TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pardavimo pajamas 5 kartus padidinusi įmonių grupė „iSun“ Lietuvoje samdys 100 specialistų

Aukštos kokybės finansinius produktus kurianti Šveicarijos kapitalo įmonių grupė „iSun“, mažiau nei prieš 5 metus atidariusi padalinį Lietuvoje, šiuo metu išgyvena intensyvų plėtros etapą. Organizacija skaičiuoja per pastaruosius metus 5 kartus padidėjusį pajamų augimą ir ketina padvigubinti darbuotojų skaičių – ieško net 100 naujų įvairių specialybių komandos narių.
Pardavimo pajamas 5 kartus padidinusi įmonių grupė „iSun“ Lietuvoje samdys 100 specialistų
Pardavimo pajamas 5 kartus padidinusi įmonių grupė „iSun“ Lietuvoje samdys 100 specialistų / Pexels nuotr.
Temos: 2 Darbas Karjera

Įmonių grupė „iSun“ vysto bankinių paslaugų platformas, kuria finansinę programinę įrangą ir „blockchain“ technologijos sprendimus. Tarp žinomiausių grupės valdomų ir vystomų projektų – elektroninio identifikavimo įrankis „GlobalPass“ ir mokėjimų platformos „swissmoney“ bei „Foxpay“.

„Mūsų organizacija šiuo metu perėjo į intensyvų augimo etapą – daugelį savo kuriamų produktų jau standartizavome, todėl dabar orientuojamės ne į paslaugų krepšelio, tačiau į rinkos plėtrą. Taigi, iškilo poreikis ne tik didinti komandą, bet ir įvairinti jos sudėtį“, – sako Ieva Trinkūnaitė, „iSun“ valdybos pirmininkė.

Jos teigimu, įmonė Lietuvoje artimiausiu metu ketina įdarbinti IT, marketingo, atitikties priežiūros (angl. Compliance), pardavimų ir kitus kvalifikuotus specialistus.

„Šis etapas yra be galo įdomus ir dinamiškas – galimybė dalyvauti sparčiai augančios įmonės procesuose yra neeilinė patirtis, dažnai nebeįmanoma brandą jau pasiekusioje organizacijoje. Pati fintech sritis šiuo metu taip pat išgyvena itin įdomų laikotarpį, kai finansų industrija iš esmės keičiasi globaliu mastu, kuriasi visiškai nauji verslo modeliai. Tikiu, kad šio meto pokyčiai bus įrašyti į ateities istorijos vadovėlius“, – įsitikinusi I. Trinkūnaitė.

Finansų technologijų sektorius – vienas perspektyviausių

Ji pasakoja, kad besikeičiantys vartotojų ir verslo poreikiai reikalauja vis inovatyvesnių ir išmanesnių atsiskaitymo būdų bei finansinių paslaugų. Kuriantis joms, nuolat keičiasi ir reguliacinė aplinka.

„Visa tai lemia išaugusį fintech specialistų poreikį – nuo programinės įrangos kūrėjų, duomenų analitikų, finansininkų, teisininkų iki skaitmeninės rinkodaros specialistų ar dizainerių. Kai kurių specialistų net neruošia šalies universitetai, todėl neretai dar studijuojančius apmokome įmonių viduje. Taip pat auginame darbuotojų kompetencijas Šveicarijoje, kurioje įsikūrusi pagrindinė „iSun“ būstinė, bendradarbiaujame ir su švietimo įstaigomis“, – dalijasi įmonių grupės vadovė.

iSun nuotr./Ieva Trinkūnaitė, „iSun“ valdybos pirmininkė
iSun nuotr./Ieva Trinkūnaitė, „iSun“ valdybos pirmininkė

Anot jos, kūrybingiausius talentus dirbti „iSun“ motyvuoja ne tik konkurencingas atlyginimas, papildomų naudų paketas, lankstus darbo modelis, bet ir galimybė kurti prasmingus, realų bei greitą pokytį darančius projektus.

„Visuomet esame technologinių inovacijų priešakyje. Savo veikloje pasitelkiame pažangiausius sprendimus, pavyzdžiui, dirbtinį intelektą, blokų grandinę, didžiųjų duomenų analizę ir mašininį mokymąsi. Taigi, mūsų komandos nariai, net jei jų darbas nėra tiesiogiai susijęs su IT, nuolat mokosi, plečia savo įgūdžių spektrą, kasdieną yra žaibiškai besikeičiančio pažangos pasaulio epicentre“, – pasakoja I.Trinkūnaitė.

Svarbiausia: orientacija į rezultatus ir degančios akys

Pasak jos, tiek paties sektoriaus specifika savaime, tiek „iSun“ žengimas į intensyvaus augimo etapą apibrėžia ir jų darbuotojų charakterių bendravardiklius.

„Turbūt kiekvienas „iSun“ vertiname nenuobodų savo veiklos pobūdį – dinamika yra mūsų komforto zona. Žinoma, čia dirba tie, kurie aistringai domisi finansais, naujausiomis technologijomis, nori iš esmės prisidėti prie unikalių pokyčių, yra kūrybingi, lankstūs bei orientuoti į rezultatą“, – dalijasi I. Trinkūnaitė.

Anot jos, būtent tokių kolegų dabartinė „iSun“ komanda ir ieško – aukštąjį išsilavinimą turinčių specialistų, kurie norėtų dirbti novatoriškoje ir verslioje aplinkoje.

„Kitose įmonėse yra aiškiai apibrėžta, kokia procentine dalimi, po truputį kylant karjeros laiptais, gali padidėti atskirų pozicijų darbuotojų atlyginimai, kokius tiksliai etapus jiems reikia įveikti, kad pakiltų pareigose. Tuo tarpu „iSun“ viskas veikia daug greičiau ir laisviau. Atlyginimas, augimas, net darbo specifika priklauso tik nuo pačių darbuotojų ir jų užsidegimo“, – teigia grupės vadovė.

Jos teigimu, „iSun“ kolegos glaudžiai bendradarbiauja, todėl pradėję dirbti ties vienu produktu, tačiau susidomėję kitu, darbuotojai gali pereiti į kitą komandą.

„Turime ir istorijų, kai darbuotojai iš esmės pakeitė savo veiklos sritį įmonės viduje – pavyzdžiui, atėję dirbti į operacijų skyrių, vėliau tapo testuotojais. Komandos narius nuolat skatiname augti, ieškoti ir keistis – svarbiausia, kad akys nenustotų degti“, – sako I.Trinkūnaitė.

Nuo Šveicarijos iki vieno įspūdingiausių verslo centrų Vilniuje

I.Trinkūnaitė pabrėžia, kad darbas, nesvarbu kokioje pozicijoje, fintech srityje atveria ir tarptautines karjeros galimybes.

„Iš esmės fintech sektorius yra pasaulinė pramonės šaka, nes daugelis įmonių veikia arba planuoja veikti tarptautiniu mastu. Mūsų darbuotojai išvykti į Šveicariją semtis patirties gali ne tik komandiruočių metu – pageidaujantys ten dirba ir nuolat“, – sako I. Trinkūnaitė.

Tuo tarpu „iSun“ darbuotojai, planuojantys likti Lietuvoje, jau nekantriai laukia persikraustymo į naująjį biurą viename įspūdingiausių sostinės verslo centrų „Artery“.

„Į pasaulyje žymaus architekto sukurtą pastatą, iš kurio atsiveria panorama į Nerį ir Vilniaus senamiestį, ketiname persikraustyti jau kitų metų pavasarį. Naujajame biure, išsidėsčiusiame 3 aukštuose, susiburs visos mūsų komandos, taip pat ir naujieji kolegos“, – dalijasi I. Trinkūnaitė.

Norintys jais tapti ar daugiau sužinoti apie įmonių grupę gali apsilankyti mūsų tinklapyje arba tiesiog atsiųsti savo CV el. paštu hello@isun.ch.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius