-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja socialinė švietimo iniciatyva moksleivius supažindins su inovacijomis versle

Viešbutyje „Panorama“ įvykusios konferencijos „Švietimas ir verslas: inovacijų link“ metu pristatyta tokiu pat pavadinimu Lietuvoje startuojanti nauja socialinė švietimo iniciatyva. Iniciatyva skirta supažindinti moksleivius su versle taikomomis inovacijomis ir ugdyti gilesnį jaunosios kartos supratimą apie įmonėse vykstančius technologinius procesus.
Konferencija „Švietimas ir verslas: inovacijų link“
Konferencija „Švietimas ir verslas: inovacijų link“ / Projekto partnerio nuotr.

Tai pirmasis tokio tipo projektas Lietuvoje, kuris nėra finansuojamas nei Lietuvos biudžeto, nei ES lėšomis, o tik jame dalyvaujančių privataus verslo atstovų, švietimo ekspertų ir švietimo įstaigų specialistų skiriamu laiku ir įdedamu įdirbiu. Kaip teigia iniciatyvą inicijuojančios VšĮ „Inovacijų tinklas“ vadovė Inesa Girštautienė, mokyklose svarbu įgyti ne tik teorinių žinių, bet ir turėti kuo daugiau praktinės patirties, suprasti, kuo gyvena verslas, kokių kompetencijų reikia norint dirbti technologijų srityje.

„Ši iniciatyva prisidės prie mokyklinio ugdymo kokybės gerinimo ir supažindins moksleivius su realiais verslo ir inovacijų iššūkiais. Pagal mūsų parengtus mokymo modelius klasės užsiims projektine veikla ir kūrybinėmis dirbtuvėmis, kurių metu moksleiviai analizuos technologijų veikimą, jų panaudojimo galimybes ir drauge su mokytojais bei verslo atstovais diskutuos apie įmonėse veikiančias inovacijas, jų apjungimą. Kad paskatintume gilesnį moksleivių mąstymą, paruošėme užduotis, per kurias jie turės spręsti konkrečias problemas ir priimti sprendimus“, – pasakoja ji.

„Švietimas ir verslas: inovacijų link“ iniciatyvos pirmajame etape iš viso dalyvauja dešimt mokyklų ir septyni verslo atstovai, tarp kurių „Samsung Electronics Baltics“, „Microsoft Lietuva“, „Art 21“, „Militera“, „Proftools“ ir kitos su inovatyvia technika dirbančios bendrovės. Jos moksleiviams siūlys tokias temas kaip dirbtinis intelektas, robotų ir mechatronikos panaudojimas darbo procesų palengvinime, išmaniosios sujungtos energijos sistemų veikimas ir pan.

„Kad užsiėmimų medžiaga būtų lengvai prieinama ir turėtų tęstinumą, drauge su projekto partneriais „Microsoft Lietuva“ pateiksime specialią elektroninę platformą. Joje patalpinsime iniciatyvoje dalyvaujančių bendrovių pristatytų inovacijų aprašymus. Taip užtikrinsime galimybę žingeidesniems moksleiviams gauti visą reikiamą informaciją, geriau susipažinti su ja“, – sako I. Girštautienė.

Iniciatyvai įgyvendinti ruoštasi beveik metus, planuojama, kad pirmuoju etapu moksleiviams bus pristatytos 3–4 integruotos pamokos ir kūrybinės dirbtuvės. „Analizuodami darbą su moksleiviais ir pamokų rezultatus išsiaiškinsime, kokie dalykai ir veiklos yra įdomesnės, koks įsitraukimas, grįžtamasis ryšys. Jei moksleiviai susidomės tokiais mokymo būdais ir bus aktyvūs, socialinę iniciatyvą tęsime ir kitais mokslo metais“, – planais dalinasi projekto iniciatorė.

Socialine iniciatyva džiaugiasi ir konferencijoje dalyvavęs Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Marius Ablačinskas. „Smagu, kad Lietuvoje vis daugėja iniciatyvų, į kurias įsitraukia ne tik švietimo įstaigos, bet ir didelės, inovacijų pasaulyje reikšmingos bendrovės. Integruotų pamokų metu moksleiviai galės užduoti klausimus savo srities specialistams ir technologams bei išsiaiškinti visus įmonėse vykstančių procesų niuansus. Labai svarbu, kad mokyklos neatsiliktų nuo naujausių tendencijų ir kuo ankstesniame amžiuje leistų moksleiviams geriau suprasti, kaip dirba verslai ir skirtingų profesijų atstovai. Manau, kad tai be galo naudinga patirtis, kuri gali duoti pagrindą ateities perspektyvoms“, – teigia jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius