-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos-Lietuvos verslo forumas žada ne vieną staigmeną

Norvegiško kapitalo įmonės ne tik noriai dalijasi įgyta patirtimi, tačiau ir steigia savo įmones Lietuvoje. Lietuvoje organizuojamą Norvegijos-Lietuvos verslo forumą šiemet pagerbs itin garbūs svečiai – jų Karališkosios Prakilnybės Norvegijos Kronprincas Haakonas ir Kronprincesė Mette-Marit.
Norvegija ir Lietuva
Norvegija ir Lietuva / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Norvegija

Minint valstybingumo atkūrimo šimtmetį, Lietuva balandžio 24–25 dienomis sulauks Norvegijos karališkosios poros oficialaus vizito. Jis sutapo su Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmų organizuojamo Norvegijos-Lietuvos forumo data. Šio forumo tikslas – skatinti dvišalį bendradarbiavimą. Atidarymo renginyje kalbą sakys ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Svarbus dvišalis bendradarbiavimas

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2017 metais tiesioginių užsienio investicijų skaičius mūsų šalyje augo. Viena svarbiausių prekybos partnerių Norvegija, pagal investicijas Lietuvoje, užima penktą vietą, taip pat skaičiuojama trys šimtai norvegiško kapitalo įmonių. Šiandien skandinavų verslininkai ne tik dalijasi verslo kultūra ir kuria naujus verslus. Jie pripažįsta, kad Lietuva yra tinkama vieta investicijoms ir aktyviai įgyvendina solidžius investicinius projektus.

Štai praėjusių metų gale buvo pasirašyta svarbi sutartis dėl norvegiškų vidutinio nuotolio gynybos sistemų. Sutartį pasirašė Lietuvos Krašto apsaugos ministerija ir Norvegijos įmonė „Kongsberg“. Tai reikšminga žinutė apie pasitikėjimu paremtus glaudžius šalių santykius. Didžiausia Norvegijos baldų gamybos grupė „IMG“ pirmąjį baldų gamybos ir distribucijos centrą Europoje pasirinko įkurti Lietuvoje, Panevėžyje. Pradinė investicija sieks 10 mln. Eur ir bus sukurtos daugiau kaip 120 darbo vietų.

Prie norvegų ir lietuvių santykių glaudinimo aktyviai prisideda dar 2009 metais įkurti Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmai. Anot prekybos rūmų atstovų, nors Norvegija yra pažengusi ir labai turtinga valstybė, ji lygiavertiškai žvelgia į Lietuvą, kaip į partnerę. „Norvegijos tikslas yra suteikti įkvėpimo Lietuvai, parodant kad ji gali daug pasiekti“, – akcentuoja Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmų vadovė, Lina Mockutė.

Kasmet organizuojamas Norvegijos-Lietuvos verslo forumas, leidžia pažinti skandinaviško verslo ypatumus. Šių metų renginio tema: „Technologijos, įkvepiančios augti“. Forumo metu norima atskleisti, kad technologinė pažanga – vienas svarbiausių nūdienos verslo bruožų, į kurį reikia orientuotis.

Dalyvių laukia staigmenos

Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmų vadovė atskleidė, kad Lietuvos šimtmečio proga jie parengė ypatingą dovaną, kurią atskleis tik balandžio 25 d. vyksiančio Norvegijos-Lietuvos verslo forumo metu. Ši staigmena padės į greta esančius pažvelgti kiek kitaip ir galbūt paskatins dar labiau pamilti savo valstybę.

Prekybos rūmų atstovai džiaugiasi, kad šiemet renginyje iš Norvegijos pusės dalyvaus ir pranešimus skaitys „Kongsberg“ grupės prezidentas, „Kitron“ grupės prezidentas, taip pat „Creuna“ įmonių grupės valdybos pirmininkas.

Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmai renginį organizuoja kartu su Norvegijos Karalystės ambasada, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, „Versli Lietuva“ ir Lietuvos pramonininkų konfederacija. Renginys vyks balandžio 25 d., Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius