-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miškotvarkos paslaugos – operatyviai ir profesionaliai

UAB „Miškų projektai“ - miškų supirkimu, prekyba malkomis, miškotvarkos projektų ruošimu, medienos pirkimu ir pardavimu, miškų kirtimu ir tvarkymu, miškininkyste, miško pirkimu su žeme, miško pirkimu iškirtimui užsiimanti įmonė. Dirbdama kokybiškai, profesionaliai, turėdama ilgametę darbo patirtį ir begales teigiamų klientų atsiliepimų, įmonė užtikrina veržliai, energingai ir tiksliai atliekamą darbą. UAB „Miškų projektai“ perką įvairių rūšių mišką: brandų, jauną, iškirstą bei po tarpinių kirtimų.
Pušys
Pušys / Shutterstock nuotr.

Įmonė taip pat teikia tokias miškotvarkos paslaugas kaip konsultacijos, projektų rengimas, sanitariniai, atrankiniai, kirtimai, miško tvarkymas, kirtaviečių želdinimas, prekyba apvalia mediena, malkomis, skubiai įvertina mišką, paruošia mišką kirtimui ar ištraukimui ir pan. Taip pat „Miškų projektai“ perka mišką, su žeme ar be jos. Taigi, jei nusprendėte, jog parduodate mišką, įmonė jums gali pasiūlyti itin palankias kainas ir kokybiškas, greitas paslaugas. Miško kaina priklauso nuo daug kriterijų, tokių kaip miško kategorija, vietovė, buveinė, privažiavimai. Taip pat kainą nulemia medienos rūšis, kokybė, tūris. Prieš perkant mišką, į jį visuomet atvyksta įmonės darbuotojai ir atlikę patikrą, jį įvertina. Dera paminėti, jog viena pagrindinių kainą nulemiančių veiksnių yra miško nauda. Jeigu iš miško naudos galima gauti labai greitai, jo kaina kyla. Visuomet atsižvelgiama į miško būklę, amžių, tankumą ir kitus kriterijus, nuo kurių priklauso kaip greitai mišką ar tam tikrą jo kiekį galima kirsti. Didelis dėmesys yra kreipiamas į medžius, kurie auga miške. Ar tai lapuočiai, spygliuočiai, ar mišrus miškas. Spygliuočių ir lapuočių medžių medienos supirkimo kaina yra skirtinga. Taip pat kai kuriuose miškuose yra tam tikrų kirtimo ar kitų apribojimų. Taigi, tiek prieš perkant, tiek pardudant mišką, būtina atsižvelgti į visus veiksnius, nulemiančius jo kainą.

Jeigu yra norima mišką iškirsti, būtina turėti miškotvarkos projektą. Tai – dokumentas su jame įrašytais terminais, per kurio laikotarpį iškirstas miškas turi būti atkurtas. Taip pat dokumente yra surašomas augančių medžių skaičius, rūšys, tūris, miško kirtimo etapai. Dažniausiai tokio projekto trukmė priklauso nuo miško ploto. 10ha miško ploto projektas įprastai trunka 10 metų, jei miško dydis mažesnis – 20 metų. Norint paruošti projektą yra būtina turėti miško nuosavybės teisę patvirtinančius dokumentus, asmens tapatybę liudijantį dokumentą, žemės sklypo registracijos pažymą. Tokio projekto kainą nulemia miško plotas ir tokie kriterijai, kaip esantys aplinkiniai miškai yra prižiūrimi. Kiekvieną miškotvarkos projektą kontroliuoja vastybė. Yra vertinama atliktų darbų kokybė, tvirtinami miškotvarkos projektai, prižiūrimas miško iškirtimo procesas, stebima, ar eksploatacija neprieštarauja Lietuvos Respublikos teisės aktams. Neturint miškotvarkos projekto leidžiama kirsti miškus, kurių plotas nesiekia 3ha. Jeigu miškas yra bent vienu hektaru didesnis – būtina turėti miškotvarkos projektą. Miško kirtimas be leidimo gali užtraukti baudą.

Prekyba malkomis – dar viena „Miškų projektų“ teikiama paslauga. Malkos įprastai būna apie 3 metrų ilgio, o siūlomos šių medžių žaliavų rūšys: beržo, ąžuolo, uosio, juodalksnio, alksnio, įvairių lapuočių. Norint sužinoti tikslų šiuo metu įmonės siūlomą žaliavų asortimentą, rekomenduojama kreiptis elektroniniu paštu ar telefonu. Kiekvienos rūšies malkos pasižymi skirtingomis savybėmis ir išskiriamu šilumos kiekiu. Yra skiriamos trys kaitrumo grupės. Pirmajai priklauso beržo, ąžuolo ir uosio malkos. Ši mediena išskiria daugiausiai šilumos. Todėl jeigu ieškote medienos, kuri geriausiai sušildytų patalpas, rekomenduojamos būtent šios žaliavos, kurios namuose greitai pasiekia reikiamą temperatūrą. Antrąjai kaitrumo grupei priskiriamos juodalksnio malkos. Ši žaliava dažnai taip pat pasirenkama namų apšildinimui, tačiau nuo pirmos kaitrumo grupės išskiriamu šilumos kiekiu šiek tiek skiriasi. Trečiajai kaitrumo grupei priklauso liepos, baltalksnio mediena. Norint pasiekti reikiamą šilumos kiekį ir sėkmingai apšiltinti namus, naudojant šias žaliavas, reikės sunaudoti kur kas didesnį malkų kiekį negu naudojant pirmai kaitrumo grupei priskiriamas malkas.

Taigi, UAB „Miškų projektai“, vykdydami įvairias miškotvarkos paslaugas, užtikrina kokybiškai, greitai atliekamas paslaugas ir jų kokybę už priimtiną kainą. Turint bet kokių klausimų rekomenduojama kreiptis į įmonę užpildant užklausos formą tinklapyje, telefonu ar elektroniniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius