Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Palangos vasaros parkas“ kvietė susipažinti su Lietuvos policija

Palangos paplūdimius ir gatves jau užliejo pirmieji atostogautojai. Kurorto svečiai lepinami geru oru ir gausybe pramogų. Nepaisant didžiulių karščių, šį ketvirtadienį Palangoje surengtą prevencijos dieną lydėjo didelis dalyvių susidomėjimas bei smalsumas.
„Palangos vasaros parkas“ kvietė susipažinti su Lietuvos policija
„Palangos vasaros parkas“ kvietė susipažinti su Lietuvos policija / Projekto partnerio nuotr.

„Palangos vasaros parke“ vykęs renginys, kuris kvietė iš arčiau susipažinti su Lietuvos policijos darbu, sulaukė didžiulio dėmesio, o Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai svečiams buvo parengę nemažai staigmenų, užduočių bei edukacinių užsiėmimų. Programoje dalyvavo Palangos miesto gyventojai bei miesto svečiai, išskirtinį dėmesį pareigūnai skyrė šeimoms bei patiems mažiausiems.

Pirmojoje renginio dalyje dalyviams buvo pristatyta policijos veikla, vaikai buvo kviečiami sudalyvauti konkurse ir atsakyti į klausimus, susijusius su saugaus eismo kelyje taisyklėmis. Taip pat mažieji buvo pakviesti saugiai įveikti kliūčių ruožą paspirtuku bei supažindinami su saugumo taisyklėmis, kurių reikia laikytis važiuojant dviračiu.

Edukacinius užsiėmimus papildė komisariato kinologas su dresuotu tarnybiniu šunimi, vardu Hardas, kuris jau penkerius metus atlieka tarnybą. Lankytojai taip pat turėjo galimybę išbandyti simuliacinius girtumo akinius, sužinojo apie dviračių ženklinimą. Susitikti su miestiečiais ir atostogautojais atvyko nemažas pareigūnų būrys.

Antrojoje dalyje lankytojų laukė įvairios viktorinos, varžybos, aktyviausieji buvo apdovanoti prizais. Kiek vėliau pareigūnai atsakinėjo į smalsuolių klausimus, taip pat nepraleido progos susirinkusiems priminti apie saugų bei atsakingą piliečių elgesį.

Tiek iniciatyvos organizatoriai, tiek programos dalyviai mėgavosi proga pabendrauti neįpareigojančioje erdvėje, sužinoti daugiau apie pareigūnų kasdienybę. Žmonės išdrįso užduoti pačių įvairiausių klausimų ir išsiaiškinti jiems trūkstamą informaciją: vieni domėjosi apie vaikiškų šalmų ir liemenių dėvėjimą, kiti teiravosi tarnybinio šuns Hardo dienotvarkės.

Iniciatyvos organizatoriai – „Palangos vasaros parkas“ – džiaugėsi susirinkusiųjų gausa ir gera proga miestiečiams ir kurorto svečiams ne tik susipažinti su nematomu pareigūnų darbu, sužinoti ką nors naujo, bet ir atnaujinti turimas žinias bei išdrįsti užduoti rūpimus klausimus. Sulauktas susidomėjimas, kaip teigia renginio organizatoriai, tik dar labiau skatina organizuoti panašias socialines iniciatyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius