Mediniai papuošalai: mados pasaulyje pučia natūralumo „vėjai“

Tinkamai priderinti aksesuarai net pačiam paprasčiausiam rūbų deriniui suteikia šarmo ir leidžia drąsiai pasirodyti viešumoje kelias dienas iš eilės vilkint tą pačią eilutę. Tiesa, vyraujančios papuošalų mados ir neretai pagal vieną kurpalį gaminami aksesuarai pradeda kelti galvos skausmą ieškantiems išskirtinumo: turi arba rinktis tai, kas dar nespėjo išpopuliarėti, arba susitaikyti su mintimi, jog teks plaukti pasroviui (juk grožis reikalauja aukų, ar ne?). Mediniai papuošalai – kompromisas, suderinantis išskirtinumo bei estetikos poreikį.
Medis
Medis / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Stilius Mediena

Kodėl mediniai papuošalai sparčiai populiarėja?

Jei mediniai papuošalai asocijuojasi vien su mediniais karoliais, kuriais pasipuošia pensininkės, eidamos į bažnyčias, metas pasidomėti šiandieninėmis mados aktualijomis. Mediniai aksesuarai tokie kaip mediniai laikrodžiai, mediniai akiniai sulaukia vis didesnio dėmesio asmenų, vertinančių natūralumą bei išskirtinumą. Kur slypi iš medienos gaminamų papuošalų paslaptis?

Originalūs

Kaklą smaugiantys chokeriai, pūstelėjus atitinkamiems mados vėjams, tapo tiesiog must have daiktu kiekvienos save gerbiančios paauglės papuošalų dėžutėje, tuo tarpu mediniai aksesuarai sutinkami gerokai rečiau. Būtent dėl šios priežasties juos mėgsta asmenys, vertinantys originalų bei „išieškotą“ stilių. Negana to, išskirtinė ir pati medžio tekstūra. Skirsis net ir identiško modelio laikrodžių ciferblato ar akinių rėmelių atspalvis, medienos ornamentas ir panašiai.

Natūralūs ir ekologiški

Dažno iš mūsų gyvenime ekologija užima vis svarbesnę vietą. Jei viską darome ekologiškai, kodėl mūsų stilius turėtų būti išimtis? Mediniai papuošalai gali būti gaminami iš nebetinkamos naudoti medienos (pavyzdžiui senų baldų), jie nesunkiai atnaujinami (gali būti lakuojami), o, išėję į užtarnautą poilsį (netekę estetinės išvaizdo), nepadarys jokios žalos gamtai. Pasigirsta nuomonių, jog mediniai papuošalai netgi turi gydomųjų galių. Su tuo galime nesutikti, tačiau prieštarauti faktui, jog mediena, tiesiogiai sąveikaujanti su kūnu, sukelia kur kas malonesnius jausmus nei metalas, tikrai negalima.

Stilingi

Net tie minėti mediniai močiutės karoliai šiandien gali atrodyti stilingai, tereikia tinkamai parinkti formą, dydį, spalvą. Nagingų meistrų rankose gimstantys subtilūs akinių rėmeliai, laikrodžiai, apyrankės ar net „varlytės“ papildo garderobą ir tikrai nelieka nepastebėti.

Prie ko dera mediniai papuošalai?

Aišku, įsigiję medinius papuošalus, savaime stilingi netapsite – teks šiuos priderinti prie aprangos.

  • Mediniai akiniai, laikrodžiai „draugauja“su tokiomis natūraliomis medžiagomis kaip linas, medvilnė, vilna, tačiau gali būti derinami ir prie kitų mėgstamų rūbų.
  • Vyrai, įsigiję medinę varlytę, akinius ar laikrodį, šiuos gali nešioti kaip įprastus aksesuarus (aišku, su padidėjusiu dėmesiu teks taikytis, bet tai tik dėl to, jog atrodysite išskirtinai stilingi).
  • Nesvarbu, kokį papuošalą išsirinksite, būtina išlaikyti saiką. Net jei įsimylėjote medinius aksesuarus, užteks vienos detalės (akinių, apyrankės, laikrodžio ir panašiai), trauksiančios – neapsikarstykite nuo galvos iki kojų.

Gaminant aksesuarus, gali būti naudojama vien mediena arba ši derinama su tokiomis medžiagomis kaip stiklas, gintaras bei taurieji metalai. Tad pasirinkimas išties platus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius