-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos – Lietuvos verslo forumas 2020: nuo dirbtinio intelekto mitų paneigimo iki norvegų investuotojų pritraukimo receptų

Skaitmenizacijos performuojami ateities scenarijai, keičiami verslo modeliai ir aukštyn kojomis verčiamos ištisos industrijos – tai pagrindinė šių metų Norvegijos – Lietuvos verslo forumo tema ir ją atspindintis šūkis #DIGITALLYHAPPY. Įdomu tai, kad dar prieš metus gimusi pagrindinė forumo tema itin taikliai atliepia dabartines, pandemijos gerokai pakoreguotas, verslo ir visuomenės aktualijas, todėl pranešimai apie spartėjančių skaitmenizacijos procesų teikiamas galimybes ir keliamus iššūkius ne tik įgauna dar daugiau aktualumo, bet ir siūlo labai konkrečias įžvalgas, kurių verslui reikia čia ir dabar.
Norvegijos – Lietuvos verslo forumas 2020: nuo dirbtinio intelekto mitų paneigimo iki norvegų investuotojų pritraukimo receptų
Norvegijos – Lietuvos verslo forumas 2020: nuo dirbtinio intelekto mitų paneigimo iki norvegų investuotojų pritraukimo receptų / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Verslas

Kasmetinis Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmų (NLCC) organizuojamas renginys skirtas skatinti verslo bendradarbiavimą, technologijų ir žinių mainus. Spalio 7 dieną Vilniuje, „Talent Garden“ erdvėje startuojančiame forume jau tradiciškai bus tiesiamos Lietuvos-Norvegijos jungtys ir analizuojamos šviežiausios verslo temos, kurias gvildens Lietuvos ir Norvegijos IT verslų kūrėjai bei praktikai: ne tik pirmieji užfiksuojantys rinkos tendencijas, bet ir tampantys tų tendencijų formuotojais. Forumo pranešimų galės klausytis ne tik jame apsilankę dalyviai, bet ir virtualios transliacijos žiūrovai.

Septynių forumo pranešėjų temos suskirstytos į dvi dalis: pirmoji – skirta skaitmenizacijos lokaliems ir globaliems pokyčiams aptarti, antroji – dedikuota sėkmės faktoriams, svarbiems skaitmenizacijos eroje.

Norvegija, kaip ir Lietuva, per COVID-19 epidemijos krizę pademonstravo vienus geriausių ekonomikos rodiklių Europoje – nubrėžti paraleles ir atpažinti skirtumus padės įvadinio forumo pranešimo autorius, organizacijos „ICT Norway“ vadovas Fredrik Syversen, savo kalboje analizuosiantis, kaip Norvegijai pavyko išlaikyti pirmąjį pandemijos testą ir kas laukia norvegiškojo – o kartu ir lietuviškojo verslo.

Lietuvą ir Norvegiją jungia ne tik glaudi geopolitinė partnerystė, bet ir ekonominiai saitai: kaip rodo statistiniai duomenys, Norvegijos tiesioginės investicijos Lietuvoje 2019 m. sudarė 540,9 mln. EUR , o pagal TUI dydį ji užima 11 vietą Lietuvoje. Apie tai, kaip ir kuo patraukti norvegų investuotojus, patirtimi dalinsis ir „Telesofto“ sėkmės istoriją pasakos įmonės vadovas Algirdas Stonys pranešime „Kaip prisijaukinti norvegų investuotoją“.

Organizatorių nuotr./Fredrik Syversen
Organizatorių nuotr./Fredrik Syversen

Forumo pranešėja Norvegijos „Telenor Group“ viceprezidentė dr. Ieva Martinkėnaitė yra vienas tų žmonių, kurių dėka Norvegijoje sparčiai į priekį juda dirbtinio intelekto tyrimai ir auga inovacijų ekosistema. Forume ji kalbės tema „Dirbtinis intelektas: nuo perdėto entuziazmo į realybę. Kas mūsų laukia ateityje?“

„Savo pranešimu visų pirma noriu pakviesti paanalizuoti dirbtinio intelekto mitą – ir jį paneigti. Pasikalbėsime apie verslo vertės kūrimą iš plačiųjų duomenų (Big Data) panaudojimo bei analitikos. Koncentruosiuosi į duomenų strateginės vertės suvokimą, eksperimentinio darbo pobūdžio privalumus. Be abejo, pasidalinsiu savo asmenine lyderystės patirtimi tiek vadovaujant duomenų analitikų komandoms, tiek kuriant inovacijos infrastruktūrą per verslo ir mokslo partnerystę Norvegijoje,“ – sako forumo pranešėja, žadėdama užsiminti ir apie reguliacines aplinkos tendencijas Briuselio koridoriuose – nes Ieva priklauso Europos komisijos ekspertų grupei, teikiančiai rekomendacijas dirbtinio intelekto ir viso IRT sektoriaus vystymo ir plėtros klausimais.

Organizatorių nuotr./Ieva Martinkėnaitė
Organizatorių nuotr./Ieva Martinkėnaitė

Apie brangiausią šiuo metu valiutą – pasitikėjimą versle kalbės Norvegijos IT kompanijos „Miles“ įkūrėjas ir valdybos narys Tom Georg Olsen, IT srityje dirbantis pastaruosius tris dešimtmečius.

„Pasaulyje, kur dauguma politinių lyderių išreiškia nepasitikėjimą globaliomis institucijomis ir kitomis šalimis, pasitikėjimas tampa vertybe, dėl kurios verta kovoti. Pasitikėjimas tarp žmonių ir tarp valstybių yra svarbus bendradarbiavimo ir partnerystės faktorius. Tie, kurie geba dirbti remdamiesi pasitikėjimo principais, turės gerokai didesnį konkurencinį pranašumą ir mažesnius transakcijų kaštus. Štai kodėl Lietuvos ir Norvegijos verslai turėtų kurti pasitikėjimu grįstus santykius – tai reiškia ne tik išdrįsti prisiimti pasitikėjimo rizikas, bet ir įrodyti, kad esate patikimi,“ – sako T. G. Olsen, parengęs forumui pranešimą „Pasitikėjimas – lyderystės valiuta“.

Organizatorių nuotr./Tom Georg Olsen
Organizatorių nuotr./Tom Georg Olsen

Detaliau susipažinti su Norvegijos – Lietuvos verslo forumo 2020 programa galite čia: NLCC FORUMAS

Forumas vyks: spalio 7 d. „Talent Garden Vilnius“ (Vilniaus g. 33)

Forumo moderatorė: Živilė Kruopaitė

Forumą organizuoja Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmai kartu su Norvegijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Į renginį atvyksiančių Forumo dalyvių lauks kontaktų pietūs Norvegijos ambasadoriaus rezidencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius