Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujų batų medžioklės ypatumai

Kiekvieną pavasarį būna laikotarpis, kai žieminiai batai jau nugrūsti į spintos gilumą, o autis lengvus vasarinius batelius draudžia savisaugos instinktas ir termometro stulpelis. Batų pardavėjai trina rankomis – pirkėjai iš lentynų šluote šluoja naujas pavasario ir vasaros batų kolekcijas. Ne išimtis ir aš – savaitgalį leidausi į naujų batų medžioklę.
Temos: 2 Prekyba Avalynė

Žinoma, kiekvienoje medžioklėje reikia pasirinkti, kokio kalibro šoviniais bus šaudoma. Po diskusijų su antra puse nutariau, kad batams galiu išleisti 30–40 Eur, o jei pavyks rasti „labai labai“ variantą, nebus gaila pakloti ir penkiasdešimtinę.

Pagrindiniai reikalavimai naujiems batams – kad būtų tinkami ir pakankamai oficialiam darbui, ir po darbo su draugais išeiti į miestą. Kitaip tariant, vadinamosios „lakierkos“ ir sportiniai bateliai iš sąrašo iškrenta. Dairysiuosi dailių odinių, neryškių spalvų batų.

Tenka pripažinti, kad pirmos paieškų valandos nuvylė. Sukant link batų parduotuvių akis patraukia rėksmingos 50 proc. ar dar didesnės nuolaidos, tačiau užsukus paaiškėja, kad tai taikoma tik žieminiams batams, o ir tie patys likę tik vieno dydžio. O batai, prie kurių rankos tiesiasi, atrodo patrauklūs tik tol, kol nepamatai jų kainos. Sumetęs, kad 115 Eur yra apie 400 senųjų pinigų, svajones apie firminius batus iš naujos kolekcijos paleidžiu. Deja, greit paaiškėja, kad aukštomis kainomis „kandžiojasi“ ne tik nauja, bet ir visos kolekcijos.

Sėkmė – miesto pakraštyje

Išmėginę laimę pagrindiniuose Vilniaus prekybos centruose, nusprendžiame važiuoti į kiek toliau nuo centro esančią „Batų kalno“ parduotuvę Fabijoniškių gatvėje. Pats iš šios parduotuvės batų anksčiau nepirkdavau, tačiau interneto ir merginos atsiliepimai – teigiami. Nusprendžiau surizikuoti.

Žengus pro parduotuvės duris pirmiausia nustebina prekių gausa. Jokių tuščių erdvių ar kitose parduotuvėse mėgstamo batų išdėliojimo pasieniuose – tik daugybė lentynų, nukrautų įvairiausiais vaikiškais, moteriškais ir vyriškais batais. Be to, viskas patogiai paskirstyta pagal dydį. Mintyse dedu pliusą ir žengiu prie „43“ numeriu pažymėtų lentynų.

Šeštadienis, tad žmonių tikrai netrūksta. Šalia manęs batus renkasi pagyvenęs vyras, aukštas paauglys ir dar viena porelė. Kiek toliau girdžiu šnekant rusiškai ar baltarusiškai. Vėliau pardavėja paaiškino, kad iš Baltarusijos atvyksta nemažai pirkėjų ir prekių jie įsigyja maišais – po 10 ir daugiau porų. Jei batai netinka jų šeimos nariams, parduoda kaimynams – geras kokybės ir kainos santykis pavertė šios parduotuvės batus paklausia preke mūsų Rytų kaimyno rinkoje.

Įvertinęs kainas, supratau, kad ir aš vargu ar išeisiu iš parduotuvės tik su viena pora batų. Pavyko rasti vienus batus už 28, kitus – už 17 Eur. Nutarėme (tiksliau, mano mergina nutarė, kol aš suplukęs matavausi batus), kad vieni bus tinkamesni darbui, kiti – laisvalaikiui. Net ir už tokią nedidelę kainą pavyko įsigyti neblogus – „Mustang“ ir „Dockers“ firmų batus.

 

Platus pasirinkimas

Fabijoniškių „Batų kalno“ vadovė Jurgita Kiudienė paaiškina, kodėl šiose parduotuvėse toks platus pasirinkimas ir „nesikandžiojančios“ kainos.

„Dalyvaujame parodose, bendradarbiaujame su tiekėjais iš Italijos, Vokietijos, kitų šalių. Net ir šiuo metu užsakinėjame ir vežame naują pavasario ir vasaros kolekciją. Kadangi užsakome batus dideliais kiekiais, savo pirkėjams galime juos pasiūlyti palankesnėmis kainomis. Tačiau dar svarbiau tai, kad pas mus galima rasti gerokai įvairesnių prekių nei specifinėse parduotuvėse – nuo šlepečių iki baliaus batelių“, – atkreipia dėmesį pašnekovė.

Anot jos, smagu žiūrėti, kai batus vienu apsilankymu įsigyja visa šeima, reikiamos avalynės randa ir darbininkai, ir į paplūdimį susiruošę poilsiautojai.

„Pirkėjai renkasi iš itin plataus ir madingo asortimento. Dažnai būna, kad žmogus perka 1–2 poras naujos kolekcijos batų ir vieną porą senesnės kolekcijos su 50–70 proc. nuolaida. Taip iškart pasiruošiama keliems sezonams“, – pirkėjų įpročius vardija Jurgita.

Fabijoniškių „Batų kalno“ vadovė Jurgita Kiudienė
Fabijoniškių „Batų kalno“ vadovė Jurgita Kiudienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius