Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo klasikinių iki temperatūrą matuojančių kamerų: kokios reikia jūsų klientui?

Vaizdo stebėjimo kameros plačiai naudojamos tiek stambaus ir smulkaus verslo atstovų, tiek nuosavų namų savininkų. Nieko keisto – juk tai viena iš efektyviausių priemonių, kai norima apsisaugoti nuo ilgapirščių ar išsiaiškinti žalą padariusius kaltininkus. Daugiau nei 10 metų patirtį turinti „Eurodigital“ kamerų montuotojams tiekia sertifikuotas „Dahua“ vaizdo stebėjimo sistemas, išsiskiriančias išmanumu, modelių ir tipų įvairove, patogiu naudojimu.
Nuo klasikinių iki temperatūrą matuojančių kamerų: kokios reikia jūsų klientui?
Nuo klasikinių iki temperatūrą matuojančių kamerų: kokios reikia jūsų klientui? / Partnerio nuotr.

Kodėl būtent „Dahua“?

„Dahua Technology“ – pasaulyje lyderiaujanti vaizdo stebėjimo sistemų gamintoja. Jos veikla vykdoma daugiau nei 180 šalių ir regionų visame pasaulyje. Tai naujausioms technologijoms pasišventusi įmonė, nuolat didinanti investicijas į mokslinius tyrimus, taikomąją veiklą ir plėtrą.

„Dahua“ įsipareigojusi kurti saugesnę ir protingesnę visuomenę. Kompanijos veikla orientuota į klientą ir nepriekaištingos kokybės gaminių užtikrinimą. Plačiame asortimente galima rasti ne tik skirtingų tipų (kupolines ir cilindrines) IP kameras, bet ir jų priedus: įrašymo įrenginius, vaizdo telefonspynės monitorius (domofonus), kamerų laikiklius ir kita.

„Eurodigital“ savo partneriams siekia pristatyti geriausią vertę, todėl atstovauja būtent „Dahua“ prekių ženklui.

Partneriams – rizikų valdymo padiktuoti sprendimai

„Eurodigital“ kameras įrenginėjantiems ir tiesiogiai su klientais dirbantiems specialistams siūlo šiandieninius poreikius puikiai atitinkančius sprendimus. Vieni iš tokių – „Dahua“ kameros „Full color“ ir „Thermal body temperature measurement“. Pirmosios išskirtinės tuo, kad gali identifikuoti žmones ir transporto priemones visomis spalvomis, net ir esant labai silpnam apšvietimui. Pavyzdžiui, nakties metu „Full color“ kameros leidžia atskirti šviesoforo signalo spalvą ar įsilaužėlio aprangą. Taip užtikrinamas didesnis saugumas nei naudojant juoda-balta spalvomis vaizdą perteikiančią stebėjimo įrangą.

Thermal body temperature measurement“ kameros matuoja žmogaus kūno temperatūrą realiu laiku. Ji lyginama su išoriniame įrenginyje nustatyta etalonine, nekintama temperatūra. Todėl šio modelio „Dahua“ kameros yra ypač tikslios – jų paklaida neviršija 0,3 °C. Be to, kad fiksuoja temperatūrą, ši vaizdo stebėjimo įranga nustato ir atpažįsta veidus. Taip galima atskirti sergantį žmogų didelėje minioje, įvertinti, ar asmuo dėvi kaukę, ar ne. Dėl šios priežasties tokios kameros yra puikus sprendimas ieškant greitos ir efektyvios COVID-19 prevencijos.

Kaina – ne vienintelis pasirinkimo kriterijus

Daugiau nei 10 metų vaizdo stebėjimo sistemų srityje dirbantis „Eurodigital“ projektų vadovas Paulius Vildžius pastebi, kad kaina neturėtų būti vienintelis kameros pasirinkimo kriterijus. Tokiais atvejais labai svarbu atsižvelgti į tai, kokias papildomas vertes suteikia įrangos tiekėja.

„Eurodigital“ – ilgiausiai Lietuvoje „Dahua“ prekių ženklą atstovaujanti įmonė. Joje dirbantys ekspertai ne tik pardavinėja vaizdo stebėjimo kameras, bet ir suteikia profesionalias konsultacijas, operatyvų aptarnavimą bei užtikrintas garantijas. Visos prekės yra bendrovės sandėlyje, todėl jos suruošiamos vos per vieną valandą ir visoje Lietuvoje pristatomos per vieną darbo dieną.

Kaip išsirinkti tobulai poreikius atitinkančią kamerą?

Pirmasis aspektas, nuo kurio turėtų prasidėti kiekviena konsultacija, susijusi su vaizdo stebėjimo sistemomis, yra jų įrengimo tikslas ir aplinka. Kameros gali būti montuojamos patalpų viduje arba išorėje, t. y. lauke. Rekomenduojama išsiaiškinti, kokio įrangos detalumo reikia: bet kurios kameros vaizdo kokybė dieną yra geresnė nei esant prieblandai.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad stovėjimo aikštelėje montuojama kamera turėtų būtų pritaikyta dienos ir nakties režimui, ji turi gebėti identifikuoti automobilių valstybinius numerius. Bankuose įrengiamoms vaizdo stebėjimo sistemoms reikalingos papildomos funkcijos, tokios kaip veidų atpažinimas ir fiksavimas. Prekybos centruose aktualus srautų matavimas, taip pat įvertinimas, prie kurių lentynų būna daugiausiai žmonių.

Kokios dažniausios kameros pasirinkimo klaidos?

Ekspertai išskiria tokias vaizdo stebėjimo sistemos pasirinkimo klaidas:

  • Neišklausyti kliento poreikiai, kur ir kokiu tikslu kamera bus naudojama.
  • Neteisingai pasirinkta vaizdo stebėjimo infrastruktūra, vaizdo ir informacijos perdavimo sprendimai.
  • Projektas vykdomas be ilgalaikio aptarnavimo sutarčių. Tam, kad kameros veiktų efektyviai, reikalinga priežiūra ir programinės įrangos atnaujinimas.
  • Neužtikrinta saugos konfigūracija. Kameros turi prisijungimus prie objekto ir išorinio interneto tinklo. Todėl atsiranda galimybė į jį įsilaužti ir patekti į vidinį įmonės tinklą, atskleisti konfidencialią informaciją.

Norint išvengti tokių klaidų, patariama konsultuotis su kompetentingais ir ilgametę patirtį turinčiais specialistais. Jie gali padėti išsirinkti kliento poreikius labiausiai atitinkančią vaizdo stebėjimo sistemą.

Kokių pokyčių vaizdo stebėjimo srityje galima tikėtis?

P. Vildžius pastebi, kad vienareikšmiškai svarbiausios naujovės vaizdo stebėjimo srityje yra išmaniosios funkcijos. Dabar žmogaus elgsena analizuojama naudojant išorinius serverius. Ateityje sumodeliuoti elgsenos algoritmai bus įdiegti vaizdo stebėjimo kamerų procesoriuose, todėl leis daug greičiau ir efektyviau užtikrinti saugumą.

Įsivaizduokite: kamera pagal sukonfigūruotą elgsenos algoritmą – žmogaus veido mimiką, elgseną – atpažįsta įsilaužėlį arba daiktus, kurie yra panašūs į sprogmenis, ir iš karto siunčia signalą apsaugai ar policijai. Ateityje vaizdo stebėjimo sistemos leis atpažinti gatvėje pasiklydusį augintinį ir padės šeimininkui jį surasti. Taip pat tikima, kad jos suteiks galimybę analizuoti potencialias grėsmes visuomenei, tokias kaip ginklai, gaisras ar ekstremalus vairavimas.

„Eurodigital“ profesionalai puikiai išmano savo produktų techninius parametrus ir galimybes. Jie supranta specifines kamerų funkcijas ir sugeba sukonfigūruoti sudėtingas struktūras. Todėl vaizdo stebėjimo sistemų montuotojai gali būti tikri, jog didžiausi „Dahua“ prekių ženklo atstovai Baltijos šalyse – patikimas ir ilgametę patirtį turintis partneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius