Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujovė Europoje – išmanusis nuotekų valymo įrenginys

Lietuvos ir užsienio rinkose dirbanti UAB „Traidenis“ pristato rinkai naujovę – nuotolinio duomenų perdavimo sistemą (NDPS) mažiems nuotekų valymo įrenginiams. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Sigito Leonavičiaus, naujoji NDPS sistema – tai telemetrinė kontrolės sistema, skirta nuotekų valymo įrenginio veikimui stebėti ir valdyti bei signalizuoti pakitus jo parametrams, atsiradus nesklandumams.
Naujovė Europoje – išmanusis nuotekų valymo įrenginys.
Naujovė Europoje – išmanusis nuotekų valymo įrenginys.

Naujoji NDPS sistema yra jutiklių, valdiklio, modemo ir programinės įrangos sistema, montuojama į standartinį nuotekų valymo įrenginį. Į kiekvieną valymo įrenginio prietaisą įmontuojami jutikliai, fiksuojantys parametrų pokyčius ir perduodantys juos į valdiklį, o šis – į modemą. Modemas nuotoliniu būdu perduoda duomenis į šeimininko mobilųjį telefoną ar kompiuterį bei į gamintojo duomenų apdorojimo centrą, kur programinė įranga juos susistemina, apdoroja ir valdo valymo įrenginį. Jei yra sudaryta priežiūros sutartis, sistema gali perduoti duomenis  ir aptarnaujančiam operatoriui.

Kad ir kokiame pasaulio krašte būtų nuotekų valymo įrenginio savininkas, jis visada galės būti ramus dėl jo veikimo.

Kad ir kokiame pasaulio krašte būtų nuotekų valymo įrenginio savininkas, jis visada galės būti ramus dėl jo veikimo. NDPS sistema automatiniu būdu visiškai valdo orapūtės ir aeracinės sistemos darbą, leidžia reguliuoti dumblo koncentraciją, nuotekų ištekėjimą į infiltracinį lauką (operatorius gali matyti, ar susidarė patvanka), perteklinio dumblo šalinimą bei paties valymo įrenginio ir orapūtės saugumą. Tai aktualu vagysčių atvejais, ypač kai valymo įrenginys yra ne nuolat gyvenamoje vietoje, o, tarkime, kaimo sodyboje. Jei kas sugalvotų įrenginį paliesti, jo savininkas ar operatorius iškart gautų signalą. Be to, jei vagystė vis dėlto įvyktų, programinė įranga išlaikytų prietaisų veikimo istoriją, kurią būtų galima peržiūrėti kompiuteryje. Padedant naujajai išmaniajai funkcijai įrenginys gali būti nuolat stebimas, tai palengvina vartotojui jį eksploatuoti. Programinė įranga leidžia matyti išmaniajame  mobiliajame telefone  arba kompiuteryje, kaip šis įrenginys veikia dabar, šiuo metu. Kartu šį veikimą stebi ir „Traidenio“ specialistai.

NDPS sistema leidžia vykdyti ne tik kontrolę, bet ir prevenciją. Tarkime, užsikimšus infiltraciniam laukui, užšalus ištekėjimo vamzdžiui ar įlindus gyvūnui įrenginyje iškart pakyla vandens lygis. Jam pakilus vos 3 cm bus gautas signalas. Gavus signalą apie incidentą ar gedimą galima imtis veiksmų, kol dar neatsirado neigiamų padarinių, ir išvengti avarijos. „Traidenio“ specialistai paskaičiavo, kad NDPS sistema atsiperka sugedus vos kartą. NDPS sistema leidžia apsisaugoti ir nuo priežiūros darbuotojų nesąžiningumo. Tarkime, jei bus pateikta sąskaita už neatliktus darbus ar nepakeistas detales, vartotojas savo mobiliuoju telefonu galės pasitikrinti, kokie buvo atlikti darbai. Taigi jis nebus apgautas.

nuotolinė sistema.
 
nuotolinė sistema.

Jei kliento name jau yra įdiegtos išmaniosios technologijos, tai NDPS sistemą galima integruoti į esamą nuotekų valymo įrenginio sistemą. Kitais atvejais nuotekų valymo įrenginio NDPS sistema gali tapti tuo centru, per kurį bus galima valdyti kitus namo įrenginius ar prietaisus, pavyzdžiui, kiemo ir garažo vartus, apšvietimo, saugumo sistemas. Bendrovės „Traidenis“ klientams, įsirengusiems nuotekų valymo įrenginius gerokai anksčiau, reikėtų žinoti, kad NDPS sistemą galima bet kada  prijungti prie senojo įrenginio ir paversti jį šiuolaikišku.

Buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginio eksploatacijos kaštus galima sumažinti ne tik įdiegus NDPS sistemą bet ir perteklinį dumblą šalinant į dumblo tankintuvą  (tuomet jį išvežti užtenka tik kartą per 3-5 metus). 

UAB „Traidenis“ gaminami buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginiai yra vieni pirmųjų mažųjų įrenginių, į kuriuos įdiegtas visas telemetrinis valdymas. Tuo jie skiriasi nuo visų kitų šiuo metu esančių rinkoje, o pažangi įmonė ir toliau išlaiko rinkos lyderės pozicijas regione.

Inovaciniai technologiniai, inžineriniai sprendimai ir jų suderinamumas – geriausias įmonės gaminių kokybės įrodymas, įvertintas Nacionaliniu kokybės prizu, Inovacijų prizu ir kt. Visa tai įpareigoja UAB „Traidenis“ ir toliau investuoti į mokslą, žinias ir kurti inovacijas.

Su naujovėmis bus galima susipažinti parodoje „Resta“ š. m. balandžio 22-25 d. Kiekvienas lankytojas, užsukęs į „Traidenio“  paviljoną,  taip pat galės susipažinti su plačiu gaminamos produkcijos  asortimentu: naftos gaudyklėmis,  nuotekų siurblinėmis,  įvairios paskirties stiklaplasčio talpyklomis, surenkamomis talpomis ir kt. produkcija.  Bendrovės specialistai atsakys į visus rūpimus klausimus. Čia pat bus galima užsisakyti reikalingą gaminį.

www.traidenis.com

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius