-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujas formatas verslo konferencijų rinkoje: nusprendė būti kitokie

Lietuvoje per metus įvyksta daugybė verslui skirtų konferencijų. Nors atrodytų, kad rinka šiuo metu perpildyta, o konferencijų dalyvių niekuo nebenustebinsi, tačiau iš tiesų situacija yra kiek kitokia. Turint gerą idėją ir įdėjus šiek tiek nuoširdaus darbo, galima nustebinti net daug ko mačiusius.
Verslo konferencija
Verslo konferencija / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

Konferencijų daug, bet ar tikrai jos patenkina svarbiausius verslo poreikius? Šį klausimą kelia nuotolinių mokymų platformos Verslokursai.lt įkūrėjas ir vadovas Augutis Kučinskas.

Beveik visas konferencijas būtų galima suskirstyti į tris kategorijas: inovacijų ir technologijų, specializuotos bei motyvacinės.

„Iš tiesų, situacijai apibūdinti labai tiktų kažkada R.Bransono išsakyta mintis: „Kokio blogumo turi būti tavo teikiama paslauga, kad tavo klientas taptų tavo konkurentu?“ Šiuo atveju galbūt šiek tiek hiperbolizuoju, tačiau dabar konferencijos tikrai gana vienodos. Lankomės daugybėje edukacinių verslo renginių. Pernai jų aplankėme daugiau nei 20. Ir galiu pasakyti, kad konferencijų, kurios būtų ne tik įdomios, bet ir naudingos – vienetai.“

Išsamiau paanalizavus rinką, iš tiesų galima pastebėti ryškius pasikartojimus. Beveik visas konferencijas būtų galima suskirstyti į tris kategorijas: inovacijų ir technologijų, specializuotos bei motyvacinės. Vienose jų daugiausia kalbama apie naujausias technologijas (3D spausdintuvus, dirbtinį intelektą, robotus ir kitus inovatyvius sprendimus), kitose aptariamos specifinės verslo srities (pardavimų, rinkodaros, apskaitos ir pan.) naujienos, o trečios skirtos gerai praleisti laiką, pasisemti įkvėpimo.

Galima pastebėti ir tai, kad nesvarbu kuriai kategorijai priskirsime konferenciją, beveik kiekvienoje išgirsime bent kelias sėkmės istorijas. Šiuo metu tai tarsi populiariausias pranešimo žanras konferencijų kontekste, tačiau kyla klausimas, kokias realias verslo problemas tokios konferencijos sprendžia?

123RF.com nuotr./Konferencija
123RF.com nuotr./Konferencija

Verslokursai.lt komanda praėjusiais metais apklausė daugiau nei 100 verslininkų iš visos Lietuvos. Atsakymai tendencingi – apklausoje dalyvavę įmonių savininkai ir vadovai teigia, kad konferencijose jie nori dviejų dalykų: gauti kasdienėje veikloje pritaikomų žinių – konkrečių įrankių – ir surasti naudingų kontaktų. Na, ir greta to, gerai praleisti laiką. Tą patį patvirtina ir konferencijose kalbinti nuolatiniai tokių renginių dalyviai: „Nors dažnai iškart po renginio dalyviai sako, kad konferencija buvo įdomi ir naudinga, bet po kurio laiko tų pačių dalyvių paklausus, ar pavyko kažkaip pritaikyti konferencijoje gautas žinias, dažniausiai sulaukiu atsakymo, kad jie ne tik nepritaikė gautos informacijos, bet ir apskritai sunkiai pamena, apie ką tame verslo renginyje buvo kalbėta.“, – teigia A.Kučinskas.

Aktyviai mokymų rinkoje veikiantis verslininkas sako, kad jau septynerius metus mokymų organizavimas yra jo pagrindinė veikla. „Verslo specifika tokia, kad tenka daug bendrauti su įvairiais lektoriais ir mokymų organizatoriais. Daugelis jų patvirtina, kad mokymų dalyviai prašo konkrečių praktinių įrankių, kuriuos galėtų panaudoti savo darbe.“

Dėl šios priežasties A.Kučinskas kartu su komanda ėmėsi organizuoti didžiausią praktinę konferenciją Lietuvoje „Business Tools 2018“. „Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje veiklą vykdo daugiau nei 100 000 įmonių. Dauguma jų smulkios. Praktiniai įrankiai, pvz.: kainos nustatymo mechanizmas ar rinkodaros planas ant vieno lapo, kuriais konferencijoje dalinsis pranešėjai, labai palengvins daugumos įmonių veiklą. Kadangi ir patys esam smulkus verslas, temas ir įrankius konferencijai „Business Tools 2018“ rinkome labai kruopščiai. Džiaugiamės, kad konferencijos idėja patikėjo tokie rėmėjai kaip Swedbank ar Versli Lietuva.“

Verslininkų apklausa parodė, kad daugiausia sunkumų verslui kelia nesistematizuoti verslo procesai, stringantys pardavimai, darbuotojų pritraukimas, derybų proceso valdymas ir neefektyvus laiko panaudojimas. Tai atrodo sunkiai išsprendžiamos problemos, tačiau yra žmonių, kurių darbas – kasdien spręsti šias problemas. Jie turi tam reikiamų įrankių. Tai – lektoriai konsultantai, kurie savo patirtimi dalinsis konferencijoje „Business Tools 2018“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius