėti tiems, kuriems tuo metu labiausiai reikia. Didžiuojamės kiekvienu darbuotoju, kuris prisidėjo prie paramos ukrainiečiams, ėjo savanoriauti į pabėgėlių centrus bei prisijungė prie „Maisto banko“, Marijampolės savivaldybės organizuojamos pagalbos nuo karo bėgantiems žmonėms“, – džiaugiasi Ž.Grašienė.

Pasak pašnekovės, žmonių noras padėti itin sustiprėjo pastaraisiais metais, vis daugiau darbuotojų įsitraukia į „Mantinga“ organizuojamas veiklas bei socialinės atsakomybės projektus: „Įsitraukimas į bendruomenei reikalingas veiklas atspindi ne tik veikiančias įmonės vertybes, kuriomis vadovaujamės kasdienėje veikloje, bet ir supratimą, kad padėdami kitiems mes tarsi atriekiame duonos riekę jos stokojantiems, o dalintis gerumu visada yra gera.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius