-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagalba kenčiantiems nuo alergijos

Visame pasaulyje gyvena milijonai žmonių, kenčiančių nuo įvairių dermatitų, egzemų ar alergijų. Ne išimtis ir Lietuva: čia kas dešimtas suaugusysis ir kas trečias vaikas serga kokia nors alergija, o kiek dar yra turinčių jautrią odą, kuriai reikia specialios priežiūros. Aplinkoje odos dirgiklių – labai daug, tad specialistai pasitelkia visas įmanomas priemones bei technologijas žmonių gyvenimo kokybei pagerinti.
Dermasilk
Dermasilk

Šilkas geriau už medvilnę

Žmonėms, turintiems dirglią odą, labai svarbūs drabužiai, kuriuos dėvi. Tiksliau – medžiagos, iš kurių jie pasiūti. Labai tinkamas – šilkas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seno. Šilko pluoštas reguliuoja kūno temperatūrą: išlieka vėsus karštyje ir šildo, kai vėsu. Jis penkis kartus šiltesnis už medvilnę, sugeria iki 30 proc. savo svorio drėgmės ir neleidžia jaustis šlapiems.

Šilkas geresnis už medvilnę. Pastaroji – augalinis pluoštas ir neturi jokio gebėjimo reguliuoti temperatūros. Ji gali sugerti drėgmės tik iki 10 proc. savo svorio, ir kai tik prakaitas pradeda atvėsti, odos temperatūra taip pat mažėja, priversdama kūną reaguoti, kad pakeltų kūno temperatūrą. Tai sukelia dar didesnį prakaitavimą ir tolimesnį drėgmės praradimą.

Medvilniniai siūlai yra sudaryti iš milijonų labai plonų susuktų plaušų. Kiekvienas plaušas sugeria drėgmę, ir tai priverčia plaušus susisukti ir susitraukti. Šis judėjimas gali suerzinti ir dirginti jautrią odą. Tai prisideda prie užburto niežulio-kasymosi rato.

Šilko pluoštas yra baltyminė medžiaga, kuri primena žmogaus plauką pagal savo fizinę ir cheminę struktūrą. Jis daug švelnesnis už medvilnę. Odos problemų turinčiam žmogui svarbu, kad audinys neerzintų ir taip jautrios odos. Šilkas greitai prisitaiko prie kūno temperatūros ir palaiko jos pastovumą. Tokiu būdu padeda sumažinti prakaitavimą, kuris dažnai vargina kūdikius, vaikus ir net suaugusiuosius, sergančius egzema. Tai taip pat apsaugo odą nuo drėgmės praradimo, kuris padidina odos sausumą ir jautrumą.

Dermasilk drabužiai – tarsi antroji oda

Kad žmogus, turintis įvairių odos problemų, geriau miegotų, mažiau kasytųsi, kad jam netektų pastoviai drėkinti odos ir naudoti krūvos kremų ir gydomųjų tepalų, “Dermasilk“ sukūrė specialius gydomuosius drabužius kūdikiams, vaikams ir suaugusiesiems. Drabužiai pasiūti taip, kad būtų dėvimi tarsi antroji oda, nes sumažina galimą paviršiaus trintį iki minimumo, maloniai priglunda prie kūno, o po viršutiniais drabužiais yra nematomi.

Šie drabužiai pagaminti iš megzto medicininės rūšies šilko, specialiai sujungto su antimikrobine medžiaga, vadinama AEM 5772.5. Ji padeda kontroliuoti bakterijų ir grybelių plitimą.

“Dermasilk“ medžiaga yra pranašesnė už natūralų šilką. Šilko siūlas susideda iš fibroino (baltyminės medžiagos) ir sericino (šilko klijų). “Dermasilk“ produktuose sericinas yra pašalintas, nes kai kuriems žmonėms jis sukelia alerginių reakcijų. Likę pluoštai, kurie yra identiški siūlams, naudojamiems chirurgijoje daugiau kaip 30 metų, sumegzti į atvirą audinį, kuris leidžia odai laisvai kvėpuoti ir palaikyti pastovią jos drėgmę. Tai skatina greitesnį odos gijimą ir mažina niežulį.

“Dermasilk“ drabužiai pagaminti laikantis aukščiausių standartų, jų efektyvumą pagrindžia  klinikiniai tyrimai.

„Dermasilk mums sugrąžino gyvenimą“, - sakė dviejų  alergiškų mergaičių mama.

Daugiau informacijos – www.stopalergija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius