Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja tendencija – lietuviai vis dažniau renkasi aktyvias atostogas

Vietoje tingaus gulėjimo prie baseino prabangiame kurorte – savaitė prakaito liejimo ir motyvacinių paskaitų su sporto pasaulio profesionalais. Tokią suaugusiųjų sporto stovyklą organizuojanti „Sporto biržos“ įkūrėja, trenerės licenziją turinti televizijos laidų vedėja Vlada Musvydaitė stebisi pakitusiu žmonių mąstymu. Į stovyklą aktyviai registruojasi žmonės iš visos Lietuvos – nuo jaunuolių iki garbingus jubiliejus atšventusių ir kitokio, aktyvaus bei kokybiško poilsio ieškančių žmonių.
Pora.
Aktyvus laisvalaikis / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Prienai
Vlada Musvydaitė / Asmeninio archyvo nuotr.
Vlada Musvydaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Suaugusiųjų sporto stovyklą organizuojame jau ne pirmus metus. Jeigu anksčiau į stovyklą rinkdavosi jaunesnio amžiaus žmonės, tai dabar amžiaus vidurkis žymiai padidėjo. Ir tai mane labai džiugina.

Mano pačios tėvai, buvę bėgikai, aktyviai sportuoja. Jie taip pat dalyvaus stovykloje, todėl neabejoju, kad ras bendraminčių, su kuriais galės pasidalinti savo patirtimi ir, žinoma, išsivežti iš stovyklos ne tik naujų įspūdžių, net ir naudingų žinių bei įpročių“, – sako V.Musvydaitė.

SOS suaugusiųjų sporto stovyklos, kuri vyks Prienuose esančiame Harmony Park, dienotvarkė suplanuota valandų tikslumu. 6 dienas jos dalyviai gyvens prižiūrimi „Sporto biržos“ mitybos specialisto Artūro Sujetos bei sporto medicinos gydytojo Kęstučio Linkaus.

„Kiekvieną dieną žmones supažindinsime vis su kita sporto šaka, kurią pristatys profesionalūs sportininkai ir treneriai. Norime, kad treniruotės būtų ne tik kuo įvairiapusiškesnės, bet ir motyvuotų, įkvėptų ir paliktų įspūdį. Tikriausiai kiekvienas sutiks – kai sportuoti yra įdomu ir smagu, tai tampa ne prievole ar bausme, o didžiausiu malonumu“, – įsitikinusi V.Musvydaitė.

Kiekvieną dieną žmones supažindinsime vis su kita sporto šaka, kurią pristatys profesionalūs sportininkai ir treneriai

Stovykloje lankysis ir pažintines treniruotes stovyklos dalyviams ves pasaulio čempionas, neseniai Lietuvos rekordą mindamas iš Klaipėdos į Vilnių pasiekęs dviratininkas Tomas Vaitkus, charizmatiški kalanetikos, šokių, jėgos ir profesionalūs bendro fizinio paruošimo treniruotes vedantys treneriai.

Kiekvieną dieną stovykloje lankysis lektoriai bei sveikos gyvensenos specialistai, kurie ves paskaitas ir teiks įvairias konsultacijas. Paskaitą apie tai, kaip gyvenimą pakeitė alkoholio atsisakymas skaitys ypač efektyvią treniruočių programą „Insanity“ vedantis treneris Ignas Bakėjus.

„Per šešias dienas išbandysime daugybę sporto šakų – nuo paprasto bėgimo, visiems įprasto tinklinio iki irstymosi stovint ant specialių irklenčių, atpalaiduojančios gimnastikos ar flamenko šokio judesių mokymosi. Stovyklos dalyvius stuburo ir pėdų klausimais konsultuos patyrusi pediatrė, motyvacinius susitikimu rengs žinomi sporto pasaulio atstovai“, – pasakoja stovyklos organizatorė.

Viena iš stovyklos viešnių – psichologė Aistė Jasaitytė-Čeburiak susitikimo su dalyviais metu diskutuos apie būdus, kaip įveikti stresą ir išmokti įsiklausyti į savo kūną.

Kiekvieną dieną stovykloje lankysis lektoriai bei sveikos gyvensenos specialistai, kurie ves paskaitas ir teiks įvairias konsultacijas

„Savaitę ištrūkti iš rutinos ir gyventi kitokiu ritmu, prižiūrint specialistams, nuostabioje aplinkoje ir su būriu bendraminčių – puikiausias atostogų scenarijus.

Atostogas daugelis supranta kaip pasyvų veiksmą, tačiau labai daug žmonių dirba sėdimą darbą, todėl aktyvios atostogos daugeliui gali būti labai naudingos ir kūnui, ir dvasinei savijautai“, – neabejoja A.Jasaitytė Čeburiak.

Dar viena pramoga stovyklos dalyviams – dviratininko ir lenktynininko dvikova. Automobilių sporto atstovas Dainius Matijošaitis po nuotaikingo renginio dalyvaus susitikime, kuriame papasakos, kaip siekti tikslų ir įveiki kliūtis.

„Tiesą sakant, jau nepamenu atostogų, praleistų gulint prie baseino. Žiemą visuomet stengiuosi bent savaitę išvykti paslidinėti, vasarą mėgstu keliauti su draugais parašiutininkais.

Dalyvius suskirstysime į skirtingas grupes, juos nuolat stebės, konsultuos ir pažangą fiksuos specialistai

Kuo aktyvesnis savaitgalis ar atostogos, tuo geriau jaučiuosi. Kūnui pailsėti po fizinio krūvio puikiausiai užtenka kokybiško miego. Džiugu, kad vis daugiau žmonių atranda aktyvių atostogų naudą“, – sako į stovyklą užsuksiantis D.Matijošaitis.

Savaitės sporto ritmu nekantriai laukiančios V.Musvydaitės tikslas yra parodyti žmonėms, kad aktyvus gyvenimo būdas yra pats efektyviausias būdas išlikti jauniems, sveikiems ir laimingiems.

„Pati dažniausiai sportuoju du kartus per savaitę ir to visiškai užtenka. Į stovyklą susirinks įvairiausio amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonės, neversime jų visų sportuoti vienodu intensyvumu.

Dalyvius suskirstysime į skirtingas grupes, juos nuolat stebės, konsultuos ir pažangą fiksuos specialistai. Garantuoju, kad po šios savaitės stovyklos daugelis pakeis ne tik savo mąstymą, bet ir įpročius. Tai – puikiausia metų dovana sau“, – neabejoja V.Musvydaitė.

SOS suaugusiųjų stovykla prasidės liepos 19 dieną, sekmadienį, o duris užvers 25 dieną, šeštadienį. Tie, kurie negali skirti savaitės poilsiui, tačiau susidomėjo stovykloje vyksiančiomis veiklomis, paskaitomis ar susitikimais su specialistais, kviečiami atvykti pasirinktomis dienomis ar prie dalyvių prisijungti tik savaitgalį. Išsamią renginio programą galima rasti čia: http://sportobirza.lt/renginiai.

Projekto partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius