Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„MG valda“ inicijuoja viešą projekto „Užupio krantinės“ aptarimą

„MG valda“, įgyvendinanti pramoninės teritorijos konversijos projektą „Užupio krantinės“ Polocko gatvėje, sulaukusio gyventojų prieštaravimų, inicijuoja viešą projekto aptarimą. Kaip informuoja įmonė, į aptarimą ketinama įtraukti nepriklausomus paveldosaugos, architektūros, teisės specialistus, taip pat kviečiama į procesą įsitraukti visuomenę.
Šarūnas Birutis pasižvalgė po Užupį
Šarūnas Birutis pasižvalgė po Užupį / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pastaruoju metu kilo diskusijos dėl „Užupio krantinių“ projekto sprendinių. Minimose diskusijose kol kas aktyviai dalyvauja tik keli tiesiogiai su statybomis susiję asmenys – aplinkinių namų ir teritorijų gyventojai, turto savininkai, turintys ir tiesioginių asmeninių interesų dėl vienų ar kitų plėtojamo projekto sprendinių

Siekiant proceso skaidrumo UAB „MG valda“ rugsėjo pradžioje kreipėsi į VŠĮ „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūrą“, kaip į nešališką ir nepriklausomą organizaciją, atsakingą už Vilniaus senamiesčio teritorijoje ir jos apsauginėje zonoje vykstančių procesų priežiūrą ir viešinimą“, – rašoma „MG Valdos“ pranešime.

Kadangi vienas iš pagrindinių „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros“ tikslų yra skatinti sąmoningumą ir domėjimąsi Vilniaus senamiesčio vertybėmis, jų išsaugojimo būdais, o taip pat siekti pusiausvyros tarp plėtros ir paveldo apsaugos bei užtikrinti dialogą su visuomene senamiesčio tema, agentūrai pateiktas prašymas inicijuoti viešą projekto „Užupio krantinės“ aptarimą. 

„MG Valda“ teigia norinti, kad diskusijoje dalyvautų platesnis ratas profesionalų, atsakingų už miesto plėtrą ir paveldo apsaugą: paveldosaugos specialistai, architektai, archeologai, urbanistai, paveldo teisės specialistai, kiti ekspertai. Be to, siekiama, kad į diskusiją įsitrauktų ir plačioji visuomenė.

Šiuo metu „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra“ rengia diskusijos programą, apie diskusijos datą visuomenė ir ekspertai bus informuoti viešai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje